Gå til innhold
 • Bli medlem

Odin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  339
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Odin

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Lim fast all gummien på gammasjen mot gummien på sålen på skoen. Skjær bort overflødig gummi og lim. Skjær bort gummien rundt stegjernfeste på skoene. Mye arbeid for å få til dette. Du må pusse gummien rundt skosålen og gummien inni gammasjen for å få godt feste for limen. Jeg har brukt duct tape for å holde gummien på plass under liming. Gummi som går under såle kan skjæres bort, og limes fast. Har gjort dette med noen par Alfa Skarvet sko. Godt resultat, en gammasje som er 100% tett rundt skoene. Men prismessig er det nok lik pris å kjøpe en ferdig sko med integrert
 2. Vil anbefale at du studerer iskartene fra NVE, og spør lokalkjente om isforholdene på Storglomvatnet. Forholdene kommer til å bli unormale denne våren, da alle magasin kommer til å bli tappet mye ned. Brefallet ned mot vannet på sørsiden som du har tegnet i ruten din er bratt i siste delen ned mot vannet, og brefallet har store sprekker. Jeg har ikke erfaring i dette området vinterstid, men har vært mye i området sommerstid. svekket is.pdf
 3. Rottefella BC magnum har vært brukt på flere ekspedisjoner. Sjekk litt hvilke tilbakemeldinger som blir gitt hos flere. Jeg har brukt denne bindingen på 4 mnd sammenhengende skitur, fungerte bra. Eneste delene som ble ødelagt var gummidemper foran skoene. Denne byttet lett uten verktøy. Eller blir det litt generell slitasje, men bindingen fungerer godt. Jeg liker denne bindingen fordi man flytter "bevegelsespunktet" frem til koblingen (Stålpinnen i skoen) Man slipper slitasje i skoen, slik som oppstår med "gamle andeføtter" Da løsner gjerne sålen etterhvert, eller man får et slit
 4. Det er mulig å legge inn GPS spor på fjellforum. Garmin GPS-database (.gdb) filer har vært aktivert en stund. Det er mulig å legge inn andre filtyper også. (gpx) (kml) Så om noen vil legge til sporlogg i turrapport er dette mulig Brukere som ønsker å se sporlogg må ha mapsource installert på sin pc, det er da bare å dobbeltklikke på gdb.fil som ligger vedlagt i tema her på fjellforum. Man bør også ha kart installert hvis man ønsker å se terrenget rundt ruten. Når man skriver en turrapport kan man velge temaforum under, da plasserer man innlegget riktig geografisk i Norge.
 5. Odin

  Børvasstindan

  Jeg og en kompis gikk alle østlige tinder i fjor sommer. Gikk fra riksveien og opp til skardvatnet, deretter opp på sørligste topp (Jæveltanna). Vi gikk ned i skaret usikret til vi fant rappelfestet til sveinung fra 2003. Det er nok en fordel å lage et rappelfeste høyere opp på toppen. Rappelfestet fra 2003 var preget av vind og vær, og har nok ikke vært brukt av andre siden 2003. Jeg laget et nytt feste der. Husker ikke rappellengden, men hadde mye tau nede i skaret. Klatringen opp fra skaret er enkel, men mye løs kalkfjell. Kompisen min klatret. Han fant sikringsplasseringer, men fjell
 6. Dette er ikke noe problem. Men husk hvis du tar betaling for dette, er det å regne som organisert virksomhet. Du har da et erstatningsansvar. Et tau som gjestene rappelerer på. Så står du på toppen med et tau som du sikrer gjesten med i tillegg. Hvis det er utsatt frem mot kanten, legger du gelendertau som gjestene henger fast på når de beveger seg frem mot "standplass". Hvis du har en hjelpemann nede, kan han ta av gjester sele/åtter.
 7. Jeg har brukt solcellepanel på lengre turer, hvor man er såpass lenge ute at man trenger lademuligheter. Min erfaring er at hvis man forflytter seg i Norge er det såpass tett mellom steder hvor man har tilgang på nettspenning for lading av elektronisk utstyr. Solcellepanel er overfødig ved raske forflytninger. Men ved opphold på mer øde områder over lengre tid, eller til sjøs er solcellepanel en nytting ting. Jeg her to fleksible paneler, et på 12V/12W og 12V/25W Førstnevnte er lett, og leverer nok effekt til de fleste artikler. Har mulighet for parallelkobling for å øke effekt
 8. Det er også en fordel å sove med innerteltet åpent, på vinterstid er man ikke plaget av mygg. Trenger ikke å ha hele åpningen oppe, trekker bedre gjennom. Jeg var på tur i 4 mnd med denne posen i fjor vinter med Svalbardtelt. Når man er samenhengende på tur, er det greit å lufte/tørke posen når muligheten byr seg. Jeg var kun plaget av is rundt hodeåpningen. Børsta posen før jeg pakka den ned, børste deretter teltet og kosta ut rimen som falt ned i bunn. Deretter kan man starte med matlaging/fyring. Dampsperre er ikke noe aktuelt i Norge. Dessuten får man en meget spesiell kropp etter l
 9. Kondensen kommer mye fra pusten, jeg har opplevd det samme. Spesielt i åpningen på posen. Vinterstid er det bare å koste bort isen.
 10. Jeg kjøpte denne soveposen til en treåring. [Hidden Content] Er det noen som forstår det skillestykket som skal settes på fotenden på soveposen. Skal korte ned lengden litt. Ser det er to glidelåser på skillestykket.
 11. Når det gjelder Spot har den noen svakheter enda. Kjenner folk som ikke har fått den til å sende OK under lange turer. Man får heller ingen bekreftelse på om signal er sendt. Men jeg vet også at det er folk i Norge som har blitt reddet etter utsendt nødsignal fra Spot.
 12. Jeg kjøpte nødpeilesender for noen år siden. Har en Mcmurdo sender. Den er uten GPS modul. Den sender på 121,5 og 406 MHz. Satelittovervåkningen av 121,5 MHz er i ferd med å fases ut. Men 121,5 brukes som (Homing) peilesignal for ulike redningstjenester. Så det anbefales å kjøpe nødpeilesender med 121,5 og 406 MHz. 406 MHz er signalet som går til satelitt. Hvis jeg skulle gjort tilsvarende kjøp nå, ville jeg lagt noen ekstra kroner i en nødpeilesender med innebygd GPS. Redningstjenestene liker nødpeilesendere som sender kordinater i tillegg til ID og krysspeiling av 406 MHz.
 13. De to batteripakkene er oppgitt med forskjellig målenhet. mAh og Wh Brunton: 3,4 Ah 5,5 V Ah x V = Wh 3,4 x 5,5 = 18,7 Brunton leverer 18,7 Wh eller 3,4 Ah Tekkeon: 50 Wh 5-19 V Wh / V = Ah 50 / 5,5 = 9,09 Tekkoen leverer 50 Wh eller 9 Ah Så det er en grunn til at vekten og prisen er ulik.
 14. Jeg har denne løsnngen [Hidden Content] Da kan man forsyne utstyr som krever forskjellig spenning. Lader med solcellepanel.
 15. Sveiveradioen fra bokkilden funker bra som radio og lommelykt. Men å lade mobil er den ikke kjempebra. Må sveive veldig mye for å få litt strøm på mobilen. Har testet den på tur i minusgrader, men ikke mye strøm jeg fikk inn på mobilbatteriet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.