Gå til innhold
  • Bli medlem

tarjeib

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. De færreste har med seg sykkelen på skitur. Er det sykkelutleie på Hjerkinn? Og henter utleierne i såfall syklene på Snøheim for de som skal videre? Alle som klarer å gå opp til toppen klarer også å gå løypene eller veien gjennom skytefeltet - enten på ski eller med skiene på sekken. Jeg, for min del finner dette å være den minst interessante delen av turen og kunne gjerne tenke meg å ha muligheten til å begynne ved foten av Snøhetta. Det er ikke derav gitt at jeg ville benyttet meg av tilbudet. Hvorvidt utsagnet ditt om at: "Snøhetta er mer enn nok tilgjengelig som den er..." representerer realiteten, blir en subjektiv vurdering. Jeg registrerer at dette diskuteres blant interessentene. Selv mener jeg at der det finnes vei, så bør denne som hovedsak kunne brukes, men reinsdyra og moskusen er kanskje uenig med meg om akkurat det.
  2. Det ble dessverre ingen høyfjellstur i år. Med en meter nysnø litt lengre vest ble det i stedet pudderpåske i fjordlandskapet Takk for svaret uansett. Håper det blir mulig å bli busset til Snøheim neste år, slik at Snøhetta blir mer tilgjengelig.
  3. Vi vurderer å gå turen fra Hjerkinn på Dovre til Dinndalen ved Oppdal i Påsken - med en avstikker til Snøhetta på veien. Jeg har vært i området før, men det er mange år siden og det er mye vi lurer på. Håper noen kan hjelpe med gode råd. 1. Adkomsten til foten av Snøhetta: Jeg har søkt litt på forumtråder om Snøhetta og ser at veien vi tidligere kjørte - om sommeren eller når det var lite snø - er stengt. Hva er enkleste adkomst nå for tiden? Vurderer joggesko på beina og skiene på sekken så langt som det er bart på veien til nye Snøheim. Hvis det begynner å bli vått er det vel best å kunne benytte broene. De ekstra høydemeterne fra Kongsvoll og opp langs Kaldvella og Stropla frister heller ikke hvis det skal være mulig å nå Dindalen uten overnatting og uten omfattende bruk av hodelykt. 2. Skispor: Vet noen om det er/blir kjørt skispor langs den kvistede DNT-løypen fra Åmotdalshytta og til Dindalen? Eventuelt om det er/blir snøskuterspor der? Vurderer å gå med lette rando-ski i stedet for fjellskiene hvis det ikke er gode skispor. Men hvis det er autostrada eller kjørte løyper mesteparten av veien må vi selvfølgelig heller bruke noe som passer i sporene. 3. Dindalen: Er det nok snø? - og hvordan er forholdene ellers? Det frister ikke å traske de siste kilometerne eller å måtte følge fjellsidene for å finne snø. Alle tips eller råd om strekningen og området mottas med takk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.