Jump to content

Lars Verket

+Blogger og sponsor
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About Lars Verket

 • Birthday 01/22/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv generelt, havpadling spesielt.
 • Location
  Kristiansand

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars Verket's Achievements

 1. Takk for mening Bern. Openstreetmap stå på lista!
 2. Tusen takk Espen - skal ta en titt på denne videoen!
 3. Sette pris på det Bernt - samtidig som dette er en fil som stadig vil bli oppdatert, så det hadde vært fint om jeg kunne prosessere det selv. Men, tar som sagt i mot alle tips med takknemlighet og glede!
 4. Takk for svar Bernt! Tracket blir delt opp i mange forskjellige smådeler når det fintegnes inn på stier og sånn. Er det noen måter å "merge" det på - slik at det blir bare ETT spor? Også ser jeg også poenget med å dele det opp i enkeltspor (men det samme gjelder der også etter fintegning blir det mange små spor). Takknemlig for innspill.
 5. Så hyggelig Kjell Iver! Jeg har ikke lastet opp sporet enda.... Det kommer. Var mest for å se om beskrivelsen av appene ga mening. I dag fant jeg en beskrivelse av bruken av Navida på nettsiden til bedriftsidretten. Kan linke opp den også. Jeg skulle gjerne hatt en link en bare behøvde å trykke på, og så kom en rett inn på en side med kartet inntegnet. Har du link til den nettsiden din? Dette kunne vært artig å se, og jeg er spent på hvor mye programmering som kreves.
 6. Da har jeg prøvd å skrive en forklaring: https://kyststi.no/2021/04/26/vise-gpx-spor/ Gir den mening? Har jo ikke lagt ut sporet enda (nesten ferdig), men dere ser jo gangen i det. Ser at GPX-viewer legger inn en hel haug med S-er i sporet. Har det noe med lagringen å gjøre? Virker som om den gjør dette mellom hvert spor (her er det jo mange som er satt sammen). Så jeg trenger kanskje en slags "merge" funksjon til slutt? Så at sporet for Ultraløpet i Kristiansand bare har en sånn S. Tar i mot alle tips med takk! (Og ikke del denne adressen enda - nettstedet er ikke 100% up-to-date enda. Men, i slutten av uka tenker jeg.
 7. Takk for det! Da kan jeg jo ta utgangspunkt i de to i første omgang!
 8. Takk for det! Ut.no er selvfølgelig på lista, men dette må nå gå via lokale medlemsforeninger har jeg skjønt. Men, jeg skal definitivt sende sporet til dem. Da kommer den jo automatisk inn på deres kart ser jeg for meg. (En artig vri her hadde jo vært hvis alle de stiene som lå nærmest vann ble merket blått - så hadde det blitt veldig tydelig hvor kyststi går langt inne i landet.)
 9. Jeg jobber for tiden med en høyst uoffisiell kyststi i Kristiansand kommune. Dette sporet (.gpx) ønsker jeg å formidle til de som er interessert. Så nå vil jeg lage en bruksanvisning for hvordan folk kan bruke det. Selv bruker jeg en app som heter GPX-viewer på iPhone. Har også prøvd Norgeskart Friluftsliv. Der er det relativt enkelt å få sporet vist i kart (enten via lenke eller laste opp via filer på mobil). Spørsmål: - Er det flere apper som gjør dette enkelt (og ikke minst på Android) - Hadde det vært mulig å lage en link som gjør at alt skjer automatisk (dele Norgeskart med sporet tegnet inn fx)? Jeg tar også gjerne andre tips for hvordan deling av spor kan gjøres så enkelt og brukervennlig som mulig.
 10. Hei, Jeg skal i gang med å lage spor i kart, som skal eksporteres til gpx. Dette kan jo gjøres på mange forskjellige websider og programmer. Jeg sitter på Mac, og har såvidt prøvd Garmin sitt Basecamp (som gikk veldig tregt). Er på jakt etter en webside eller program/app der jeg kan tegne inn sporet, og der det er relativt enkelt å gå tilbake for å rette, eller endre sporet (noen av de jeg skal lage er ganske lange.) Padle- og gps-hilsen -lars
 11. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Jeg kommer nok til å konsentrere meg om Agder de neste årene, og se om jeg kan ha det som mitt hovedområde/spesialinteresse. Så vil jeg fortsette å tilgjengeliggjøre det med kart, bøker, bilder osv. Gleder meg til å padle meg enda dypere inn i Agderkysten. Det er altså en perle! (Nå har vi mange perler langs Norges kyst, og dessverre er de i lite bruk. Har feriert litt i Bohuslän med kajakk, og der er det et helt annet trykk. I alle fall om sommeren.)
 12. Lars Verket

  Lars Verket

 13. Hei alle sammen, I 2007/08 laget jeg to bøker til Aust- og Vest-Agder. Den ene har vært utsolgt i flere år, og den andre (Aust) har jeg heller ikke mange igjen av. Derfor har jeg nå tastet inn alle waypoints fra bøkene og gjort de fritt tilgjengelig på google-map: https://drive.google.com/open?id=1YRxUYnTM0HCN4N66Gr_Cb1Dk-Jpox1XW&usp=sharing Hvis noen av dere er i dette området, så setter jeg stor pris på tilbakemeldinger. Dataene er som sagt over 10 år gamle, og jeg ser for meg at ganske mye kan ha skjedd. Tilgroing av leirplass, nye opparbeidede leirplasser og ikke minst endring av P-betingelser (her er jeg redd det ikke dukker opp så mange flere, men at det er en knappere og knappere ressurs). Padleled er i ferd med å bli like aktuelt som kyststi, og det skjer mye på dette området. Her er det Vestfold fylke som ligger i tet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy