Jump to content
IGNORED

Thermarest pumpesekk vs mini pump


Recommended Posts

97325CC3-B400-405D-8E38-1D226B352276.thumb.jpeg.9315e9cebc09caf8cff666ff97dcc646.jpeg

Jeg liker ikke å blåse opp Neoair med munn, det blir kondens og mugg inni de.

Spool til 4:50, og du får se dette. 

0E147C7B-68C8-4C44-9D38-4B181D8B03E8.jpeg.34c1379311de079e65c83af53900fc08.jpeg

Har derfor alltid brukt en pumpebag til dette. Men Thermarest mini pump er en liten batteripumpe på 74 gram, som gjør jobben på et par minutt. 2 stk AAA batteri. Fant den brukt på finn, til en fin pris. Funker bra også. 

23B8690E-59F1-4B24-82EB-15D42AEDA688.jpeg.654d7db86668c52ae1559c1cb779cbdf.jpeg

Mindre volum og mindre vekt, mer komfort😀, men krever batteri. 

Sparer 20 gram eller 21%, tips om lettere alternativ tas gjerne i mot.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har siklet på den batteridrevne en stund. Hvordan synes du den virker? 

Forresten: Jeg vet at denne videoen du viser til har fått ganske mye kritikk i visse kretser av folk som bruker munnen til å blåse opp bare så du er klar over det. Det stilles kritiske spørsmål til om det faktisk er mugg. Blant annet hadde en person skåret opp et NeoAir som hadde vært blåst opp med munnen på 1,5 thru-hikes og fant ingen spor etter mugg/skader. Jeg blåser ikke opp med munnen selv, men det er fordi jeg blir svimmel av det og det er det siste jeg ønsker å gjøre når jeg kommer sliten til camp.

Det finnes lettere løsninger: NeoAir har laget en liten tapp som man kan bruke på hva slags pose som helst. Det følger med en tykk plastpose. Disse pumpebag-ene er jo også multi-use, altså jeg kan droppe andre vanntette poser når jeg har pumpbagen med. Hvertfall for min del, selv om den er lettere enn en pumpebag, så kommer jeg nok netto "dårligere" ut på vekt, men høyere ut på komfort for veldig lite ekstra vekt :D 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Thomas E skrev:

Jeg har siklet på den batteridrevne en stund. Hvordan synes du den virker? 

Jeg må si jeg var skeptisk, syns de også var dyre. Men ga 200kr inkl porto for den. Har bare testet den 2-3 ganger, og lyden og tida er helt ok. 

1 time siden, Thomas E skrev:

Jeg blåser ikke opp med munnen selv, men det er fordi jeg blir svimmel av det og det er det siste jeg ønsker å gjøre når jeg kommer sliten til camp

Det er veldig behagelig, og den gjør jobben mens du gjør noe annet. Men en langtidstest må nok til. 

Savner også at det kan suge ut lufta, det hadde også vært kjekt for å slippe å rulle 2 ganger for å få ut all lufta. 

Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg STS underlag og derfor deres air stream pump sack som veier 48g. Denne er også fungerende pakkpose for underlaget og soveposen. Nå passer vel kanskje ikke munnstykkene overens med Thermarest?

Veier pumpen 74g med batteri også eller må du plusse på en 30g? 

Link to comment
Share on other sites

Vi bruker alltid denne på våre underlag. Kjøpte 2 stykk Thermarest NeoAir All Season for en del år siden og da fulgte det med en til hvert underlag. Batteritiden er veldig god også. Under Norge på langs bytta vi stort sett bare batteri på den ved depot og da varte den hele etappen. Det vil si 2 oppblåsninger om dagen i ca 12 dager (den lengste etappen var 14-15 dager, men så vidt jeg husker ble det ett par hytteovernattinger). Vi hadde bare med oss en av blåserne.

Kvaliteten er god, men i Jotunheimen klarte vi å rive av gummidelen. Da vi kom til Lom fant vi en sportsbutikk der vi fikk låne en liten skrutrekker slik at vi fikk skrudd av dekselet og satt gummidelen på plass igjen. Blåseren fungerer fortsatt.

Bonus: Den kan også brukes til å få fart i bålet, ett minutt eller to og du kan omtrent bli din egen smed 😂

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Memento mori
   Jeg har vært gjest hos Randulf Valle i podcasten Uteliv, den er en time og 28 minutt. Den ligger her blant annet - Link til podcasten.

   Bakgrunn for dette var Artikkelen om hvorfor jeg startet med lettpakking.
    
