Gå til innhold

simenm

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. simenm

  Finse - Haukeliseter, rett før jul

  Firmax, vi gikk vel ikke over, men rett vest for Helvetesnutene ja, Helvetesgilet. Man får testet litt skiferdighetene der noen steder. Ellers var det lite vann å se, og få istede steder bortsett fra forblåste topper. Alt de foregående ukene hadde kommet som snø. Dag G, personen i netto foretrekker å være anaonym (men kan avsløre at det ikke var meg) Svingen, bruker et GoPro kamera. Enkelt i bruk og tåler alt. Ett batteri varte også hele turen, men filmer meget dårlig i mørket. For å få med seg det artige er det viktige å ha det så lett tilgjenglig som mulig, spesielt når det er kalt og kjipt. Hadde det i kamarveske på magen... Simen
 2. Årets tur ble en av de flotteste desemberturene over Hardangervidda så langt. Vi fikk gått mellom to av stormene som har herjet landet og hadde faktisk en del blå himmel og sol. Føret var også godt for denne årstiden. Vi startet å gå natt til lørdag fra Finse. Derfra gikk vi til Rv7 og satte opp teltet noen hundre meter fra veien. Dag to gikk videre fem kilometer forbi Besso, vi måtte forbi en åpen elv, ellers gikk etappen greit. Mye vind på kvelden. Dag tre kom vi frem til Hellevassbu mens det enda var lyst. Dag fire ble en sjarmøretappe ned til Haukeliseter til fjellburger og øl. Video fra turen:
 3. Hei, Gikk Finse-Haukeliseter 18.-21. des. Fine forhold og trygg is. Noen få åpne elver. Masse kitespor på vannet ved Haukeliseter så det burde også vært trygt. Se mot slutten av denne videoen, så får du et inntrykk av forholdene på det tidspunktet.
 4. Takk igjen for alle svarene på denne tråden. Skosaken min er nå avsluttet og kort oppsummert gikk det som følger: 1. Oppdaget såleknekk på begge sko 2. Tok kontakt med butikk der skoene var kjøpt og ble henvist videre til Vertikal 3. Vertikal sendte meg en utlånssko slik at jeg trygt kunne gjennomføre en tur et par dager senere 4. Skoene ble sendt inn til Vertikal for å sette på nye såler 5. Vertikal brukte litt for lang tid (1,5 mnd av sesongen) på å reparer dem og jeg måtte purre gjentatte ganger 6. Skoene kom tilbake med nye såler og etter å ha testet skoene virker de bra. Vertikal anbefalte å ta reparasjon direkte med utsalgsstedet neste gang. Konklusjon: Grei service fra Vertikal, men litt trege. Ellers har jeg gått over fra tåbinding til binding med helstropp for å unngå knekk igjen. Mvh, Simen
 5. Takk for tilbakemeldinger! Saken er ikke avslutten enda, men kan si at jeg har fått relativt god service fra Vertikal. De sendte meg en ekstra sko som jeg kunne gå over vidda med og har også sagt at de kan legge nye såler på skoen. Jeg kjøpte meg også en Rottefella Riva binding (helstropp) før turen og gikk med de gamle skoene mine, men hadde med en reserve. Dette gikke helt flott uten tegn til forverring av sprekkene. Jeg sender skoene til reprasjon etter helga og satser på at de kommer tilbake med ny og fin såle.
 6. Hei, Jeg kjøpte et par Varg Skavl skistøvler for nøyaktig 2 år siden i dag. Disse har i hovedsak blitt brukt til to turer over Hardangervidda og under 10 dagsturer i løpet av denne perioden. Jeg har oppdaget en revne i sålen på begge sider av den ene skoen (se bildet) og er bekymret for at en knekk kan forekomme. Jeg skal over vidda igen om noen dager og har ikke lyst å krysse på en ski. Har noen her erfaring med knekk, og tror dere skoen holder greit selv om den har begynt å sprekke opp. Hvis ikke, er dette en reklamasjonssak? Opprinnelig tenkte jeg å ta kontak med produsentene av Varg, men jeg klarte ikke å søke meg frem til denne bedriften for å få deres råd. Er det noen som kjenner til nettside eller kontaktinfo?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.