Gå til innhold
  • Bli medlem

Tilbakemelding på turforslag på Lifjell


Blackbrrd

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har sett på et par turforslag på Lifjell og lurte på om det var noen her som hadde gått der, og evt tilbakemeldinger?

  1. Femtopperstur i Blåtjønnfjell http://ut.no/tur/2.5183/
  2. Mælefjell http://ut.no/tur/2.5148/
  3. Heksfjell http://ut.no/tur/2.5991/

Såvidt jeg kan skjønne, så vil turen på Blåtjønnfjell være relativt avslappet når man kommer seg opp på "platået", med veldig behagelig terreng. Litt kjedelig at toppene er lavere enn både Mælefjell og Røysdalsnuten. :P

 

Mælefjell synes jeg så veldig bratt ut i oppstigningen og utrolig steinete og kronglete å gå når man først kommer seg opp på platået. Ser også for meg at det er en tur som er alt annet enn morsom hvis steinene er våte... På den andre siden, så er det den høyeste toppen i området, og det gjør den jo litt mer aktuell.:)

 

Beskrivelsen av turen opp til Heksfjell synes jeg var alt annet enn klar, å gå i skog uten sti hørtes bare klønete ut. Det begynner jo også å bli varmt nok til å være endel mygg, så egentlig litt lite fristende nå midt på sommeren.

 

Har vært på flere topper i området (Skorvetoppen, Røysdalsnuten, Himingen, Øysteinnatten) og synes det er et veldig fint område. Skorvetoppen var den toppen som gjorde best inntrykk. Oppstigningen gjennom skogen i stupbratt terreng og kjempefin utsikt over Seljordvannet gjorde det til en vinner.

 

Andre forslag til topptur som ikke er mer enn ca 2 timer kjøring fra Kongsberg hadde jeg også satt pris på (Har vært på Gaustadtoppen, Bletoppen og Styggemann).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har vært på Lifjell og nok noen av de toppene rundt på Blåtjønnfjell, men det begynner å bli noen år siden gitt. Men husker det som et fint område.

Sist jeg var på Lifjell var på en fisketur i Grunningsdalen, som anbefales. Selv om det er et eldorado for våre små venner med blodsnabler.

Mælefjell har lenge ligget og lokket med sitt månelandskap, har aldri vært der og har i lang tid nå tenkt at jeg må få kommet meg opp dit. 

 

Skorve er helt fantastisk. Å gå opp til Finndalen som er en fantastisk flott tur i seg selv, og så gå over Skorve til Gøysen og ned er en meget anbefalt tur.

Ellers morro å finne flyvrakene som ligger på fjellet, ene rett nedenfor Gøysen og det andre noe ovenfor Finndalen igjen ved Hestnutan.

 

Tror ikke du kommer til å angre om du tar turen eller turene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åklinut og Blenut ligger godt innenfor to timer fra Kongsberg.  Blackbrrd. Nordre Blevei, ca 40 km fra Kongsberg. Kjør veien til endes og ta stien som går over vollen på Butjønnsetra. Stien fører deg opp gjennom bjørkekrattet, men går ikke stort lenger enn "den kvite hesten". Fin tur med mye utsikt fra begge toppene.

 

EirikW                                           

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endte opp med å gå turen til Blåtjønnfjell:

http://www.fjellforum.no/topic/27011-hvor-har-du-v%C3%A6rt-p%C3%A5-tur-i-dag/page-38#entry296820

 

@eirikw godt forslag, ser jo ut til å bli bra turvær neste helg også. Jeg er litt usikker på navigeringen, er det noe tilsvarende denne turen du tenkte? http://ut.no/tur/2.3847/ Er det en litt kjappere retur fra Åklinuten? Fant en annen turbeskrivelse her: http://blefjellturer.blogspot.no/2013/01/aklinuten-og-den-hvite-hesten.html som ser ut til å ha en ok alternativ retur? Dvs at man følger ryggen nedover samme vei som man kom opp, men går østover rett på sydsiden av 1146-vannet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen!

 

Returen som er skissert på "Bleturer" er flott. Jeg pleier å gå nord for høyde 1063 og innom Meseterfjellbuin, men turen nedomn Krokvannet er også fin. Det er ikke bare fint å bade der, det er også godt fiske i vannet.

 

God tur!

 

EirikW

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

@eirikw det ble tur til Blenuten og Åklinuten på meg denne lørdagen, litt vått i noen myrer, men med 20+ i skyggen og null skygge, så var det ikke akkurat noe problem. Ikke engang når jeg fant ut at å gå etter kommunegrensen var en god ide. Kjempefin tur i variert terreng. Morsomt å se hvor j.... slitsomt det er å gå utenom stier når det er litt høy lyng/myr. :D

 

Bilder og beskrivelse av turen her:

http://www.fjellforum.no/topic/27011-hvor-har-du-v%C3%A6rt-p%C3%A5-tur-i-dag/page-40#entry297742

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk takk :)

 

Har et kart over Blefjell, men det viser såvidt jeg husker ikke de stiene vi brukte, så måtte hatt et detaljkart over Nordre Ble.

 

Det er iltt klønete med GPS i stedet for vanlig kart, men har gått diverse steder hvor stiene ikke er merket opp på vanlige kart, og på nye steder hver gang osv. (Utenom f.eks Bletoppen, men der har jeg vært nok ganger til at jeg ikke akkurat trenger kart. :P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.