Gå til innhold
Shania

Lavvo til familie på 4 pluss hund

Anbefalte innlegg

Heisann!

Vi har tenkt litt på å anskaffe oss en lavvo, for å komme oss ut på turer de helgene vi har fri og mulighet. Vi har sett på en type lavvo, Helsport Nordmarka 8-10 komplett, Skjult lenke - logg inn for å se den

Regner ikke med vi drar på de mest stormfulle helgene, men det bør jo tåle litt vind, i og med vi bor på Vestlandet.

Er det noen av dere som har kunnskaper om denne typen lavvo og kan anbefale den? Barna er altså store barn på 12 og 14 år, og hunden er en Rhodesian Ridgeback.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, renzir skrev:

Jeg ville også sjekket ut varanger 8-10. Jeg har denne selv. Midtstangen er vesentlig mer robust, topphatt kan justeres innenfra og kanskje annet også. Men den er kanskje tyngre og dyrere?

Den er mere solid en nordmarka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest

Jeg bruker selv lavvu både når det er bare meg og hunden på tur, eller vi er en gruppe voksne+hund.

Jeg har en Tentipi Olivin 2 som er en minilavvu for 2+hund, også har jeg en Tentipi Safir 7 bp, som er en kraftig lavvu med bommulspolyesterduk. Jeg bruker begge mine Tentipi Lavvuer til alle årstider, og forskjellig bruk, fra høyfjell til camping. Komforten og tryggheten i dem, også i elendig vær er noe jeg setter stor pris på. Vil på det varmeste anbefale Tentipi når det kommer til Lavvu.

Man får tilpasset prisen til bruksområdet også, uansett hva man velger så får man en høykvalitets lavvu med alt tenkelig av ekstrautstyr tilgjengelig. Fra tørkestativ til ildboks til fullverdig vedovn med pipe.

Enkelt sagt så er Onyx den enkleste modellen, deretter Zirkon også er Safir topmodellen for de mest ekstreme forholdene.

De finnes i 5, 7, 9, osv personsutgaver, og for 4+hund vil jeg nok anbefale 7'er modellene. 

Deretter kommer valget om lettvektsduk (lett/light) eller bomullspolyesterduk (bp/cp). Bp er overall bedre, med bedre inneklima og ikke noe behov for innertelt for å unngå kondens, men veier også mye mer.

Det er mye god info og hjelp til å velge rett type Lavvu fra tentipi på Tentipi.com. Skal du gå for en Tentipi burde du finne ut akkurat hvilken du vil ha ved hjelp av infoen på deres nettsider, det er mange alternativer.

Endret av Gjest

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor bruke lavo? Vi har et Helsport Svalbard telt, som er et 6 manns telt. Det er stort og romslig, jeg forstår at en lavo er enda større...men da også enda tyngre.....

smaken er vel som baken her? :)

Endret av Dal-z

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Dal-z skrev:

Hvorfor bruke lavo? Vi har et Helsport Svalbard telt, som er et 6 manns telt. Det er stort og romslig, jeg forstår at en lavo er enda større...men da også enda tyngre.....

smaken er vel som baken her? :)

 

Kanskje pga dette:

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

haha.... fantastisk bra svar. :)

jeg har ikke den erfaringen med mitt Svalbard 6, nå har det ikke stått oppe i det værste snøfallværet heller da... Men jeg anser ikke det som at det skal bli noe problem. Men når det er sagt, i kraftig snøvær så ville jeg måkt av teltet uansett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville gått for Varanger. Og ikke fall for fristelsen for 4-6 manns. Den blir for liten.

jeg foretrekker lavvo på tur og bruker helsport Finnmark. 

