Gå til innhold
Anti

hjelp! jeg vil kjøpe hengekøye!

Anbefalte innlegg

Har etter en natt i billig banankøye blitt helt frelst, og er klar for å investere. Har surfa nettet og sett på mye forskjellig, men blir ikke helt klok. Har bestemt meg for en med plass til liggeunderlag, ikke underquilt, i tilfelle jeg må legge meg på bakken. Exped sin ergo ser fin ut, mest på grunn av den store tarpen som jeg ser mange andre bruksområder for. Har også fundert litt på draumr, den nye norske, men tror egentlig jeg vil ha en som har tauene den vanlige veien. Har derfor nesten bestemt meg for exped scout combi ul, fordi jeg er veldig fornøyd med de andre expedproduktene mine. Men jeg finner den ingen steder! Har Googla og tråla de nettbutikkene jeg kjenner til, men finner bare den vanlige versjonen, som jeg syns blir litt for tung, sammenlignet med enmannstelt.

Er det noen som kan hjelpe? Enten med en butikk som har den inne, eller tilsvarende køye fra andre produsenter? Ev. fortelle meg hvorfor en annen køye er helt fantastisk...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva med en Skjult lenke - logg inn for å se den? Når du kjøper den i dobbellag så kan du stappe en madrass mellom lagene. Bridge hammocks er forøvrig de flateste hengekøyene du kan få tak i. Ta gjerne med Skjult lenke - logg inn for å se densom er spesielt lagd for denne.

 

Selv foretrekker jeg asym hengekøyer, også her kan du får dobbellags som du kan putte madrasser i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den ridgerunneren ser jo veldig bra ut, men med tarp veier den jo nesten like mye som exped scout, som de har på fjellsport til omtrent samme prisen... @Skjult lenke - logg inn for å se den, har du den køya selv? Erfaringer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hengekøyer er for litt spesielt interesserte og når du legger til "UL" så blir det for langt ute for en vanlig butikk til å ha på lager.

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Flust av forhandlere i Norge. Ser at Gammeltorget sport på Gjøvik i alle fall har Scout utgaven, så kanskje en telefon om at her er en kunde om de tar inn en sånn køye?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Denne koster, men frister meg litt.

Virker veldig smart med bl.a "stressless" funksjon.

 

Også er den vel norsk. (om ikke produsert, så kanskje påtenkt her)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den ridgerunneren ser jo veldig bra ut, men med tarp veier den jo nesten like mye som exped scout, som de har på fjellsport til omtrent samme prisen... @Skjult lenke - logg inn for å se den, har du den køya selv? Erfaringer?

Den veier omtrent det samme som Exped Scout Combi UL med med tarp (warbonnets tarp er større) ja, men for å være ærlig så er jeg ikke i den minste tvil om hvilke av de to jeg ville kjøpt. Jeg har ikke en Warbonnet RR selv, men har veldig lyst på en.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har etter en natt i billig banankøye blitt helt frelst, og er klar for å investere. Har surfa nettet og sett på mye forskjellig, men blir ikke helt klok. Har bestemt meg for en med plass til liggeunderlag, ikke underquilt, i tilfelle jeg må legge meg på bakken. Exped sin ergo ser fin ut, mest på grunn av den store tarpen som jeg ser mange andre bruksområder for. 

Har en Exped Ergo selv og kunne ikke vært mer fornøyd! Man sover veldig flatt i denne køya og har ikke noen problemer med kulde heller i den. Anbefales!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei Tor Magnus! Har en Hennessy Explorer zip. Har kjøpt til større Tarp til den ( den til Explorer deluxe- er noe større og dekker bedre) Den har selvfølgelig snake skins med. Mvh Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva? Tarpen?

Nei køya, når du sitter i den og slapper av med tarpen i porch mode og bare eksisterer

 

Ridge Runner er ikke noe særlig å bruke som stol! Med mindre du har beina i bakken som støtte.

Ahh, ok (eller "aggresivt" som auto correct på telefonen forslår når jeg skriver "Ah") - da var det besvart

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hehe, spørs om ikke Saltfjellet blir mer midt i mellom... ;) men dårlig med skog der, så det er kanskje like Greit å ha det der d e.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Strilaliv
   Junior i huset har vore så uheldig å få hol i hengekøya si. Korleis reparerer eg dette best?
   Kan eg bruka reparasjonslapp frå jervenduk? Må eg kjøpa noko anna? 
    
    
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Bene
   Familie på fire som ønsker turtips. Har telt og hengekøyer. Ønsker ikke å gå langt, men ha bil i nærheten og gjerne forflytte oss fra dag til dag. Ønsker utsikt (vidde, fjorder, fjell, høyder) , nærhet til vann. Bor i Vestfold, og tenker en grense på max 40 mil i omkrets. Noen som har gode og konkrete forslag?
   Mottas med takk! 
  • Av Memento mori
   Skjult lenke - logg inn for å se den har kommet med Segl i XL til 499 inkl oppheng, må jo være en knallpris.

   Den ser ut til å være i god kvalitet, som Amok tydeligvis er. 

   Samme opphenget som på de nye Draumr køyene. Enkel og rask å sette opp ingen karabiner, ulempen er at du kan glemme igjen opphenget. 

   Bør muligens lage en ridgeline til den. Da blir bøyen rett hver gang. 

   Testet den uten å ta av skoa, bare for å strekke ryggen. Det merkes at det er kaldt i ryggen uten isolasjon. Men den er lett. Blir nok med i sekken på dagsturer, hvor det er fint vær og det er muligheter til å strekke ryggen. 
   Det er ingen instruksjon bare masse advarsler. Litt liten pakkpose etter min smak. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.