Gå til innhold
 • Bli medlem

gjende

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  151
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gjende

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. gjende

  Fiske i Jotunheimen

  Det ligger noen fine vann i fjellet vest for Memurubu, mot kanten ned til Gjende.
 2. Interessant spørsmål om hvorvidt 200 000 i tilskudd genererer flere ringvirkninger enn 200 000 i trygd. Joda, svaret virker opplagt. Men trygd er vel ikke det eneste alternativet? Det kan vel tenkes at 200 000 i tilskudd kan gi ringvirkninger også i annen virksomhet? Da blir spørsmålet hvor gir tilskuddet størst ringvirkninger. Uten nødvendigvis å gå så langt som til å vurdere Trygve Hegnars forslag om subsidier til bananplantasje i Tyssedal.
 3. gjende

  Fiske på Bjorli

  Lesjaskogsvatnet og Rauma ned til fylkesgrensa samt vatna i Lesjaskog heimrast har ikke fredning før 10/10. Rauma i dette området er imidlertid vanskelig, rask og klar, men det finnes en og annen bra fisk der. Om det er is på vatna på Dalsida vet jeg ikke, men de ligger ikke så høyt og det meldt mildvær i området neste uke. Der er det imidlertid fredning nå, så det spiller liten rolle. Skal du har steikørret eller harr er nok Lesjaskogsvatnet det sikreste kortet.
 4. Brennpunktprogrammet essem viser til, bruker som eksempel på positiv utvikling av laksebestanden, elver lengst sør i Norge som i mange år lå brakk pga sur nedbør, og som etter intensiv kalking, kultivering og reduksjon av sur nedbør har fått tilbake en bra bestand. Her er det heller ikke intensiv oppdrettsvirksomhet. Ikke rart utviklingen i det området er positiv. Deretter hoppet programmet over hele Vestlandet og tok for seg Nidelva i Trondheimsfjorden, som er gitt kunstig åndedrett/kultivering med bakgrunn i kraftutbygging. 80% av fangsten er resultat av smoltutsettinger. Dette ble ik
 5. Det er nok mulig oppdrettsnæringen er "snill" i forhold til landbruk. Utfordringen er at det kommer nye forurensende næringer i tillegg til de vi har fra før, og prinsippet om at forurenser skal betale legges ikke til grunn for hverken gamle eller nye syndere. Hadde det vært tilfelle, ville prisen på oppdrettslaks økt betydelig, og gjenspeilt reell produksjonskostnad.
 6. Åjo da, det er en del bra fiskevann og elvestrekker i Jotunheimen, særlig i traktene i og rundt Sjodalen. Men det er høyfjellsfiske, så ørreten er ikke på bett konstant. Men fisk er det de fleste steder, bl.a. ligger det noen bra vann ovafor Memurubu hvis du vil gå litt.
 7. Når det er bra med snø i fjellet, finnes daler du bør unngå. I noen tilfeller - f.eks. Steindalen fra Steinbuhø mot Kjonndalen/Peer Gynt - er disse merket med rasfare. Forøvrig lønner det seg generelt å snakke med kjentfolk når dere drar ut - forholdene varierer både mht snømengde, vindretninger som har vært m.m.
 8. Jeg kjenner ikke fredningstidene på vestvidda spesielt, men generelt er ørreten fredet i gytetida - start fredningstid varierer noe lokalt fra ca medio september til medio oktober. Grunnen er innlysende - fisken skal få gyte i fred - og dessuten er ikke rognsprengt ørret som mat på høyde med den fisken du får tidligere i sesongen.
 9. Jeg er heller ingen topp-fantast, men akkurat Nautgardstind er en snill topp hvis du tar den fra Russdalen. Og jeg tar turen uten Ipod - naturens lyder er en vesentlig del av opplevelsen, og mer variert , dynamisk og interessant enn det noen rockemusiker kommer i nærheten av.
 10. Trollheimen har fellesfiskekort. Jeg fisket i vatna nord for Kårvatn - mye fin fisk. Ta kontakt med Kårvatn for mer info.
 11. Snøheimveien? Du har kanskje ikke fått det med deg, men den saken er mildt sagt kontroversiell. Irritasjonen over den er minst på høyde med aversjonen mot støyforurensing. Rock/goretex - ser deg på Nautgardstind - du stiller med rock, jeg med goretex.
 12. Hugo, poenget er at Vinjerock er en del av en aksellerende utvikling, med rockefestival i Jotunheimen, de Lillos på Romsdalshorn, køntrifestivaler i hele Gudbrandsdalen, konsertserie ved Gjende m.m. Hvorfor? 1 Av hensyn til norsk natur? 2 Av hensyn til artister som tjener penger?
 13. Jeg er redd dette tar overhånd - nå annonseres flere konserter ved Gjende i løpet av sommeren - riktignok med folkemusikkinspirerte grupper - og også andre steder rundt om i fjellet skal det spilles og ståkes. Dette, i tillegg til at store deler av Gudbrandsdalen i juli er fylt opp av køntrifestivaler med tilhørende krampefestende middelaldrende cowboyhatter, gjør at utflukter heretter må planlegges med sikte på å komme utenom denne typen forurensing.
 14. Jeg kan lese, og ser programmet og profilen - som panda skriver på samme side - mye "halvdårlig popmusikk" - ikke spesielt fett, men forutsigbart og lite som skiller fra den ensformige grauten av fantasiløse norske poprockfestivaler.
 15. gjende

  Fjellfiske tips

  Det er fint i Gausdal vestfjell, Dokkavassdraget og omegn.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.