Gå til innhold
 • Bli medlem

Talionis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Talionis

Nylige profilbesøk

533 profilvisninger
 1. Hei! Kilian Jornet (spansk fjelløper som bor i Norge) la nettopp ut en video med bilder fra løping i fjellet i Norge ([Hidden Content]). Jeg gjenkjente Romsdalseggen som en av områdene han springer, men klarer ikke finne ut hvor den andre ryggen han springer på er, nemlig dette fjellet (se screenshot fra videoen under). Er det noen som kan hjelpe meg med hvor i Norge dette er? Gikk først ut ifra at det er i Romsdalen det også, men er ikke helt sikker på det heller.
 2. Hei! Vurderer å dra til Sunndalsøra denne uka for å ta noen topper. Hadde i utgangspunktet tenkt Litlkalkinn og Hårstadnebba (med småtoppene rundt). Er det noen som vet hvordan forholdene er der nå? Trenger man ski/fjellsko/stegjern etc? Håper noen kan hjelpe meg
 3. Hva slags modell er denne Gore-Tex-bivvyen?
 4. Talionis

  Fatbike

  Ser flott ut! Hvor er bildet tatt?
 5. Jeg har Montana nylonfeller, og synes de fungerer godt. De er litt tynne, slik at man kan komme til å gli litt hvis man har brede ski og ikke setter ski 90 grader på bakken. Har ikke hatt noen problemer med limet. Var nettopp på Dovrefjell i helga, og hadde egentlig tenkt å gå opp på Snøhetta da. Kom fra Kongsvoll, men det var rett og slett for mye tåke og for lite sikt til å gå opp på toppen. Enkelte steder var det lite snø; løypa som går nordvestover ned fra toppen så veldig bar ut. Men jeg tror veien opp fra øst er helt grei med tanke på ski.
 6. Hei! Noen som vet hvordan snøforholda er i Skjåkfjella, nærmere bestemt Hestbrepiggane? Hadde håpet det gikk greit å komme opp på noen topper med fjellsko, eventuelt med isøks hvis det trengs. Takknemlig hvis noen har info å komme med:)
 7. Hei! Har lest flere steder om bruk av tau og sikring i forbindelse med tinderangling (altså ikke "fullverdig" klatring med naturlige sikringer o. l.), uten at det er spesifisert hvordan det brukes. Har også sett spesielle toppturtau til salgs. Er nysgjerrig på hvordan man bruker slike og andre tau og sikringsmidler under tinderangling, både alene og med andre. Eksempel: "Mye brukt som sikkerhetstau på lumske passasjener ved tinderangling og topptur med og uten ski." (hentet fra: [Hidden Content]). Hvordan ville dere brukt tauet på lumske passasjer? (Tilleggsspørsmål:
 8. Takk for svar! Har nå gjennomført topptur opp på Snøhetta (Stortoppen og Midttoppen), og kan melde at det er innslagg av snø både mellom Snøheim og Gamle Reinheim (dog svært lite), og opp til toppen. Dette gjelder først og fremst det aller siste stykket, og er null problem å forsere med fjellsko (joggesko går også sikkert greit). Det lille det er av snø er uansett en stor fordel på nedoverturen, som flere sikkert har erfart:)
 9. Hei! Er det noen som vet om det går fint å komme opp på Snøhetta med fjellsko?
 10. Takk for svar! Var innom turistforeningen idag, og fikk vite at det var flust med snø begge steder. Så det blir nok ski!
 11. Hei! Er det noen som vet hvordan snøforholdene på Dovre, og i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark er (områdene mellom Tydalen og Meråker, Schulzhytta ligger der bl.a.)? Bør man satse på ski eller fjellsko?
 12. Talionis

  Utrolig stilig!

  Haha... Men tidspunktet og datoen øverst i høyre hjørne har jo ikke forandret seg siden i går, og det har ikke bildet heller? Er det bare hos meg det er sånn?
 13. Talionis

  Utrolig stilig!

  Er dette live video av Mount Everest? Så ingen bevegelse...
 14. Noen som vet hvordan drikkevannet på Vassfjellet i Klæbu er med tanke på tularemi/harepest?
 15. Glemte dessverre av kamera! Kan ta noen bilder hvis jeg skal den veien senere en gang Nå er ikke jeg noen ekspert på å vurdere klatrevegger, så dere får ta dette med en klype salt. Høyre del av veggen hadde ganske dårlig fjellkvalitet, mens venstre del var noe bedre. Sistnevnte var også en del overhengende, og der kunne det sikkert blitt noen spennende ruter. Det store minuset ved veggen (og grunnen til at jeg ikke fikk undersøkt så nøye) var at under hele veggen er det masse buskas, så med mindre noen har initativ nok (og tillatelse fra grunneier) til å rydde det vekk, så er ikke de
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.