Gå til innhold
 • Bli medlem

ØysteinJ

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om ØysteinJ

 • Bursdag 15. sep. 1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Bergen
 1. Sitter og vurderer Exped Orion Extreme selv også - mye nettopp på grunn av takhøyden. Fant denne vindtesten på Youtube. Så tror ikke du trenger å være så redd for at det er sårbart for vind.
 2. Takk for svar. Nei, har ikke båret sekken stuende full. Bare snaut 15 kilo så langt. Er ikke i så suuuper form enda, så det holder for meg foreløpig. Men det var jo også en ting jeg la merke til, at sekken ikke er så godt tilrettelagt for ikke å være ordentlig full. Den ble veldig pløsete hvis den bare var 3/4 full. Ja, det er jo ikke umulig at sekken ikke er 100% innjustert da. Men så langt jeg kunne se så kan ikke hoftebeltet justeres mer enn å stramme foran magen. Jeg er også fan av å betale noen kroner ekstra for å få god og kompetent service. Problemet mitt har vært at n
 3. Et ganske banalt spørsmål i tittelen, men det er for så vidt korrekt. Saken gjelder at jeg har en Helsport Fjellheimen 85 liters sekk. Dette er første langtur-sekken jeg har kjøpt, og jeg har blitt litt skuffet over den. Jeg synes den glir ned over hofta mi hele tiden, så jeg må gå å heise på den. Og skulderstroppene gnager ganske mye på kragebeinet, så jeg må legge imellom hansker el.l. for å lindre. Men jeg er for lite kyndig med hva en bør se etter til å kunne velge en sekk selv. Så hvor går en for å finne kompetanse til å velge ut en sekk som passer meg? Min erfaring er at det f.eks.
 4. Gikk 4-fjellsturen i Bergen i går. Jeg er relativt fersk fjellvandrer, så jeg kjenner ikke mine egne grenser *så* godt enda. Så ettersom at jeg ved en tidligere anledning har fått gnagsår på hælen, tenkte jeg at jeg skulle plastre hælene i forkant av turen. Jeg har kjøpt sportstape på apoteket med tanke på dette ([Hidden Content]), men *denne* sportstapen var i hvert fall noe skikkelig møkk. Den slapp huden min på føttene allerede før jeg hadde fått ullsokkene ordentlig på meg, så det var bare å glemme. Resultatet var at jeg gikk med ullsokken rett innpå compeed-plasteret,
 5. Skjønner. Får nesten kjøpe med et av de topo-kartene også da. Takk for info.
 6. Takk for svar. Hva mener du med basekart, og hvordan skiller det seg fra de Topo-kartene en kan kjøpe?
 7. Klar for fjellturer! :-)

 8. Hei. Lurer litt på å kjøpe meg Garmin GPSmap 62st, etter å ha sjekket litt rundt omkring. Men jeg er litt usikker på hva jeg vil bli "møtt" av når jeg mottar den. Den har jo vesentlig mindre minne enn lillebroren GPSmap 62s (500MB mot 1700MB). Betyr det at jeg er avhengig av å ha et kart liggende på et mikro-SD minnekort i GPSen for at den skal fungere? Og følger det med noe kart i det hele tatt, eller vil den være helt blank om jeg ikke kjøper med et av Garmin Topo-kartene? Takk for all info!
 9. Takk for tips! Hvordan er denne å bruke når det bare er litt halvkaldt da, sånn på høsten og våren? Ender du da opp med at det er for varmt å bruke både lakenpose og sovepose, men for kaldt til å bare bruke lakenpose? Tanken min var i utgangspunktet å finne en lakenpose jeg kan bruke "alltid" inni soveposen, sånn at jeg ikke svetter soveposen fullstendig ut. Er ganske uerfaren, så det er mulig jeg lager problemer her nå som ikke kommer til å skje da. Men jeg har inntrykk av at det er en fordel å bruke lakenpose inni soveposen for å få den til å vare lenger...
 10. Hei. Har du sjekket om det ligger noe metadata i bildene du kan bruke? Hvis de er tatt med f.eks. en iPhone med GPS, kan det være den har geotagget bildene med GPS-koordinater.
 11. Har en Helsport 35 liters sekk som jeg bruker på dagsturer og slikt, og en Helsport 85 liters sekk som skal brukes på lengre turer (har ikke hatt anledning til å bruke den enda ). Synes den 35 liters sekken er veldig fin å bruke på dagsturer. Den sitter godt på ryggen synes jeg (jeg er 1.85 høy), er ganske lett, og blir veldig flat hvis den ikke pakkes helt full. Så jeg føler ikke at ting ligger og rangler rundt oppi der når jeg ikke fyller den opp.
 12. Hei. Ser meg rundt etter en lakenpose til min Alta Wide sovepose. Snakket med Helsport, men det nærmeste de har er "Lakenpose Supersoft Fasong", som er 85 cm bred mens Alta Wide er 90 cm bred. Har noen erfaringer med å kombinere disse to? Hvordan ville det evt. ha vært å bruke en vanlig rektangulær lakenpose inni Alta Wide?
 13. Takk for tips! Ja, har sett noen bilder fra Gullfjellet når en kompis nylig var oppe der. Helt utrolig flott der oppe. Skal få skaffet meg noen kortfeller til skia, og så blir det en tur opp dit ganske snart.
 14. Hmm... Ja, mener det er de skia, ja. Mener jeg leste de het noe annet før. Tror nesten jeg får gi tilbakemelding på det etter første turen min utfor bratte bakker. Har en mistanke om at det blir litt vanskelig uansett hvilke ski jeg bruker.
 15. Takk for svar! Pratet med en lokalkjent kollega, og det blir en tur ut fra Furedalen i Kvamskogen. Tar sikte på å følge veien fra Furedalen inn til Møldal, og videre inn til Svartatjørn og kanskje opp på Såtatoppen hvis formen tilsier det. Men takk for gode tips! Skal definitivt prøve meg på de plassene i tiden fremover. Liker tanken på å finne en plass å gå hvor jeg kan gå i mitt eget tempo og ikke være i veien for alle de erfarne skientusiastene.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.