Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Nordland - Torghatten, Børgefjell, Lomsdal-Visten m.m


Anbefalte innlegg

Heisan.

Da jeg fikk barn drømte jeg om at jeg skulle få gitt de friluftslivsgleden. Dessverre har jeg møtt på visse hindringer og trenger derfor litt hjelp. Bakgrunnen er enkel, ett av mine barn er diagnostisert innenfor autismespekteret og sliter i tillegg med alt for store mengder angst. Når friluftslivet nå skal planlegges og alle barna skal med, må jeg legge inn en del premisser jeg aldri hadde sett for meg å bruke.

Jeg trenger altså hytte/seng, tilgang på strøm for lading av Ipad, lite eller ingen naboer (sosial frykt) og greie toalettfasiliteter for å nevne noe. Telt er utelukket, DNT-hytter med andre folk er utelukket, campingplasser med fellesfasiliteter er utelukket, do bak hver busk er utelukket, fellesskap med andre er utelukket, plutselige avstikkere basert på impuls er utelukket, tur i et området hvor det står ett råttent skilt med "privat" er utelukket osv osv. 

I sommer ønsker jeg og kona å ta en tur nordover fra Trøndelag og opp i retning Brønnøysund. Det jeg lurer på er om noen kjenner til hytter til leie, campingplasser med gode/renslige hytter, rorbuer, annet osv, som de ville anbefale for familie på fem som ønsker å dra på tur sammen, men som beskrevet har visse begrensninger. Personlig vil jeg gjerne få vist ungene alt fra Torghatten til Børgefjell, fått oppleve Lomsdal-Visten, Vega, Herøy, Glomfjord, osv, men vi må også basere oss på bil nordover, og det er begrenset hvor lenge jeg kan la ungene sitte i baksetet...

Takker for all hjelp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Hammer
   Det har blitt mer eller mindre tradisjon at noen av Fjellforums brukere med barn møtes på høsten for en helg i fjellet. 
   Anbefaler turen på det sterkeste til alle. Turglade barn på tur, og trivelig foreldre har gjort dette til en slags tradisjon. Er dere i starten med friluftsliv og barn, eller erfarne så er alle velkommen. Dele tips om turer, utstyr og områder det er fint å være på tur med barna, og en fin sosial møteplass om man ønsker seg turvenner også.
   Foreløpig så ligger det ann til en 5-6 familier som dukker opp.
    
    
    
  • Av Hammer
   Jeg har en datter i huset som insisterer på at hun skal ha Turskjørt til sommeren. Og det må jeg innrømme at jeg sliter litt med å finne. Hun hadde no greier når hun var mindre, av ukjent merke (noe hun arvet). Har bedrevet kvelden med å søke rundt internettet, men finner egentlig ikke så veldig mye vettugt. Dattera er forøvrig en litt lang 5-åring. 
   Ser et noe som er ikke er så veldig tettsittende, av robust materiale. En lomme eller to er sikkert ikke å forakte.
   Mye rare utfordringer man får ...
  • Av Hammer
   Hei,
   Tidlig på`n med planlegging av sommertur i -17!
   Som overskriften hinter til, så har vi et ønske om å ha med hele familien på fjellet i år. Vi har tenkt å fortsette trenden med å dra sammen en annen familie med barn i alderen til vår eldste (4,5-6 år). Vi ønsker å tilbringe en uke i fjellet og har vurdert forskjellige alternativer. Trolig vil vi gå i en "halvmåne" rundt fra parkeringsplass. Slik at mor eller far man kan stikke ned til bilen å hente/legge fra seg ting man ikke trenger om det skulle bli behov. Det meste har vi egentlig klart, men vi er usikker på et par ting ettersom ingen av oss har hatt med bleiebarn på tur:
   1. bleier, det går jo litt bleier på en uke. Bål til å brenne de opp på høyfjellet er en utopi. Tøybleier ble seriøst hardt nedstemt av fruen i huset. Åssen har erfarne 1-2 åringer på tur løst dette?
   2. Bære. meis utgår ettersom begge må bære sekker med stæsj. Åssen bæreseler har dere brukt sammen med sekk? Vi har vel noe fra han var spebarn, er disse ok enda?
   3. er det noe vi absolutt ikke har tenkt på, som vi burde? 
    
  • Av Hammer
   Vi har begynt å lete etter spennende turmål for dagsturer/en overnatting med barn. Men ønsker gjerne og å finne flere slike. Ettersom det er i hovedsak ungene som leder ann, så er det begrenset med avstander man kan nedlegge. De mest kjente plassene har vi vært, så nå er vi ute etter hemmelig huler, gamle forfalne hytter, spennende lekeområder etc. eller severdigheter. Alle tips mottaes med stor takk  
    
  • Av Hammer
   Fortsetter "suksessen" med turrapport! 
   I år hadde vi (altså datter på 4,5 år og pappa på 33,5 år) planlagt en litt "lengre" tur i fjellet til sommeren. Vi hadde også sett oss ut et litt hårete mål med å klare å komme opp på Syltoppen, som en videreføring av Forollhogna fra i fjor. Dette var ikke noe must, og vi er flinke til å forandre planer på null komma niks om vi ser noe ikke passer oss så godt som først antatt. Vi hadde pratet litt med de som var med oss på tur til Brungmarka tidligere på året om det var interesse for å bli med. Og jaggu hadde tremenningen min med familie lyst til å slå følge. Dette lovet jo virkelig godt!
   Det begynte å nærme seg Juli, og far i huset kunne å se slutten på den første runden med maraton jobbingen denne sommeren. Endelig skulle pappa komme hjem! Og turen skulle planlegges. Men, 5-6 dager før arbeidet var ferdig, plagdes far med massive mavesmerter som ikke ga seg. Legen mente at dette kom til å gi seg, far jobbet 4 dager til og fikk unna konsertene. Smertene forsvant så absolutt ikke, og det hele endte opp med en uke på sykehuset. Pluss en uke med heftig medisinering i etterkant! Kom det i hele tatt til å bli noe tur? Heldigvis hadde far i huset en kropp som tok saken i egne hender og ryddet opp så godt det lot seg gjøre. Og infeksjoner og betennelser forsvant relativt fort og tre dager på fjellet fikk vi til å klemme inn før ferien var over. Jeg tror far i huset ble gladere enn dattera akkurat i dette tilfellet.
   Vi planla litt, shoppet "luksus mat", diskuterte litt hva vi skulle finne på osv. Skulle vi prøve oss på topptur med 3 unger i alderen 3,5 til 5,5 år? Sekkene ble pakket til bristepunktet både med mat, godteri, snacks og klær. Også dro vi tidlig må morgenen opp til Nedalshytta og parkerte. 3 voksne, 3 barn og en labrador som tror han er fisk (eller noe annet som lever i vann).
   Dag1: bestod av noen timer kjøring, før vi spente på oss sekkene og begynte å gå mot Syltjønna. Et hårete mål for ungene med ca.8km vandring med sekk (dattera hadde tilbake lagt dette i fjor, riktignok uten sekk. Ungene gikk på med godt mot, tross de mørke skyene rundt oss. Og en temperatur som minte mer om Oktober enn Juli. Vi kom oss opp bakkene og over den første myra, der kom det jaggu regnvær og vind gitt. Ungene dro halsen sine over ansiktet og luene ned, på med hetten, og så naturlig nok ingenting. Dette tok jo litt tid... Nyblinde barn på tur i fjellet, med en labrador som badet i alle pyttene, dammen og vannene han fant. Vell, vell! Det gikk jo framover, men motivasjonen til de små fikk seg et par knekk med det været som kom. Men da vi plutselig kom over et spor etter noen sjørøvere, da ble det litt mer fart i sakene. De hadde mistet noe kvikk lunsj ut i lyngen også. Flaks for oss, fordi vi hadde veldig lyst på sjokolade! Vi ruslet og ruslet, lette etter sjørøvere, leste kart, fulgte kompass kurs (dvs, traff ikke nålen riktig, da var det like greit å vri litt på den snurredingsen). Vi måtte jo snart ha tatt igjen sjørøverne. Vi møtte flere som hadde sett dem for ikke lenge siden. Fram til syltjønna kom vi etter mange timer på tur, litt for mange. Været var på bedringens vei, men temperaturen var nå mer sammenlignbar med november. Vi fikk satt opp lavvoen, fyrt opp primusen og laget oss taco. Det falt i smak til alle. Ungene var noe forundret over å få servert taco på høyfjellet. Ungene kom seg i seng, lovlig sent. Vi voksne fikk slappet av med en pils og noe cognac, samtidig som vi så at skyene forsvant rundt oss. Kun noen enslige tåkeskyer lå rundt toppene i Sylmassivet. Det ble kveld på oss også. Vi hadde nok ikke planlagt en så lang etappe om vi skulle tatt turen engang til. Lærdom til neste gang!
   Dag2: Jeg har en filosofi om at når man er på tur, så tar ting akkurat så lang tid som det tar. Det hadde tremenningen min med familie også. Så frokosten ble lang og god, samtidig nøt vi en skyfri himmel, 10/13 grader varmere enn i går og lite vind. Ungene sprang rundt å lekte seg. Å jaggu så kom det en flokk med rein springende over kanten. Aldri sett så mange dyr snu spontant så raskt som de gjorde da de så ungene som herja rundt ikke langt unna. Dette var stas! Vi bestemte oss at en dag med en strabasiøs vandre etappe var nok, så topptur droppet vi fort. Vi så oss ut et vann 4-5 km unna, og vandret ditt. Ungene storkoste seg! Godt og varmt, sol, masse og se på. Etter noen timer vandring så laget vi pølser til lunsjen. Det smakte utmerket. Ungene utforsket området, mens vi voksne slappet av med en kopp kaffe og egentlig bare nøt tilværelsen. Etter en god pause, så spente vi på oss sekken igjen og tok den siste etappen ned til området vi hadde sett oss ut. Bare nedoverbakker, så deilig da gitt. Vi fikk følge av noen fugler som viste oss vei. Og endelig framme! De to jentene som tidligere hele tiden gikk først å sang, lekte og pratet. Skulle nå plutselig gå bak. Der satt de i et hyl i fra en annen verden. Hand i hand tok de i så hardt at begge stod på tær. Vi andre skvatt, for å si det mildt! "Vi skulle bare skremme krokodillen som ligger der i vannet". Ah, selvfølgelig! "Det var inderlig godt dere gjorde det altså!". Vi fikk opp lavvoen, ungene lekte og drev å skremte den der krokodillen osv. Hunden bjeffet og kjeftet på den der hunden som var i fjellet på andre siden av dalen. Jepp, det var hans eget ekko! Særdeles underholdene ettermiddag/kveld. I dag disket vi opp med hjorteskavgryte, et par kalde pils og genrelt latskaps liv. Ungene kom seg i soveposene og sovnet. I kveld kom det mygg! Store doser med myggspray, en fantastisk solnedgang og god temperatur gjorde at de myggene egentlig ikke ble så plagsomme som de kan være. Slaraffen liv, med noen flere kalde pils utover kvelden før vi voksne også fant soveposen. For en fantastisk dag! 
   Dag3: Om mulig, så starter denne dage enda bedre enn i går. Varmt og fint! Nesten for varmt egentlig. Vi skal jo ut å gå med tunge sekker. Skitt au, finnes værre problemer. Nok en rolig start på dagen med en lang og god frokost. Ungene er på oppdagelsesferd, og fikk prøvd å ake på snø på sommeren, i bare trusa. brr!!! det var kaldt!. Men utrolig stas. Vi brukte lang tid på å pakke sammen i dag. Vi måtte jo nyte det her været! Omsider klarte vi å komme oss avgårde. Gårsdagens motiverte barn gikk på en kjempesmell etter bare 50 meter i dag. Det hjalp jo ikke på at vi skulle gå en del oppover nå på starten. Motivasjonsterapi etter alle kunstens regler begynte å løsne på humøret etterhvert som vi klarte å komme oss oppover. Ungene var slitne i dag. Hadde vi kanskje tatt i litt hardt med disse dagsetappene til de små føttene som også skulle bære en sekk? Neida, humøret kom tilbake! Til tider så holdt de tre små et så høyt tempo at vi med "luksus livet" i sekkene slet med å holde følge. Masse kos ble det i dag å. Mye spennende å se på. Etterhvert som vi gikk nedover så ble det en del mygg. Her hadde sjørøverne vært også fordi det lå en halvspist pose med godt&blandet rett ved der 5,5 åringen snublet og falt. Sett sånn flaks da gitt!? Ungene holdt et godt tempo nå, så vi kjørte på ned mot Nedalshytta. God planlegging (tidenes flaks) gjorde til at vi ankom hytten akkurat i det middagen ble servert. En god middag ble konsumert, 3-retters gjorde seg nå. Ikke minst isen og kaken som ble servert etter desserten! Vi pakket sekkene i bilene, far og datter tro tilbake til byen slik at far kunne dra på jobb igjen. De andre reiste videre til Sverige på ferie der. 
   Dette ble jo en helt fantastisk tur. Noe kortere enn som var ønsket. Men kunne det bli stort bedre? Nei, denne turen var perfekt i år. Vi skal jo på noen turer i høst også, som kan bli litt lengre. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.