Gå til innhold
Mr.T

Rovdyr på Hardangervidda

Anbefalte innlegg

Mulig denne tråden er feilplassert,men jeg prøver her...

Finnes det rovdyr på hardangervidda man kan risikere å bli angrepet av på nettene? Jeg skal ærlig innrømme at jeg er en fersking innen friluftsliv, og lurer på om det finnes Gaupe, Moskus, Grevling osv på Hardangervidda? Det er vel muligens ingen av disse nevnte dyrene som uprovosert angriper mennesker uansett...?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan sove trygt. Moskusen holder seg på Dovre. Utstøtte streifdyr har forekommet i randsonene.

Uansett har du rett i at ingen av dem du nevner angriper uprovosert. Og ettersom Vassfarsbjørnen er utryddet (?), skulle det vel heller ikke være fare for at noen derfra kommer opp på vidda og river opp teltet ditt for å få tak i maten du har med deg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var en rev som stakk hodet under teltduken og rappet slukskrinet der oppe en gang, men direkte farlig var det vel aldri 8) .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tja, det erl vel relativt trygt på Hardangervidda.Hvis man ikke møter på en Slag-meis eller grizzly-fink :wink: :lol:Da handler det meste om å berge liv!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

den lom-ske oksesnapperen er heller ikkje til å spøke med,,, men det er stort sett trygt hvis du ikkje kler deg ut som en okse.... og djävelsrjupan holder vel fremdeles til i sverige,,,

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

det verserer teorier blant forskerne om at snøugla trekker hele nordkalotten rundt for å finne områder med mye gnagere når de skal hekke. de hadde iallfall registrert at ei ugle som var merket i alaska hadde hekket mange tusen km unna i sibir... og noen ganger trekker de altså til hardangervidda og, men såvidt eg forstod så hekket de ikkje her hvert år...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ikke et rovdyr som utgjør noen fare for deg eller meg , men jeg observerte en stor mink ved Vesle Selstjørn , mellom Hein og Raudhelleren for to år siden. Og det er ett rov dyr vi helst ikke vil ha der oppe. Jeg gjorde en ærlig innsats med det jeg hadde for hånden , men det gikk bra for minken.

Ellers så hadde jeg en røyskatt på besøk oppe på frokoststeinen min der den forsynte seg litt av smørboksen som stod åpen.På samme turen. Men det er slike besøk som blir satt pris på. Selv satt jeg bare en meter unna.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Utanfor kjerneområde og yngleområde for rovdyra, er rovdyra kun streifdyr, men som streifdyr vandrar dei i det meste av Norge. Det betyr at sjansen for at eit rovdyr er nær deg på Hardangervidda er svært liten, men det betyr ikkje at det aldri er rovdyr innom Hardangervidda, for det hender år om anna både der og andre stader. Dette kan ein ta heilt med ro, og dessutan vil normale rovdyr unngå å treffa på deg om dei oppdagar deg. Sjølv har eg opplevd å bu på kloss hald til bjørn, jerv og gaupe på streif, og sett spor etter dei, utan at eg har teke skade av det.

Helsing Stuttjukken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan trygt svare deg på at det IKKJE er noke særlig rovdyr på hardangervidda! Har hytte der og har aldri sett eller hørt noke..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.