Gå til innhold

Anbefalte innlegg

vintertelt og vintersovepose som ikke dreper lommeboka.

Planen er meg og sønn på tur i marka vinterstid. Tipper vi setter grensen på ca -10°C nattestid, med slingringsmonn til ned mot -15°C.

Kanskje vi tester oss litt utover dette (geografisk), hvis dette faller i smak.

 

(Er det riktig å forstå at en multifuel-brenner er det eneste alternativet vinterstid?)

Endret av Duckboot

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Varm og god budsjettpose til vinterbruk så kan jeg anbefale Mammut Tyin Exp 5-season.

Når det gjelder telt ville jeg kikket på Helsport-outleten. Der finner du innimellom Svalbard 3 eller andre modeller til redusert pris.

Ellers er det bensinbrenner som gjelder på vinteren. Det finnes etterhvert gassblandinger som tåler noen minus, men når det blir skikkelig kaldt er det bare bensin som er godt nok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Se på outlet til helsport om du finner et fjellheimen extrem på salgs. Det er fint til vinterbruk og veier ikke så mye som svalbard og svea teltene.

tyin 5 season er en bra pose som ikke er for dyr. Dog er den tung og har stort pakkvolum så den krever stor sekk. Jeg bruker selv dunpose og de koster jo en del mer.

så en test med bruk av gass om vinteren med primus nye winter gas. Den fungerte bedre enn vanlig gass men når alikevel ikke effektnivå til brenner på flytende drivstoff når det er kaldt ute. Se etter tilbud på f.ekss primus omnifuel eller omnilite, optimus nova, msr whisperlite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Duckboot!
Hvis dere skal teste vintertelting, kan det være en idé å låne no utstyr før man bruker penger. Hvis vinterturer IKKE faller i smak, er det litt kjipt å ha lagt ut 3000 på en vinterpose og tilsvarende på telt, brenner, underlag osv. Kjøp heller når du vet det blir flere turer.

Se PM, du kan låne av meg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis dere skal i Marka, altså i skogen, må dere ikke kjøpe telt i det hele tatt. En stor tarp (presenning) er alt man trenger nede i skogen. Så gjelder det å finne god teltplass som er skjermet for vind. Da kan dere bruke budsjettet på god sovepose og godt underlag. Husk at selv den beste soveposen blir iskald hvis underlaget er dårlig. Det største varmetapet skjer mot bakken.

Du spør også om multifuel er det eneste? Det er helt klart det beste, men en rødspritbrenner funker også. Den bruker en del mer tid på å koke opp vann, men er mye billigere (og bråker mye mindre). Gass er dårlig i kulda. I skogen er bål er fin ting. Særlig når man ligger under tarp.

Mitt poeng er altså: Bruk penger på god sovepose og godt underlag. Kjøp en rimelig spritbrenner og en tarp, så kan du ta de andre investeringene senere.

Endret av Lompa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • Av Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.