Jump to content

halvorep

Aktiv medlem
 • Posts

  245
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by halvorep

 1. Hei! Når DNT skriver "krevende" så vurderer de nok turen ut ifra et helhetlig perspektiv og ikke kun hvor fysisk krevende turen er. Hardangervidda er et flott område for lange skiturer, men været kan til tider by på utfordringer. Generelle kunnskaper om riktig bekledning og grunnleggende teknikker for å overleve en vinternatt er nok vel så viktig som all intervalltreninga
 2. Fjellreven har mange modeller i forskjellig passform, sjekk ut [Hidden Content]. Modellene har gjerne forskjellige navn, så prøv flere enn bare vidda hvis du ønsker den type bukse
 3. Ja, det stemmer, også er det forholdsvis rimelige klær som duger til alt og er enkle å reparere. Til Fjellreven får du voks som gjør den mer vanntett. [Hidden Content] Edit: De duger selvfølgelig ikke til alt, men med ei god regnbukse så er du sikret mot det meste av vær som måtte komme;)
 4. Hei hgmann. Du skriver nybegynner! Først som sist, kjøp deg ei real turbukse i bomull! Fjellreven, Lundhags og Gaupa har flere modeller, Norrøna har Svalbard cotton og Klattermusen har et par dyrere varianter. Prøv litt forskjellig og finn en som passer deg. For eksempel. [Hidden Content] Og til ditt budsjett så har du også råd til å kjøpe ei skikkelig regnbukse. For eksempel. [Hidden Content] Med dette settet kan du være ute året rundt, og det tåler realt bruk! God tur!
 5. Hei. Malamutten min gikk fint opp Bukkelægeret, et og annet dytt måtte til, men tipper Terrieren din spretter greit opp den bakken der, god tur:)
 6. halvorep

