tonymakkaroni

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  202
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

tonymakkaroni vant dagen sist Juni 3

tonymakkaroni hadde mest likt innhold!

Om tonymakkaroni

Nylige profilbesøk

545 profilvisninger
 1. Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnattingstur i Setesdalsheia, parkerte ved veien mellom Skafså og Valle, gikk i retning Hovstøyl, bevegde meg over til Fagerdalen før der blei runde og tilbake over fjellet. Fisketuren blei amputert når haspelsnella lå igjen hjemme, tok med fluestanga istedet, men med tidvis sterk vind var fisken aldri trua. Området har mange vann, kanskje ta med packraft en annen gang.
 2. Det er en god del høydemeter på den turen , men stien er kurant i seg selv. Jeg tør ikke si om det er grei tur for en 4 åring, men bruker dere dagen, og holder lysten oppe skulle jeg tro det var innafor. Fossen du går parallellt med er vel verdt å utforske, og sikkert stor stas for ungene. Når du kommer over tregrensa er det svært område å bløte seg i, og utsikten er fantastisk. Tjuvenborg er også alternativ.
 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Formiddagstur inn til Bjørnstokkvatna i Lomsdal Visten. Neste gang blir det med fiskestang og noen dager til rådighet.
 4. Packraft rute

  Flere interessante forslag her, Synnervika-Røros for eksempel. Åsta, hvor langt oppe kan man begynne ved normalvannføring? Julussa ser også spennende ut, forslag til startsteder her?
 5. Hvor har du vært på tur i dag?

  Prøvde du fiskelykken?
 6. Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnattingstur i Vassfaret. Kanskje den fineste utsikten over dalen er fra Raudfjell. Vakkert og storslått, ga meg en deilig euforisk følelse i kroppen. Litt ensomt også
 7. Kanotur i Vassfaret

  DNT Ringerike har også kanoer til utleie
 8. Hvor har du vært på tur i dag?

  Nordre Dyttholknatten i Vassfaret, vanligvis en eventyrlig utsikt herfra, men lavtliggende skyer dekker over dalen, men videre innover i høyfjellet er sikten brukbar
 9. Hvor er det gode snøforhold nå?

  Siden overskriften er generell og aktuell, tillater jeg meg å spørre om siste status. For kommende helg har jeg vurdert ulike områder, og sett på senorge.no. Noen som vet om det er ok med ski og pulk føre i : Haukeliområdet Skarvheimen Reinhemen Breheimen Valdreflya Råtten snø er vel en risiko utover dagen, men er det generelt snø å traske i?
 10. Packraft rute

  Med voksende antall folk som har skaffa seg Packraft, regner jeg med mange har vært på tur med den, og kanskje sitter inne med turtips som flere kan ha glede av. Jeg tenker mest på fler-dagertur, gjerne med kombinasjon av padling og vandring, om det er start/slutt samme sted, eller mulighet for buss/tog hjem igjen. Håper folk vil dele og inspisere 😊 Her er par turer jeg har prøvd 1. Rondane , start ved Grimsbu , padla ned til mellom Storkringla og Veslkringla, bar ned til Atna, og et lite stykke videre før padla ned Atna til Straumbu. Derfra gikk jeg stort sett merka sti tilbake over fjellet tilbake til Grimsbu. Snaut 4 dager. Grimse må ha litt ekstra vann for at skal kunne padle helt fra Grimsbu. Ett parti med stryk på Grimse som måtte bæres forbi ved et juv, ellers en god del artig padling. Herlig tur. 2. Vassfaret Fins mange varianter her, jeg starta ved Grunntjenn, til Buvatn,Alketjern, Steintjern, Vangen, Vangstjern, så inn i selve dalen ved Strøen. Fulgte vassdraget helt ned til Aurdalsfjorden. Noen bæringer, mye vakker natur. Litt ekstra vannføring er ingen ulempe her heller, men mest padling på flate vann. Tilbake kan man følge omtrent samme vei, eller f eks gå over hedalsfjellet. Tror jeg brukte 4 dager.
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Tror jeg dro kjensel på isfiskerne i posten over Møtte dere en ensom pulkfarer lørdag formiddag, på vei vestover ? Uansett, en herlig tur, fikk kjent på den fantastiske frihetsfølelsen som naturen gir! Tur fra Dyranut , i retning Hadlaskard, diverse trasking i perifere daler og topper. Kald vin idag tidlig, derfor lemur på bildet under.
 12. Hvor har du vært på tur i dag?

  Overnattingstur til Mørkgonga, Migartjern og Gyrihaugen. Litt snø i høyereliggende områder og i ikke solvendte helninger, men helt ok å gå på beina. Mange artige skapninger i skogen
 13. Børgefjell / Lomsdal-Visten, spørsmål til lokalkjente

  Første del av turen var i kajakk på Helgelandskysten, kjørte ut til kysten fra Mo I Rana. Har vært der tidligere, det er perler på rekke og rad langs kysten med idylliske teltplasser, fine fjelltopper, spennende kulturminner etc. Fiske skuffa ikke heller, ingen stor utfordring å skaffe seg middagsfisk. Turen i Lomsdal Visten startet jeg Stavvassdalen. Første dag gikk jeg opp til Litlskardvatnet. Fint gjennom stavvassdalen som er verdt besøk i seg selv, og her er det godt tilrettelagt med åpne koier, gratis leie av robåt og kanskje tidenes fineste utedo. Noe kjedelig gange på grusvei i enden av Stavvassdalen, men etterhvert går det sti videre på nordsida av Velfjordskardelva frem til Litlskardvatnet (stein går en del høyere enn elva). Fine teltplasser her oppe, men tur videre innover på fjellet herfra betyr at man nok bør gå over Vistkjerringa. Jeg ønska meg til område med flere fiskevann, og pga. tidsbegrensing tok jeg retur gjennom Stavvassdalen, og tur opp Feitskardet og til vannet der. Nok et fint teltsted. Jeg ville over fjellet her, og fulgte ryggen opp på sørsida av vannet. Var en del snøfonner i området der, og ingen sti (som jeg så). Når jeg runda det høyeste området og så ned på Måsskardvatnene , var det enda mer snø, og øvre vannet var delvis is/snødekt. Siden jeg matte returnere til bilen dagen etterpå, snudde jeg her, og campet på fjellryggen, og gikk dagen etter til parkeringa på Stavvassdalen. Jeg tror denne ruta er fult gjennomførbar, så lenge har sikt og mindre snø. Likevel vil jeg nok neste besøk ta turen opp fra Tosbotnet, eller hvis jeg har med kajakk, paddle fra Nevernes inn til Børiøyra og gå derfra.
 14. Børgefjell / Lomsdal-Visten, spørsmål til lokalkjente

  Turen er gjennomført , en del erfaringer rikere fra Lomsdal Visten, bl a det er flott område jeg kommer tilbake til! Marius N P har helt sikkert masse gode tips også, kanskje jeg leser boka hans før neste besøk.
 15. Hei! Jeg planlegger tur til nordland nå I løpet av en dag eller to. Ser for meg noen dager med kajakk på helgelandskysten, og en tid på fjelltur, så langt står det I mellom Børgefjell eller Lomsdal-Visten, men åpen for andre muligheter. Jeg har ca. 2 uker totalt på turene. Har noen kjennskap til snøforholdene I fjellet nå? Leste rapport for par uker siden som rapporterte om høy vannføring og mye snø over 600-700 i L-V. Er det for tidlig mtp vandring fjellfiske I disse høyereliggende områdene? Er det peak-periode for insekter? Jeg tar med packraften I bilen, så hører gjerne om noen har forslag til egna packrafttur I Nordland...?