Jump to content

andreas_caveman

Aktiv medlem
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by andreas_caveman

 1. Fin fangst! Tallerkenen med makaroni, ost og pølse vekker turinstinktet i meg!
 2. Det vil svis hull i alle soveposer om gjørne er store nok og blir liggende på posen. Granved spruter spesielt! Min sovepose har fått mange svihull, men jeg setter bare en gaffateip-lapp over de største hullene. Det er jo somregel bare ytterstoffet, og ikke syntetmatten inni som svis, ved mindre du ruller over bålet i løpet av natta . Svihull på soveposen hører med, og det er bare å tape det værste etterhvert. Vær oppmerksom på at en dunpose vil begynne å lekke dun hvis det blir svihull i ytterstoffet. Bruk av grevling vil nok ta noe av støyten, men til gjengjeld vil det vinterstid legge seg et ispanser inni på grunn av kondens som fryser. Derfor bør det unngåes.
 3. Har andromeda extreme jeg også, og ikke Vela. Kvaliteten på expedtelt er i toppklasse. De burde iallefall kunne sammenliknes med hilleberg. De bærer mye preg av gjennomtenkte løsninger, og god kvalitet. Duken er tynn og sterk, og stengene er av type DAC. Prisen er også veldig konknurransedyktig. Ved å se på konstruksjonen på Vela, ser jeg to ting. Den ene er at du får veldig skråvegg ved hodeenden fordi teltstanga går over på midten av teltet. Den andre tingen er at du ikke har noen glidlåsdør, men trekker duken oppover teltstanga og løfter duken. Jeg vil tro det kan medføre at ting i forteltet kan blåse av gårde i sterk vind på fjellet, fordi du løfter store deler av teltduken. Dette er kun tanker rundt konstruksjonen, men jeg vil anbefale å prøve ut teltet! Det kan godt hende det fungerer bedre i praksis enn andre enmannstelt fra andre produsenter. Kvalitet lever iallefal exped!
 4. Var jeg deg, ville jeg til det bruket valgt en pose med god temperaturmargin. Som nevnt, skal det ikke rare trekken til før det blir kaldere! Hvis du skal ligge ved bål, ville jeg valgt en syntetpose som det kan svis glohull på uten at den lekker etterpå. Isbjørn har flere modeller som virker forseggjorte, og det kan være lurt å ha kortest mulig glidlås for å hindre varmetap. Isbjørn jan mayen med kort glidlås kan være en god pose til det bruket! Forholdsvis rimelig er den også! Evt. så kan isbjørn bjørnøya være verdt en titt. Jeg synes ajungilakposene kommer til kort på glidlåsfronten, med dårlige innerklaffer.
 5. Om du kjøper fra forsvaret får du gjerne en reconpack som er lagd av Cato Ringtad ("ringstadpack"), og som er som tragedie å regne i forhold til Norrøna. De er made in hurry, og om du søker litt rundt, så finner du nok av bannord om disse.
 6. Har en slik snow mantra som er FAKE fra qxl. Jakka er varm og god den, men er fylt med veldig mye fjær, har lite forseggjorte sømmer med lange løse tråder hengende fra. I tillegg kommer mye fjær ut av sømmer og stoff på innsiden, som gjør ulltrøya di om til et andekostyme etterhvert. Vel vel, ikke fullt så ille, men noe kommer det. Til mitt bruk er denne jakka veldig god, om du er litt forsiktig med den, og har mye stillestående aktiviteter som f.eks isfiske, men den har ikke på langt nær samme kvalitet som originalen, men om du bruker den litt pent og har begrenset budsjett, Go for it! De mange mange hundre prosent profitt selgeren får på det, får man nesten bare svelge...
 7. Rantanen er gjennomngående kvalitet. Nova fra mora skal også være et godt borr. Det jeg ser er positivt med mora framfor rantanen, er at du kan bytte kun knivene om du skulle borre i stein. På rantanen må du ha med en hel borkrone. Ta en titt på begge, men personlig er jeg svak for rantanen!
 8. Ja, den jakken finnes! Den heter norrøna Recon, og er virkelig verdt pengene om man vil ha et topp ytterplagg hele året, hele tiåret!
 9. Ta kontakt med Finn som nevnt lengre opp. Han kan sende akkurat de delene du måtte trenge. Ved kjøp av fullstendig rep-sett fra optimus, betaler du for ting du ikke trenger, samtidig som rensenåla som følger med der egentlig er et tannhakk for lang!