  • By electristan
   Har sett etter lette, godt bygget (bombesikker), og ikke for dyr sekk til helg turer. Har brukt min Norrøna Stedtind 90L på 3.5 kg siden ungdommen og selv om er utrolig fornøyd med den kvalitet messing, så er det på tide med noe nytt tenkte jeg.
   Liker å kjøpe fra mindre firma siden det blir litt mer personlig. Fant frem til Scottish Mountain Gear siden de syr Ray Mears sin Leafcutter sekk, men de lager også sine egne fjell tur sekker i tre størrelser.
   Dette er den største, Cuillin 3, på 42L + to stk Standard sidelommer på 4L hver.
   https://www.cuillinsacs.com/products/detail/cuillin-3
   Ville bare bele litt bilder og ord siden det er veldig vanskelig å finne mye informasjon på nettet

   Liker veldig den enkle stilen. Er sydd for hånd da man bestiller og ser ingen ting feil.
    

   Ikke noe ramme på sekken, men en stødig skum rygg (som man kan ta ut og sitte på) komfortabel på ryggen og skuldre. Enkel belte som ikke holder mye vekt, men laser sekker mot det i det mminste. Har stor lomme i lokket.
    

   Ganske tynn selv da fylt. Kanskje det stopper med fra og pakke for mye små lommer på siden nederst for en vannflaske eller poser (kan ikke se de her siden "under" sidelommene
    

   Kan holde mer on 42L om man må

   Innvendig har man en stor lomme der rygg skumm er, en bred lomme man kan lukke, og 2 lange lummer for øks eller sag
    
   Det var det, som sagt egentlig bare et innlegg slik at det finnes noe på nettet, og kanskje det er interessant fot noen her
    
  • By Memento mori
   Starter en egen nerdetråd på X-mid teltet som Dan Durston har designet og det blir solgt via Massdrop sitt system. Admin kan muligens flytte en del innlegg fra Duplex tråden som er litt rotete etterhvert. 

   Skissa ser slik ut, og er vanskelig å lese. Soveposen er 175 cm lang og 50 cm bred. De har oppgitt høyden på teltet utvendig, litt forvirrende. Men høyden er 43 tommer eller 109 cm i innerteltet. Alle tall er hentet fra massdrop eller fra tråden Backpackinglight hvor konstruktøren har lagt ut mye bilder, skisser og mål.

   Slo det derfor opp i stua. Laget innerteltet i tråd og maskeringstape. Carbonstenger festet på lettcola. Jeg bruker 40 cm fri høyde som mål, når jeg måler opp telt. Ellers så subber posen i teltduken. Jeg er litt som @Bjørn J når det gjelder skrå telt og skisser.

   Her er 175 mål opp. Omriss med 40 cm fri høyde. De yttere er det faktisk innerteltet går. Teltet tar forbausende stor plass, de små merkene og teppe er ytterkanten.

   Litt avhengig av hvordan jeg måler blir praktisk liggelengde 140 om du skal ha fullbredde 71 cm og helt opptil 190 om du tar maks lengde. Jeg ville sagt 170 er reel liggelengde, med neoair reg underlaget på 6.3 cm.
    

   Bruker WM pumpa -32 grader for personlengde 200cm som dummy - omtrent som en vanlig person som er i posen når den er tom. Den stikker langt utenfor ved 40cm frihøyde.

   Med 9LW underlaget blir det enda mere utafor.


   Litt detaljbilder, presser ut sideveis på begge sider.

   Presser ut innerveggen i fotenden

   Fotenden i annen vinkel.

   Hodeenden.

   Den presser ut i hodeenden også.
   Når jeg sitter på bakken greier jeg ikke å sitte oppreist uten at skuldra tar borti innerteltet. Men jeg er høy og bredskuldra, så det er ikke noe nytt. 
   Så min konklusjon er at det er en artig nytenkende konstruksjon, men ikke for personer over  160-170. Det er også relativ billig og du må sømtette det selv, så det havner ikke på ønskelista mi. Men håper @Blaser og jeg treffes, så vi kan ha et lite telttreff.
  • By Memento mori
   Locus Gear har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men @a_aa tipset meg om disse. @Grimner har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. 

   Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. 
   De selges PR stk.

   Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. 
   Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre. 
  • By Memento mori
   Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter, Squeeze mini, samme innmat, og samme vekt som Mini. 
   Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også.
   Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne  rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. 
   På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. 
   De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. 
   Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia) 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy