Gå til innhold
  • Bli medlem

steinmb

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om steinmb

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Vi tok vår Allak ut for et par uker siden på en liten tur. Var en testtur da vi ikke egentlig er utstyrt for vinterturer. Da vi kl. 13 kom oss avgåre sa måleren på bilen -14°C og utover kvelden ble det neppe noe varmere (hadde ikke med måler). Med en pose ned til -29, to lag underlag holdt vi varmen. Var dog så kaldt at det lite med lufting, hadde liksom ikke så lyst å miste den varmen vi opparbeide oss. Var kansje dumt siden vi fikk en god del rim inne i innerteltet. Utpå dagen etter slakket frosten opp og det skyet over. Når vi var tilbake til bilen var den bare usle -8°C.
  2. Lurer på om disse skal/kan brukes oppned når det blir mange blå? Primus sin power gass på i allefall has den veien om man skal ha litt effekt når det blir sikkerlig kaldt.
  3. Da var Allaken bestillt. Bestemte meg for å leve med noe ekstra vekt i forhold til overnevnte gode egenskapene Allak har Gleder meg til å teste ut teltet.
  4. Ahh, ja såklart http://en.wikipedia.org/wiki/Low_self-discharge_NiMH_battery de har noe lavere kapasitet i forhold til "vanlige" NiMH, nyttige linker og neders i den wikipedia artikkelen om ikke alle (untatt meg) allerede har lest de.
  5. Kjøpte noen kinabatterier til mitt vanntette Kodak videokamera som reserve til det orginale som følger med da batteriet ikke varer så lenge. Ikke ebay med Amazon, men fremdeles Kina-produkt, betalte 4USD på batteri i forhold til 200kr som Kodak skulle ha! Sjekket såklart de over 200 kundene som hadde kjøpt det tidligere på Amazon, ingen hadde eksplodert, tatt fyr eller opplevd at de ga dårligere ytelse den orginalen. Moralen er med kindabatterier er, sjekker du litt rundt. Angående Sanyo Eneloop anbefaleringer så stusser jeg på at de anbefales, da deres AA er 2000mA noe som er betydlig mindre enn f.eks Varta sin som er 2700mA.
  6. @jamez: En stor takk til @jamez for detaljerte tilbakemeldinger og en interesant slankekur Helt klart om man Kaitum 2 er den man bør sammenligne med, kan man like greit velge en Allak, Kaitum 2 er veldig lik den 3-mann jeg i dag har. Ang. størrelse på innertelt er såklart viktig, jeg er 1.85m så ikke alt for lang men såklart bør høyden i teltet være såpass at man kan sitte på en fornuftig måte og ikke har duk i ansiktet når det blåser. Et veldig godt poeng @afe, absolutt nyttig informasjon å ta med seg. Ser at Allak har en mesh/netting innertelt som kan kjøpes for ørkencamping.
  7. Ja kansje ikke helt korrekt sted å diskutere andre telt, men på en annen side er dette en tråden for personer (som meg) som lurer på erfaringene med Allak, da vi står med pengene i handa. Tenkte så at f.eks vektratio vs en tunellversjon fra samme levenrandør, som ellers er sammensatt av mye av samme materiale burder være gyldig
  8. Henger meg og på denne tråden. Har brukt som mange andre, for mye tid på å finne meg et nytt telt. Har fra før et stort Helsport 3 manns camp telt, men ser nå etter et lett 2 mannstelt. Står igjen med to valg, Hillesport Nallo 2 eller Allak. Liker Allak best, men er litt usikker på vekten på 3kg, det er sikkert 1.5kg under det jeg nå har, men Nallo sine rett over 2kg lokker. 3kg har jo en del å si når ting skal slepes med over fjellet. Ventilering er og et teama for oss, ikke bare for vinterbruk/kondens men og sommerbruk da vi kan finne på å dra veldig langt sør på tur Råd mottas med takk, da jeg ikke har vært på på tur med noen av teltene, eller har mulighet til å sjekke de ut i butikk. Bruken blir hovedsaklig 3 sesong, med lettere og sporadiske vinterturer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.