Har også et Svalbard 5 mannstelt  men det blir for trangt på vintertur når man ikke bare skal sove i teltet og er 3 voksne 2 hunder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Har denne (min heter Dividal og er uten innertelt, ellers er den lik:   Skjult lenke - logg inn for å se den og er veldig fornøyd. Camp åpningen er gull verdt med 3 barn på tur. Gir større romfølelse og plass.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Yup:) Jeg også slår et slag for Varanger 8-10 personer. Vi har denne og er tre + en liten hund, akkurat passe noek plass til oss og masse utstyr:D  Anbefaler den som er linket til over, og bunnduk + innertelt. :rolleyes: Vi har brukt den mye siden vi kjøpte den i fjor, og er svært fornøyde. Nå har vi denne og et helsport telt vi bruker. Klart den veier litt, men når man skal på tur over flere dager, så er det bra med comfort i dårlig vær:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Amaya
   (For ordens skyld: Jeg kommer til å dra og prøve aktuelle sekker, for å finne en som sitter godt  Vil bare orientere meg litt i jungelen av muligheter først  )
   Jeg skal gå til innkjøp av tursekk til bruk både på hytte-til-hytte- og teltur.
   Normalt sett vil jeg gjerne begrense oppakningen til 12-17kg, men jeg vil gjerne at det skal være mulig å bære hunden min i tilfelle noe skulle skje, uten at jeg sliter i stykker sekken eller meg selv. Har en 25kg blandingshund på størrelse med liten labradortispe. I et eventuelt nødstilfelle ville jeg antakelig lagt igjen noe utstyr eller fått en venn til å ta noe av oppakningen slik at sekken ikke blir stort tyngre enn rundt 30kg. Budsjett: Maks 4000,-
   Funksjoner jeg ønsker meg:
   Bæresystem som ikke blir vondt med 25-30kg oppakning Romslig hovedrom med åpning både i topp, bunn og front (enklere å få hunden inn) Kraftig stoff som ikke rives opp uten videre av huneklør Godt med lommer eller festemuligheter utenom hovedrom, slik at det går an å pakke om sekken for å gjøre plass til hunden. At sekken i seg selv er litt "fast i fisken" og ikke blir altfor ustabil med pelsdotten oppi Gjerne damemodell (om det er relevant er jeg 173cm høy, med rygglengde på ca 46cm) Minimum 65 L. Har kikket litt på Lundhags Gnaur og Fjällräven Kajka. Synes også mange av modellene til Gregory og Osprey ser interessante ut, men er litt nyskjerige på om de er for "myke" (ikke faste i fisken  ).
   - Amaya
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
  • Av Thomasaa
   Hei.
   Har tenkt å gå fra Sognefjellhytta og ned til Hjelle midt i Juli.
   Går med en på 6 og 11.
   Har tenkt å ta det med ro og slappe mye av. Skal telte istedenfor hytter. Vil ha med varme klær osv.
   Men hvor kaldt kan det bli om natten? Er det stor tjangs for at vi (barna) vil hutre og fryse mye eller går dette greit?
   Takk!
   Thomas
  • Av Hjulsund
   Hei
   Trenger litt råd og tips fra erfarne fjell- og turfolk.
    
   I sommer har vi tenkt til å bli med svigers på tur i fjellet. De brukte to uker i fjor på å gå på Hardangervidda og ble skikkelig bitt av basillen, men har ikke så mye erfaring med fjellturer bortsett fra det. Min samboer og jeg har lite erfaring med turer både på fjellet og i skogen. Men det vil vi endre på.
    
   Planen er å lage en camp i Jotunheimen og veksle på å gå litt turer og toppturer. Jr får nok ingen toppturer i år. Jeg tipper campen blir liggende på rundt 1300-1400 meter. Det vi er mest usikre på er hva han skal sove i. Det kan jo fort bli minusgrader på nettene, så han må ha noe varmt. I barnevogna ligger han i en sovepose av dun, og har sovet ute hele vinteren. Det har da vært temperaturer ned mot -10. Men da har vi masse klær på han samtidig. Holder det med en slik vognpose, eller burde vi investere i en sovepose. Hvilken sovepose kan anbefales i så fall? Har lest litt om Isbjørn, men de har en til barn som er 170 lang. Jr er ca 90 lang nå, kan jeg da i tilfelle snurpe igjen resten av posen hans? 
    
   Mvh
   Hans
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.