Gå til innhold
  • Bli medlem

Duckboot

Aktiv medlem
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Duckboot

  1. vintertelt og vintersovepose som ikke dreper lommeboka. Planen er meg og sønn på tur i marka vinterstid. Tipper vi setter grensen på ca -10°C nattestid, med slingringsmonn til ned mot -15°C. Kanskje vi tester oss litt utover dette (geografisk), hvis dette faller i smak. (Er det riktig å forstå at en multifuel-brenner er det eneste alternativet vinterstid?)
  2. Forresten: Jeg endte opp med en litt større sekk: Bergans Glittertind 70L (Large) - Veldig fornøyd.
  3. Jeg vet at det er flere fabrikker som lager originalvarer på bestilling av merkefirmaer, men som lager mye mer enn det antallet som er bestilt. Overskuddet av produksjonen går til lavprisfirmaer som selger det under andre merkenavn til langt lavere pris. Kanskje ikke samme kvalitetskontrollen, men det er i utgangspunktet samme produkt.
  4. Det er en forumbruker som har testet det. Jeg selv har kjøpt meg 3-mannsutgaven, men har ikke fått testet det ennå.
  5. Burde vel også være helt greit å drikke av de større vannene.
  6. Da har jeg bestilt meg 3-mannsutgaven av dette teltet. Håper å få det før helga, slik at jeg, 13-åringen og bikkja kan teste det en liten overnattingstur i Lillomarka.
  7. Joda. Så det, men da må du først ha flaks med at det går igjennom tollen uten at det trigger toll/mva/behandlingsgebyr, og så må du være villig til å satse på at det ikke blir feil med det med en gang, eller at det ikke blir skadet under frakt. Jeg har prøvd å kjøre saker opp mot div kinesiske leverandører ved feil under transport og feil som har oppstått i ettertid (og hadde vært en no-brainer i forhold til garanti i følge kjøpsloven), og det har ikke vært spesielt vellykket. Edit: Ser at det ikke er toll på telt, så da kanskje er det innafor.
  8. Hmmm - Dette så virkelig interessant ut. Bare synd at 123friluft var tomme for Cloud 3 Ultralight akkurat nå da kjøpelysten min var klar.
  9. Minstemann på 13 har virkelig fått smaken på teltlivet, og har tilbrakt ett par uker tilsammen med meg i telt denne våren sommeren. Han er skikkelig hekta, og jeg begynner å skimte mulige vinterturer med ham. Siden mitt gamle vintertelt er dødt og begravet etter 10-15 års opphold i vinterteltingen, så må jeg vel gå til investering av noe nytt. Er dette et OK telt for to lange "menn" på tur (Jeg er 187 og han er snart 180)? Det er ikke planer om de mest ekstreme turene i verden, men håper på å få dratt ham med på Hardangervidda eller noe annet til vinters. http://www.helsport.no/fjellheimen-x-trem-camp
  10. Det ble det liggeunderlaget fra Mammut. Det virker solid, har bra isolasjon og det er rett dimensjonert for teltet mitt. Nå må bare sensommeren og høsten komme, så bærer det til fjells.
  11. Jeg har fisket i Kvitvatnet for ca 25 år siden, og da var det helt sinnsykt. 1 uke etter at isen gikk, så beit Røya på absolutt alt. Og den var rundt halvkiloet.
  12. Planen er denne - Start ettermiddagen 17. August: Båtskyss til Auterkråga (http://www.norgeskart.no/#14/532881/7471881) Gå opp ved siden av Austerkrågfossen - Min far, som er fra området, har gått opp der i ungdommen. Innover mot Skrømthellarvatnan. Oppover til Løytavatnet. Innover Løytadalen. Passere mellom Øvre og Nedre Veiskivatnet. Følge Nedre Veiskivatnet på sørsiden vestover. Rusle ned veien langsmed Sisovatnet ned i Straumvassbotnen. Bli hentet i Straumvassbotnen. Tenkte å bruke 4-5 dager på turen, med laaaange fiskepauser på turen. Noen som har god kjennskap til terrenget i området der, som kan si noe om hvor tøfft det er? Hvilke vann er de beste å fiske i?
  13. Litt billigere enn den jeg linka, men samme underlaget.
  14. Ser at mange underlag er 50/51cm brede. Kan dette kanskje passe? https://www.intersport.no/produkt/163749/mammut-light-pump-mat-liggeunderlag (Sesongen min er fra sen vår til litt uttpå høsten).
  15. Det er samme som Z2 har - Ultra Stamina Mode. Det som skjer da er at telefonen blir redusert til en "telefon" igjen. Man har kamera, sms, radio og telefon! Testet det litt her om dagen, og jeg tror ikke det er langt unna 2 uker batteritid. Selvfølgelig så vil kulde redusere batteritiden en del, men allikevel så er det MYE bedre enn mange telefoner på markedet i dag.
  16. Trenger tips om telt utfra disse forutsetningene: Budsjett på rundt 2000-3000,- Skal brukes til sommerturer i fjellet, og vår/høst-turer i marka. 1-2 personer. Forholdsvis lett, men jeg er ingen gram-jeger, så under 3 kg er vel greit.
  17. Ser at det er litt enten eller her i forhold til denne sekken. Tror jeg kjøper den. Og så plukker jeg opp en liten dagstursekk når de kommer på supertilbud. Og hvis jeg skal en gang finne på å dra på skikkelig langtur, så kjøper jeg en >100L.
  18. Vurderer å kjøpe meg denne til allroundsekk. Er det en grei sekk for både dagsturene og hytte-til-hytte turer? Kanskje til og med en helgetur med telt?
  19. Piggen i dag. Sinnsykt fint vær. Nesten vindstille på toppen. Sliten i beina nå.
  20. Da var Glittertind unnagjort. Veldig råtten snø der oppe, som gjorde det ganske tungt på slutten. Sinnsykt fint vær.
  21. Planen er å gå fra hytte til hytte: Spiterstulen - Glitterheim - Memurubu - Gjendebu - Leirvassbu - Spiterstulen. Burde kunne pakke ganske lett for en slik tur, siden alle hyttene er betjente. Høres det ut som en grei og koselig rusletur for en greit trent mann i begynnelsen av 40-åra.
  22. Jeg ruslet ned Lillomarka fra Nord til Sør i på søndag. Startet ved Movatn Stasjon, og endte ved Isdammen ved Årvoll. Jeg gikk på blåmerket sti så langt det lot seg gjøre, og holdt meg for det meste unna veiene. Det jeg lurer på om noen vet hvor langt Gamle Hadelandsvei går? Og om den fortsatt er sti etter Movatn (Nordover)? Dette er ruta som jeg ruslet i går: http://maplorer.com/gpx-view/gpx_view_perm.php?file=2014-08-10_17_54_35_w_20140810.gpx
  23. Da fikk jeg dyttet fridagene litt, så det blir tur 3-6 september. Bursdagsfeiring alene på toppen av Galdhøpiggen er planlagt. Gleder meg.
  24. Fikk plutselig noen fridager 15-18 september. Lurte på om jeg skulle bruke dem til å rusle opp Glittertind og Galdhøpiggen. Jeg har fått lysten/tiden igjen til å traske i fjellet, etter mange års opphold pga familie og jobb og generell tidsklemme, og derfor lurer jeg på om det er ting jeg bør ta med i betraktningen i forhold til vær og vind i det tidsrommet? Jeg har en del fjellutstyr i form av gode klær, og har kjøpt meg nye fjellsko (Og begynt å gå dem inn i Oslomarka).
  25. Er ikke Skrimfjella litt "tett befolket" da?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.