Gå til innhold
  • Bli medlem

Jostedalsbreen på langs


halvorep

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg og madammen leter etter litt erfaringer fra Jostedalsbreen, vi ønsker oss en fin vårskitur til neste år, men vi er ikke kjent med brevandring så hovedspørsmålet vårt er om det finnes guider som kan være med opp selve brefallet, mens resten av skituren går vi alene?

Har som intensjon i å ta et kurs utpå vårparten før vi reiser på tur, skulle det alikevel ikke være hensiktsmessig å gå med liten erfaring så får vi velge en annen tur hvor det ikke stilles så store krav til breerfaring. Eventuelt om vi finner noen å gå i taulag sammen med opp brefallet.

Har også lest forskjellige turrapporter hvor de har unnlatt å ta med stegjern eller klatresele fks, jeg finner dette litt underlig, er det ikke vanlig å ha med breeutstyr på denne turen?

Når det gjelder start/stopp så har vi ikke sett noe konkret på dette, så om det er steder som er enklere å gå opp enn andre så tar vi imot tips:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Husk dere skal antagelig både opp og ned et brefall - alt efter rute. Det er nok lurt å ha kompetance på bre om dere vil gå på breen. Ein kan jo og ha uflaks og ende i sprekk terreng (ufrivilligt) andre steder end i brefall på opp- og/eller nedturen. Det er jo selvfølgelig også muligt å komme opp og ned fra breen, uten å gå i brefall, men ein må nok uanset vite litt om fredsel på bre...

Men dere kan jo ta et mini kurs som omhandler snødekt bre, og vælge ein rute som passer til dere etter det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er dette i såfall forsvarlig å gjøre for to personer, eller burde man vert fler i tilfelle?

Kan man nok om breferdsel og snødekte breer kan det gjøres forsvarlig. Om man er helt uerfaren er det vel ikke å anbefale turen uten fører uansett hvor mange man måtte være..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Ruta til Dag G er fin den og rimelig sikker tidlig på våren. Man kan aldri være bombesikker på breen for snøforholdene har selvsagt alt å si. Som brefører vil jeg anbefale dere å ta et kurs eller rett og slett være med på en organisert tur. Det er flere aktører som går denne turen på våren. DNT har flere grupper over hver vår, det samme har Jostedalen Breøfrarlag, Bre og Fjell og en rekke andre.

Utfordringene er mange, men for å holde oss til breproblematikk så er det åpne sprekker på Supphellebreen hver vår. I godt vær er disse synlige og greie å passere, men er det tåke så kan man komme galt ut. Dessuten må man vurdere snøbroene for hvert år.

Ellers er dette en seriøs vintertur og forberedelsene må være deretter.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.