  Hilleberg Nallo

  Hei. Hvis du velger å ikke bruke teltet på vinteren så ville jeg sjekket ut en lettere teltserier, for eksempel Helsport sine superlight telt. Her får du både den vekten og plassen du er ute etter. [Hidden Content] Bruker selv Nallo 2 GT som meg og hunden telt, men det kommer ikke under dine ønskelige 2 kg;)
 7. Hei. Jeg bruker Hilleberg Saiveo på vinteren, alene på tur så er det viktig at teltet er lett å sette opp i dårlig vind. På Saivo og andre Hilleberg modeller så plugges duken fast i bakken først, for så å trekkes opp og hempes på stengene, dette er (for meg) en veldig trygg måte å sette opp telt på. Saivo har litt dårlig plass i forteltene, Tarra har bedre fortelt, det har også rettere vegger, det er et stort 2 manns telt med god plass for 2, selv om man gjerne velger 3 manns telt for 2 på vinteren. Vil anbefale deg å ta en titt på Tarra.
 8. Hei. Kunne du beskrevet hva du mener med andre ting?
 9. Hei. Har nallo 2 gt som meg og hunden telt, fungerer supert, tipper vanlig nallo 2 vil gjøre det samme, det er stor plass i forteltet selv om det ikke er gt utgave, men du bør vurdere nallo 3, den er kun 200g tyngre, men gir veldig mye bedre plass og ikke minst høyde.. Mitt tips;)
 10. Etter diverse kalorifakta fra nettet vil dette bli ca. 520 + 1110 + 636 + 330 = 2600 kcal Da blir det et underskudd på 400 kcal pr dag, 1 kg menneskefett inneholder ca 9300 kcal, bare å legge på seg ca 1 kg før turen, eventuelt 2 hvis man vil ha litt luksus
 11. Hei. ved Myrland er det en stor parkeringsplass, det er kjørte løyper som kan sjekkes her [Hidden Content] Den enkleste vegen fra Myrland til Iungsdalshytta er å følge sporet fra beltevogna som kjører langs med Stolsvatnet.
 12. Nå har jeg brukt svartisen denne vinteren og erfaringer så langt er. Stivere enn Alfa skaret, det er betydelig bedre følelse med skia, støvelen er også noe smalere, men romselig nok til gode sokker i riktig størrelse. Ga meg blå negler ved lang tur, 5 dager. Det kan være jeg har feil størrelse, men lengden virker fin. Litt kronglete å pusse/smøre skoen bak ankelstøtten, den lar seg ikke vri unda så lett. Nå er Amundsen skia utslitt, stålkantene står i alle kanter, mulig Åsnes tar det på reklamasjon, ellers blir det en annen modell til neste vinter:)
 13. Det er jo også en mulighet, bare pass på fjellsider som vender mot nord/øst, det har blåst mye sør/vest i vinter så det er en god del skavler.
 14. Hei:) Har nettopp gått nord til sør, uten å diskutere hvilken retning som er finest å gå så har jeg et par tips til alternative ruter hvis du ønsker litt lettbeint navigering utenfor stikka løyper. Det kan fort bli folksomt i påsken. Fra Hellevassbu kan du gå til Helleiksbu og over Sandviksali, følg Øvsta og Nedsta Bjørnavatnet og kryss Låven i Jakobsbudalen, videre til Hansbu. Herifra Navigerer du etter sommervegen til Sandhaug via Lakadalen. Mye av denne ruten er brukt av fjelloppsynet fant jeg ut så det er en del spor å gå i der, en fin snarveg:) Fra Dyranut kan du velge en mer østlig rute forbi kjeldenuten og over Krobuhalsen, fint alternativ til kvisten. Brukte 5 dager på turen min, lett skiføre, markant trekk fra nord mot sør. Brukte i underkant av 2L drivstoff til meg og Bikkja. God tur!
 15. Hei:) Jeg bruker acapulka sitt drag, det er veldig å anbefale! Hvis du legger ut et bilde av fronten på pulken din så er det litt lettere å si hvordan du fester det, men det skal være et blankt metallpåslag på hver side i front av pulken, der er det hull til å skru fast acapulka sitt drag, det følger med skrue/mutter. Stivt drag er mye bedre i utforkjøringer, mens tau drag er enklere å gå med flatt og mindre styr ved pauser. Har ikke brukt så mye tau så her kan sikkert andre fylle inn flere erfaringer. Taudrag fester du i de samme festene, bruker du to tau, et på hver side av pulken som går frem til hver side av selen så vil du få litt bedre styring på pulken. Vil anbefale fjellpulken sin sele, den virker mer robust enn acapulka sin og sitter godt på kroppen. God tur:)
 16. Hei Mons1. Jeg vil tru din tur er veldig vær avhengig, jeg bor i nærheten av Jotunheimen og er derav veldig heldig som bare kan knyte på skoa og ta en løpetur etter jobb der jeg ønsker. På godværsdager er dette veldig digg, kun lett vindjakke og litt mat i sekken. Men treffer jeg på uvær med det utstyret så blir det guffent. Du bør ha med deg mer utstyr og du skal ikke se bort ifra at sekken kommer oppi 5-6kg, det er faktisk nok til å legge en demper på løpelysten - ihvertfall min.. Hva med heller å gå inn til ei hytte, gjerne selvbetjent, ha med litt ekstra god mat etc i sekken. Også kan du se deg ut noen fine dagsturer derifra som du kan løpe med lett sekk, gjerne på en fin topp som det er så mange av i Jotunheimen. Hvis målet ditt er å løpe lengst mulig og tilbringe kortest mulig tid på hyttene så er det noen som driver å løper over Hardangervidda, her er det vel også noen tider du kan konkurrere mot hvis et slikt opplegg passer deg bedre. God tur!
 17. Som nevnt, etappen fra Breidestølen til Bjordalsbu kan være litt seig, men nedkjøringa videre til Iungsdalen er en perle i seg selv, gled deg og god tur:)
 18. Hei. Er det noen som bruker Crispi Svartisen BC skistøvel? Jeg bruker i dag Åsnes Amundsen med BC manuell binding og Alfa Skaret støvel. Blir fort sliten i ankelen når jeg går på hardpakket snø, ski styrer hit og dit. Anklene mine er ikke så sterke, bruker skisko med ankelstøtte ved klassisk langrenn. Så derfor lurer jeg på å bytte til disse da det ser ut som de har skikkelig ankelstøtte og kanskje kan gjøre følelsen med skia en del bedre, alternativet mitt er å gå over til 75mm bindinger og kraftigere lærsko.
 19. Hei. Jeg lurer på om det finnes en app til android hvor jeg kan sende min gps posisjon fra, og hvor det i tillegg ligger ved en link så mottaker lett kan åpne denne i en nettleser eller kartapplikasjon på en annen mobil/pc?
 20. Hei. Noen fine nettlenker for å sjekke vær/føre i Finse traktene:) [Hidden Content] og [Hidden Content] og [Hidden Content] God Tur!
 21. Jeg vil ikke påstå at det ikke skjer væromslag, men denne jakka er tiltenkt turer hvor det er stabilt kaldt vær, vinterstid i høyfjellet. Har annet tøy når det er regnvær.
 22. Takk for tilbakemeldinger "Innigranskauen" Har du noen praktiske erfaringer med klær laget av epic stoff? Samme spørsmål til deg "Elisabeth 81" Har sett på Anorak nr.8, hvordan er denne jakken etter en lang dag, trekker den mye fukt? Har dere hatt jakkene med på vinterovernatting? Viktige for meg er at jakka trekker så lite fukt som mulig slik at den ikke er som en stor istapp dagen etter en natt i telt.
 23. Hei. Skal kjøpe meg en skikkelig vinterjakke til årets sesong, men jeg er usikker om jeg skal gå for den "tradisjonelle" goretex varianten eller om jeg skal prøve meg på en eller annen bomullsvariant. Jakka skal være av type lang, god hett, klaffer over alle glidelåser, en tradisjonell sikker fjellanorakk for bruk i vinterhalvåret. Jeg er veldig fristende til å velge bomull siden det puster bedre, men jeg skal bruke jakka på overnattingsturer og er skeptisk til hvor fort disse plaggene tørker, er det noen med erfaringer? Type jakker.. Bergans Antartic Klattermusen Rimfaxe Norrøna Svalbard Eventuelt Norrøna Svalbard GTX Klattermusen Brede
 24. Hei, jeg har Nallo 2gt,gode erfaringer, men brukte før "vanlig" nallo 2 og den virket mer stabil i vind og generelt god plass tatt i betraktning at det er et lett telt. Hvor mange skal sove i teltet?
 25. halvorep

  hunder og varme

  Det kan være lurt å lære et par kjennetegn på om hunden er på vei til å dehydrere. Manketesten og farge på tannkjøtt er en grei indikator - google it!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy