Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Thermarest pumpesekk vs mini pump


Anbefalte innlegg

97325CC3-B400-405D-8E38-1D226B352276.thumb.jpeg.9315e9cebc09caf8cff666ff97dcc646.jpeg

Jeg liker ikke å blåse opp Neoair med munn, det blir kondens og mugg inni de.

Spool til 4:50, og du får se dette. 

0E147C7B-68C8-4C44-9D38-4B181D8B03E8.jpeg.34c1379311de079e65c83af53900fc08.jpeg

Har derfor alltid brukt en pumpebag til dette. Men

(Logg inn for å se skjult innhold)

 er en liten batteripumpe på 74 gram, som gjør jobben på et par minutt. 2 stk AAA batteri. Fant den brukt på finn, til en fin pris. Funker bra også. 

23B8690E-59F1-4B24-82EB-15D42AEDA688.jpeg.654d7db86668c52ae1559c1cb779cbdf.jpeg

Mindre volum og mindre vekt, mer komfort😀, men krever batteri. 

Sparer 20 gram eller 21%, tips om lettere alternativ tas gjerne i mot.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har siklet på den batteridrevne en stund. Hvordan synes du den virker? 

Forresten: Jeg vet at denne videoen du viser til har fått ganske mye kritikk i visse kretser av folk som bruker munnen til å blåse opp bare så du er klar over det. Det stilles kritiske spørsmål til om det faktisk er mugg. Blant annet hadde en person skåret opp et NeoAir som hadde vært blåst opp med munnen på 1,5 thru-hikes og fant ingen spor etter mugg/skader. Jeg blåser ikke opp med munnen selv, men det er fordi jeg blir svimmel av det og det er det siste jeg ønsker å gjøre når jeg kommer sliten til camp.

Det finnes lettere løsninger: NeoAir har laget en liten tapp som man kan bruke på hva slags pose som helst. Det følger med en tykk plastpose. Disse pumpebag-ene er jo også multi-use, altså jeg kan droppe andre vanntette poser når jeg har pumpbagen med. Hvertfall for min del, selv om den er lettere enn en pumpebag, så kommer jeg nok netto "dårligere" ut på vekt, men høyere ut på komfort for veldig lite ekstra vekt :D 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Thomas E skrev:

Jeg har siklet på den batteridrevne en stund. Hvordan synes du den virker? 

Jeg må si jeg var skeptisk, syns de også var dyre. Men ga 200kr inkl porto for den. Har bare testet den 2-3 ganger, og lyden og tida er helt ok. 

1 time siden, Thomas E skrev:

Jeg blåser ikke opp med munnen selv, men det er fordi jeg blir svimmel av det og det er det siste jeg ønsker å gjøre når jeg kommer sliten til camp

Det er veldig behagelig, og den gjør jobben mens du gjør noe annet. Men en langtidstest må nok til. 

Savner også at det kan suge ut lufta, det hadde også vært kjekt for å slippe å rulle 2 ganger for å få ut all lufta. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Selv bruker jeg STS underlag og derfor deres air stream pump sack som veier 48g. Denne er også fungerende pakkpose for underlaget og soveposen. Nå passer vel kanskje ikke munnstykkene overens med Thermarest?

Veier pumpen 74g med batteri også eller må du plusse på en 30g? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi bruker alltid denne på våre underlag. Kjøpte 2 stykk Thermarest NeoAir All Season for en del år siden og da fulgte det med en til hvert underlag. Batteritiden er veldig god også. Under Norge på langs bytta vi stort sett bare batteri på den ved depot og da varte den hele etappen. Det vil si 2 oppblåsninger om dagen i ca 12 dager (den lengste etappen var 14-15 dager, men så vidt jeg husker ble det ett par hytteovernattinger). Vi hadde bare med oss en av blåserne.

Kvaliteten er god, men i Jotunheimen klarte vi å rive av gummidelen. Da vi kom til Lom fant vi en sportsbutikk der vi fikk låne en liten skrutrekker slik at vi fikk skrudd av dekselet og satt gummidelen på plass igjen. Blåseren fungerer fortsatt.

Bonus: Den kan også brukes til å få fart i bålet, ett minutt eller to og du kan omtrent bli din egen smed 😂

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Memento mori
   Starter en egen nerdetråd på X-mid teltet som Dan Durston har designet og det blir solgt via 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    sitt system. Admin kan muligens flytte en del innlegg fra Duplex tråden som er litt rotete etterhvert. 
   Skissa ser slik ut, og er vanskelig å lese. Soveposen er 175 cm lang og 50 cm bred. De har oppgitt høyden på teltet utvendig, litt forvirrende. Men høyden er 43 tommer eller 109 cm i innerteltet. Alle tall er hentet fra massdrop eller fra tråden 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    hvor konstruktøren har lagt ut mye bilder, skisser og mål.
   Slo det derfor opp i stua. Laget innerteltet i tråd og maskeringstape. Carbonstenger festet på lettcola. Jeg bruker 40 cm fri høyde som mål, når jeg måler opp telt. Ellers så subber posen i teltduken. Jeg er litt som @Bjørn J når det gjelder skrå telt og skisser.

   Her er 175 mål opp. Omriss med 40 cm fri høyde. De yttere er det faktisk innerteltet går. Teltet tar forbausende stor plass, de små merkene og teppe er ytterkanten.

   Litt avhengig av hvordan jeg måler blir praktisk liggelengde 140 om du skal ha fullbredde 71 cm og helt opptil 190 om du tar maks lengde. Jeg ville sagt 170 er reel liggelengde, med neoair reg underlaget på 6.3 cm.
    

   Bruker WM pumpa -32 grader for personlengde 200cm som dummy - omtrent som en vanlig person som er i posen når den er tom. Den stikker langt utenfor ved 40cm frihøyde.

   Med 9LW underlaget blir det enda mere utafor.


   Litt detaljbilder, presser ut sideveis på begge sider.

   Presser ut innerveggen i fotenden

   Fotenden i annen vinkel.

   Hodeenden.

   Den presser ut i hodeenden også.
   Når jeg sitter på bakken greier jeg ikke å sitte oppreist uten at skuldra tar borti innerteltet. Men jeg er høy og bredskuldra, så det er ikke noe nytt. 
   Så min konklusjon er at det er en artig nytenkende konstruksjon, men ikke for personer over  160-170. Det er også relativ billig og du må sømtette det selv, så det havner ikke på ønskelista mi. Men håper @Blaser og jeg treffes, så vi kan ha et lite telttreff.
  • Av Memento mori

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    har superlette gåstaver i karbon. Mine Leki er 11 år gamle, og har holdt bra. Men @a_aa tipset meg om disse. @Grimner har også disse, og kan sikkert gir litt erfaringer fra bruken. 
   Så da fant jeg ut at de må testes ut, og bestilling til Japan sendt. De ser fine ut, bra låsesystem og du kan velg om du vil ha på trinsa. Jeg har alltid trinsa på, siden da går di ikke så langt ned mellom steiner, og brekker ikke så lett. 
   De selges PR stk.

   Sparer 38 gram også her, eller ca 10%. 
   Normalt selger jeg de gamle, når nytt kjøpes inn, men her blir det et unntak. Det blir med videre. 
  • Av Memento mori
   Sawyer mini som er lettest, har dårlig kapasitet, jeg valgte derfor Squeeze når jeg kjøpte mitt filter. Men de har kommet med et nytt filter,
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   samme innmat, og samme vekt som Mini.  Jeg sparer 36 gram og 41% på dette. Mindre i volum også.
   Normalt er det veldig bra vann i Norge, men er jeg på steder som ligger lavt og med husdyr i nærheten, og/eller jeg ikke er kjent, tar jeg meg bryet med å rense vannet. Forrige sommer var varm og det var enkelte steder vanskelig å finne  rennende vann. Det fungere bra, litt rens av og til, samt kloring om det ble liggende lenge. 
   På turer i høyfjellet blir filteret ikke med. 
   De som ønsker å diskutere om det er nødvendig å rense vann, kan starte sin egen tråd om dette. Dette er kun ment som utstyrsinfo over hva som finnes fra sawyer. 
   Squeeze removes 99.99999% of bacteria (salmonella, cholera and E. coli) and 99.9999% of protozoa (cryptosporidium and giardia) 
  • Av Memento mori
   Jeg har brukt Petzl hodelykt, og er veldig fornøyd med den. Den gir lite nok lys, og har rødt lys. Bruken har vært inni teltet, lese kart, og finne ting i mørke. Det har kommet en ny modell, som også har mer lys. Kjøpte denne på tilbud. 

   Den nye har disse data, og bruker cr2032 batteri som holder i en evighet, ved mitt bruk.

   Den nye er oppgitt til å veie 26 gram, noe den gjorde. Den er da 2 gram lettere enn den forrige, noe av dette er spart på at de har tatt vekk mulighet til å feste den på capsbremmen.  Men trenger ikke fløyte og likte den gamle strikken bedre. Byttet om og sparte 2 gram til. 

   Tok også det letteste coveret. Da har jeg spart 4 gram, og fått en bedre lykt i tillegg. Det er 14% ned i vekt.🤣
  • Av Memento mori
   Da ble det en 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
    på tilbud til 1169kr på meg. Vil prøve å få ned totalvekta på sekken og for min del er det mye å spare i gram på bytte av regntøy, da jakka spesielt. Volumet er også betydelig mindre, skal prøve meg på en 38 L lett sekk. 

   Sparer 610 gram bare på jakka. Lurte på å kjøpt en mere hightech jakke, men syns de er dyreste laget, og er litt skeptisk også🤣.
   @Thomas E, @vassfis har denne, og den er mye brukt i USA. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.