 10. Om du tømmer primusen for parafin, og pumper trykk, og deretter senker den ned i vann (f.eks i vasken), vil du enkelt se hvor lekkasjen befinner seg, og hvorvidt det opphører etter litt mekking.
 11. ' Ja øystein, du må nok "dessverre" ut og prøve den på skikkelig vintertest og gi tilbakemeldinger her. Vurderer å kjøpe en slik som "utlånspose" til utstyrsfattig turfølge!
 12. Denne? ttp://www.forsvarsbrukt.no/shopexd.asp?id=114
 13. Reklamer ja! Første gang jeg hører om sålebrekk på vargstøvler. Husk at det tar sin tid å gå inn nye, med tanke på den neste turen!
 14. Optimus 00 eller liknende er vel det med solide og driftsikre valget om du skulle bestemme deg for å bruke parafin. På disse brennerene fungerer parafin glimrende, og er ikke utsatt for sot på samme måte som multifuelbrennerene. Billigere er det også. Vekta er ikke vesentlig høyere enn på en multifuel med pumpe og flaske, og samtidig slipper du å etterpumpe så mye fordi tanken blir varm.
 15. Alfa bever er vel en av de skoene jeg vet om som mykner raskest. De er allerede ganske myke etter to helgedagers bruk hjemme i stua.
 16. Har hatt både dovre og recon, og recon har vesentlig bedre slitestyrke enn dovre. Den har også en passform som er romsligere rundt lår og bak. Tykkelsen på stoffet, gjør at jeg ikke tenkter like mye over å "være forsiktig" med buksa, da det skal en del til for å få rift. Den er utmerket til bruk både sommer og vinterstid, og jeg synes selv at ikke recon er for varm sommerstid. Hvis det er varmt, så åpner du glidlåsen fra knærne og ned, og knepper nederst med knappen, og lukker med borrelåsene oppover. Da har du lufting hele veien opp til kneet, og det hjelper! I forhold til dovre, tørker recon noe seinere grunnet det tykke stoffet, men det er ikke noe å bry seg om. Personlig mener jeg at selvom recon koster dovre ganget 1.5, så får du tre ganger så mye bukse, og da blir det ikke så gæli likevel.
 17. Ja, du skal ha 14 dagers angrerett, men du må altså betale returporto!
 18. Rastegaisa er en del videre enn isogaisa, men jeg anbefaler på det sterkeste at du forsøker støvlene. Det er mange som ikke passer rastegaisa, og jeg har selv passproblemer med de støvlene. Det tar laang tid å gå dem inn, og de tilpasser seg lite i de nedre delene, grunnet høy gummikant. Når du kjøper slike støvler, bør de sitte ganske godt fra dag èn, da de ikke er like medgjørlige å gå til som mykere varianter. Er også verdt å nevne at hælpartiet til rastegaisa er ganske flatt i forhold til mange andre støvler. Prøv først, eller forsikre deg om at du kan sende støvlene tilbake til butikken om de ikke passer. Tipper oslo sportslager har slike ordninger.
 19. Jeg har den gamle utgaven av recon pack, og på den går det fint ann å ta av sekkeposen
 20. Har hatt lekkasje rundt dyse, på pumpa, og gjennom skrua i bunnen, da jeg på en tur brukte rødsprit framfor parafin til oppvarming. Det jeg har mot omnifuel, er at jeg synes den bærer preg av billig produksjon. Jeg har fått en ny omnifuel nå, fordi jeg måtte slenge den andre, og denne oppfører seg faktisk som en helt annen primus. Særlig merker jeg at den pulserer såpass at den kan slukke seg selv. Dette er ikke veldig tillitsvekkende.
 21. Primus Omnifuel er "Made in hurry", og det virker som om dette problemet har blitt større etterhvert som produksjonen blir mer og mer low-cost. Jeg pleier å la den stå etter den har slukket uten å skru den igjen, gjerne til den har blitt kald, om mulig. Jeg skrur av korken (pumpa) før jeg kobler fra selve slangen (og tetter rundt med å holde rundt. Dette gjøres hvis jeg bruker parafin i teltet, og vil unngå søl. Dette burde imidlertid ikke gjøres om du bruker bensin og har et stearinlys stående i samme telt. Generelt synes jeg ikke denne brenneren fortjener å være testvinner slik den har vært, for til det, synes jeg kvaliteten er for skjør på litt for mange punkter. Den fungerer imidlertid veldig godt når den er i orden.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy