Jump to content
IGNORED

Kaitum 3GT til familie på fire- erfaringer?


Caramba
 Share

Recommended Posts

Vi leter etter fjelltelt til den nye familien - 2 voksene, 2 barn (6 og 2) og hund (kan ligge i fortelt).

Nå er vi på jakt etter et telt vi kan bære og som har plass til oss alle.

Allerhelst ønsker vi telt med to inganger (men syns Keron 4 GT blir for tung).

Lurer derfor på om noen har erfaring med å bruke Kaitum 3 GT med 4 personer? Hvor trangt blir det?

Nallo 4 GT er alternativen men er usikker om det vill oppleves så mye større siden det er skrå i den ene enden. Og har mindre plass i forteltet. Hører gjerne om erfaringer med Nallo 4Gt til familie på 4 også.

Takk for tilbakemeldinger :-)

Link to comment
Share on other sites

TIps: 25% på sportsnett.no nå;)

når man er 4 personer så er det mer behaglig med rettere tak da det gjør det lettere for alle å sitte samtidig uten at man må sitte på rekke.. Forteltet blir ganske stort på 4manns utgaven, sikker på dere trenger GT? Hva med vanlig Keron 4?

Link to comment
Share on other sites

ja det her var veldig intresant,er lit i samme båt selv (er nå 2 vokse og 1 barn på 3 år og venter en til om par uker) lyst til og kjøpe et telt jeg kan bruke i fremtiden har i dag et 3 mans tunnel telt (eller 2 personer som dama sier)

har vel etterhvert insett att dama ikke blir med på noe vintertur så trenger egetlig kun "3 sesong" telt jeg trenger (så bruker jeg bare tunnel teltet på 2.5kg på gutte turer)

hvis dere skal 4 stk på vintertur ville jeg helt klart godt får keron 4gt,men er det kun sommer ville jeg godt får nallo 4 (gt?) her blir det nok trangt med 4 liggeunder lag men mener det skal gå.

jeg ville ikke vært ute på vintertid med nallo 4g og 4 persone tror jeg blir trangt.

Vurderer og det her selv

Hidden Content

da det virker som veldig fint telt til "sommer" turrer.

Når det er sakt skal jeg ned på oslo sport lager i morgen og se litt på hilleberg.

la og til med noe filer som kan være av intresse,da ser man litt mere hvor mye smaler det blir osv.

Hidden Content

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset og tilbakemeldinger. Men det var grunnet kampanjen at jakten ble intensivert.

Hvorfor fins ikke Kaitum 4?

Har Keron 3 (uten GT) fra før. Et fantastisk telt spesielt på vinteren men for liten til alle (160 bredde i innertelt)

Tror på vinterturer må vi satse på 2 telt uansett.

Jeg vill helst ha en keron 4 GT men er redd for at vi har nok å bære og må jakte litt gram.

Noen som tror at man kan være fire i en Kaitum 3GT (185 bredde i innertelt)?

Link to comment
Share on other sites

når du fokuserer på vekt blir det alltid en kompromissløsning tilslutt. selv valgte jeg fjellheimen 4camp da jeg var i din situasjon. jeg konkluderte med at det hadde lavest vekt pr volum i tillegg til høy kvalitet. men uten to vertikale endevegger/skikkelig liggelengde. ville kanskje valgt annet telt om jeg fikk noen vesentlig hjelp med bæringen når familien er på tur, men det får jeg ikke...

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipset og tilbakemeldinger. Men det var grunnet kampanjen at jakten ble intensivert.

Hvorfor fins ikke Kaitum 4?

Har Keron 3 (uten GT) fra før. Et fantastisk telt spesielt på vinteren men for liten til alle (160 bredde i innertelt)

Tror på vinterturer må vi satse på 2 telt uansett.

Jeg vill helst ha en keron 4 GT men er redd for at vi har nok å bære og må jakte litt gram.

Noen som tror at man kan være fire i en Kaitum 3GT (185 bredde i innertelt)?

Jeg har Kaitum 3GT og tror det blir alt for smalt for 4 liggeunderlag; innerteltet er 185cm i hodeenden men smalner inn til 155cm i fotenden.

OS

Link to comment
Share on other sites

Tusend takk. _OS_ Det var bra du påpekte det med at telte smalner inn. Kan jo se det på tegning men ser ikke så mye ut da. Da tror jeg ikke det går. tenkte i utgangspunkt 3 liggeunderlag a 60 bredde og atvi ligger anfots 2*2 men da går det ikke....

Så da står vi igjen med nallo 4 gt. Er jo samme telt som fjellheimen 4 camp.

Eller Keron 4 GT som bortsett fra vekt er sikkert det mest perfekte teltet av alle sammen.

Nå skal vi tester hvordan det går med alle sammen i en keron 3. God helg.

Caramba

Link to comment
Share on other sites

var så dårlig vær i dag så ble ikke noe tur til sportsnett,men tror uansett jeg venter til neste år med og kjøpe telt,da jeg ikke trengr før neste år.

Håper da Fjellheimen Superlight 4 Camp er ute ;) siden det nok ikke blir noe ekstrem turer på alle 4 på tur vil nok det holder,så spørs det om helsport kommer med det da. 3`ern ser jo veldig bra ut.

Link to comment
Share on other sites

Helsport Fjellheimen 4 Double (3,7 kg) kan jo være ett alternativ med 2 innganger/bagasjerom.

Selv om modellen er noen år gammel,så kan noen ha dette på lager som f.eks her:

Hidden Content

Ellers kan Tarptent tilby en modell for 4 pers og 1,85 kg:

Hidden Content

Det må også nevnes at det går greit å ligge med hodet i den skrå enden i ett vanlig Fjellheimen-telt, allefall for meg som er 1.80 høy.

Gjorde dette en gang pga. teltet stod egentlig feil vei, og barna hadde sovnet/kunne ikke rive teltet.

Om dette er mulig i f.eks Nallo 4 GT pga. 10cm kortere innertelt kan kanskje noen andre svare på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy