Jump to content

halvorep

Aktiv medlem
 • Posts

  245
 • Joined

 • Last visited

About halvorep

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

halvorep's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

16

Reputation

 1. Hei! Når DNT skriver "krevende" så vurderer de nok turen ut ifra et helhetlig perspektiv og ikke kun hvor fysisk krevende turen er. Hardangervidda er et flott område for lange skiturer, men været kan til tider by på utfordringer. Generelle kunnskaper om riktig bekledning og grunnleggende teknikker for å overleve en vinternatt er nok vel så viktig som all intervalltreninga
 2. Fjellreven har mange modeller i forskjellig passform, sjekk ut [Hidden Content]. Modellene har gjerne forskjellige navn, så prøv flere enn bare vidda hvis du ønsker den type bukse
 3. Ja, det stemmer, også er det forholdsvis rimelige klær som duger til alt og er enkle å reparere. Til Fjellreven får du voks som gjør den mer vanntett. [Hidden Content] Edit: De duger selvfølgelig ikke til alt, men med ei god regnbukse så er du sikret mot det meste av vær som måtte komme;)
 4. Hei hgmann. Du skriver nybegynner! Først som sist, kjøp deg ei real turbukse i bomull! Fjellreven, Lundhags og Gaupa har flere modeller, Norrøna har Svalbard cotton og Klattermusen har et par dyrere varianter. Prøv litt forskjellig og finn en som passer deg. For eksempel. [Hidden Content] Og til ditt budsjett så har du også råd til å kjøpe ei skikkelig regnbukse. For eksempel. [Hidden Content] Med dette settet kan du være ute året rundt, og det tåler realt bruk! God tur!
 5. Hei. Malamutten min gikk fint opp Bukkelægeret, et og annet dytt måtte til, men tipper Terrieren din spretter greit opp den bakken der, god tur:)
 6. halvorep

  Hilleberg Nallo

  Hei. Hvis du velger å ikke bruke teltet på vinteren så ville jeg sjekket ut en lettere teltserier, for eksempel Helsport sine superlight telt. Her får du både den vekten og plassen du er ute etter. [Hidden Content] Bruker selv Nallo 2 GT som meg og hunden telt, men det kommer ikke under dine ønskelige 2 kg;)
 7. Hei. Jeg bruker Hilleberg Saiveo på vinteren, alene på tur så er det viktig at teltet er lett å sette opp i dårlig vind. På Saivo og andre Hilleberg modeller så plugges duken fast i bakken først, for så å trekkes opp og hempes på stengene, dette er (for meg) en veldig trygg måte å sette opp telt på. Saivo har litt dårlig plass i forteltene, Tarra har bedre fortelt, det har også rettere vegger, det er et stort 2 manns telt med god plass for 2, selv om man gjerne velger 3 manns telt for 2 på vinteren. Vil anbefale deg å ta en titt på Tarra.
 8. Hei. Kunne du beskrevet hva du mener med andre ting?
 9. Hei. Har nallo 2 gt som meg og hunden telt, fungerer supert, tipper vanlig nallo 2 vil gjøre det samme, det er stor plass i forteltet selv om det ikke er gt utgave, men du bør vurdere nallo 3, den er kun 200g tyngre, men gir veldig mye bedre plass og ikke minst høyde.. Mitt tips;)
 10. Etter diverse kalorifakta fra nettet vil dette bli ca. 520 + 1110 + 636 + 330 = 2600 kcal Da blir det et underskudd på 400 kcal pr dag, 1 kg menneskefett inneholder ca 9300 kcal, bare å legge på seg ca 1 kg før turen, eventuelt 2 hvis man vil ha litt luksus
 11. Hei. ved Myrland er det en stor parkeringsplass, det er kjørte løyper som kan sjekkes her [Hidden Content] Den enkleste vegen fra Myrland til Iungsdalshytta er å følge sporet fra beltevogna som kjører langs med Stolsvatnet.
 12. Nå har jeg brukt svartisen denne vinteren og erfaringer så langt er. Stivere enn Alfa skaret, det er betydelig bedre følelse med skia, støvelen er også noe smalere, men romselig nok til gode sokker i riktig størrelse. Ga meg blå negler ved lang tur, 5 dager. Det kan være jeg har feil størrelse, men lengden virker fin. Litt kronglete å pusse/smøre skoen bak ankelstøtten, den lar seg ikke vri unda så lett. Nå er Amundsen skia utslitt, stålkantene står i alle kanter, mulig Åsnes tar det på reklamasjon, ellers blir det en annen modell til neste vinter:)
 13. Det er jo også en mulighet, bare pass på fjellsider som vender mot nord/øst, det har blåst mye sør/vest i vinter så det er en god del skavler.
 14. Hei:) Har nettopp gått nord til sør, uten å diskutere hvilken retning som er finest å gå så har jeg et par tips til alternative ruter hvis du ønsker litt lettbeint navigering utenfor stikka løyper. Det kan fort bli folksomt i påsken. Fra Hellevassbu kan du gå til Helleiksbu og over Sandviksali, følg Øvsta og Nedsta Bjørnavatnet og kryss Låven i Jakobsbudalen, videre til Hansbu. Herifra Navigerer du etter sommervegen til Sandhaug via Lakadalen. Mye av denne ruten er brukt av fjelloppsynet fant jeg ut så det er en del spor å gå i der, en fin snarveg:) Fra Dyranut kan du velge en mer østlig rute forbi kjeldenuten og over Krobuhalsen, fint alternativ til kvisten. Brukte 5 dager på turen min, lett skiføre, markant trekk fra nord mot sør. Brukte i underkant av 2L drivstoff til meg og Bikkja. God tur!
 15. Hei:) Jeg bruker acapulka sitt drag, det er veldig å anbefale! Hvis du legger ut et bilde av fronten på pulken din så er det litt lettere å si hvordan du fester det, men det skal være et blankt metallpåslag på hver side i front av pulken, der er det hull til å skru fast acapulka sitt drag, det følger med skrue/mutter. Stivt drag er mye bedre i utforkjøringer, mens tau drag er enklere å gå med flatt og mindre styr ved pauser. Har ikke brukt så mye tau så her kan sikkert andre fylle inn flere erfaringer. Taudrag fester du i de samme festene, bruker du to tau, et på hver side av pulken som går frem til hver side av selen så vil du få litt bedre styring på pulken. Vil anbefale fjellpulken sin sele, den virker mer robust enn acapulka sin og sitter godt på kroppen. God tur:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy