Jump to content

Oslo

Aktiv medlem
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Oslo

 1. Jeg hadde nok kjøpt en større pulk hvis du skal på 2 ukers tur. Jeg har 144 og synes den blir fort full og topptung når det blir mye utstyr og mat.
 2. Eneste bilde jeg har av brenneren. Tatt inne i teltet en vinterstorm på hardangervidda.
 3. Her er en film fra Jo Vaagan for de som vil se. Han er ikke veldig pro vindkraft, men man kan jo se veiene og hvordan utbygging av et vindkraftverk er og gjøre seg formening om det selv.
 4. Direktør i Energi Norge Knut Kroepelien mener at rapporten er troverdig. [Hidden Content] Tydeligvis så er vi som er imot helt like de som er for. Vi leser det vi vil lese, og det er forsåvidt greit det... For meg handler det om turområder som jeg er glad i blir borte. Du har sikkert et sted du vil ta vare på. Hadde du likt et vindkraftverk der hvis det kanskje ikke hadde vært nødvendig? Over til vannkraft. Jeg har heller ikke sagt at det bare er å bytte ut en og annen turbin. Men hadde noen klart og sett på alternativene med vannkraft og sett bort ifra de økonomiske subsidene på vindkraft så tror jeg vi fint kunne hentet de ca 15 Twh med vann uten alt for store inngrep.
 5. Jeg lurer på hvorfor jeg skal stole på ditt ord i utnyttelsesgrad for vannkraft og ikke ordet til feks professor Leif Lia ved Vassdragslaboratoriet/Institutt for bygg og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Han har laget en rapport som er en meget troverdig kilde. De fleste anerkjenner rapporten som troverdig, selv om tallene kan være litt høye. Les på side 17 her [Hidden Content]
 6. En ting er sikkert, og det er at området der vindkraftverket er blir aldri i vår og våres barns levetid noen gang bra. Såra i naturen kan ikke leges, spesielt ikke i høyfjellsnatur. Og det gjelder uansett hvor flinke utbyggerne er til å bygge alle veiene som skal til.
 7. Hei. Kan denne være noe? [Hidden Content] Den er ikke 40 liter, men det ser ut til at man kan henge en del greier under sekken hvis man trenger det. Til info, jeg har null erfaring med sekken. Har derimot erfaring med en eberlestock warhammer som på en måte kan dekke behovene dine, men den sekken som er mest lik er vel eberlestock transformer som jeg ikke har testet.
 8. For en sti! For en utsikt! Det så veldig bra ut der. Synes gimbalen fungerer bra også, ser jo tidvis ut som en drone 😊
 9. Jeg er sur, skuffet og noe bekymret for fremtiden. Eneste jeg kan gjøre nå er å vente på neste valg så jeg kan stemme ut ifra hva de politiske partiene legger fram. Inntil da kan jeg vise min misnøye mot de som kommer med anbefalingene selv om de ikke er en politisk aktør.
 10. Da går du inn og gir dem 5 av 5 for god kunnskap Heriks. Jeg gir dem 1 av 5 for jeg synes de er noen grådige svin som velger å anbefale rasering av naturen for økonomisk gevinst. Husk at veien som må til blir i 1000 år, dyrelivet i norske fjell vet vi ikke hvordan blir påvirket. Enig at oppgradering av eksisterende vannkraft og hav-vind er bedre alternativer, men det hjelper ikke at vi skriver det her når NVE går ut å anbefaler vindmølleparker på land.
 11. Ikke at det hjelper, men man kan gi NVE en vurdering og skrive hva man mener om de her [Hidden Content],rc_f:nav,rc_ludocids:2855700647726421640,rc_q:Norges%20vassdrags-%20og%20energidirektorat%20-%20NVE,ru_q:Norges%20vassdrags-%20og%20energidirektorat%20-%20NVE
 12. Vel dette var nok ikke uventet. Jeg skal ved neste valg kun velge mellom partiene som er imot denne galskapen. Hvordan kan folket stå opp og kjempe i mot dette? Noen ganger ønsker jeg meg franske tilstander i Norge. Gule vester, bilbrann og god gammeldags sivil ulydighet. Inntil videre sitter jeg i sola, vugger barnevogn og planlegger sommerens turer... Ps, legger ved et bilde fra nve's hjemmeside. Hvis noen ønsker å ta kontakt med prosjektlederen osv.
 13. Jeg kan anbefale norrøna recon. Den er uten tvil storm-tett, ganske romslig og jeg synes den ser ganske kul ut på. Dessverre alt for dyr da, men hvis du bruker den 150 dager i året i 3 år så blir ikke prisen spesielt høy pr time den er på Det hender at noen selger pent brukte på finn, ellers kan venners venner være lurt.
 14. Jeg tar jakka over fotenden på posen hvis det er veldig fuktig i tilfelle jeg sklir nedover iløpet av natten. Ligger stort sett i quilt i mitt unna telt så da blir jeg ikke våt i hode enden heller, men stort sett går det bra hvis jeg glemmer jakka uansett. På lange vinterturer bruker jeg et større telt.
 15. Nei jeg gjør ikke det. Orket ikke å styre med og finne en trakt så håpet det jeg gjorde var tilstrekkelig. Må nok nesten bare teste i teltet neste gang så blir det ihvertfall riktig.
 16. Jeg testet min i garasjen, som ikke blir en helt riktig måling, men med oppkok av ca snø til ca 1 l vann med min msr dragonfly fikk jeg 0 ppm ca 15 cm på skrå over brenneren. Mistenkte at det var noe feil med måleren, men den gikk i taket når jeg testet med en pappplate som "ulmet". Hvordan tester dere?
 17. Er det ikke plass til dobbelt stangsett i pro serien? Der var der før ihvertfall, men man måtte bytte endekoppen og det koster ikke mye med Helsport sin kundeservice.
 18. Som ivrig stisyklist og friluftsmann (alt er relativt #småbarnsfar) ønsker jeg all forskning på dette velkommen. Jeg klarer ikke helt ta et standpunkt til saken så jeg trenger litt seriøs informasjon, men inntil videre håper jeg ihvertfall elsyklene forblir i byen.
 19. Når jeg leser dette så tenker jeg at jeg er godt i gang med å bli en gretten gammel gubbe. Kommer en drone over hodet mitt som ikke tar hintet så havner den under myra hvis jeg får det til 😈
 20. Hei, Jeg rekker å klemme inn en helgetur på Hardangervidda om noen uker midt i pappapermisjonen, og ønsker en avslappende tur med telt, primus, lite mennesker og isfiske. Har ingen store behov for å gå langt på ski, men kan gjerne gå 4-5 timer hvis det er et bra vann å gå til. Så mine kriterier er at det er på vidda, lite/ingen folk og at jeg kan få fisk. Har noen en anbefaling i forhold til hvor jeg kan dra? Kjører helst bil btw, så skriv gjerne et egnet sted å parkere bil
 21. Jeg blir litt skuffa hver gang jeg kjøper noe, men jeg må jo ha en anorakk. Var 699 for Svalbard anorakken i outleten til norrøna ink frakt så det var vel et greit kjøp.
 22. Disse vindmølle planene får meg til å tenke på mitt favoritt sitat. "A society grows great when old men plant trees whose shade they know they shall never sit in." De som godkjenner dette får aldri oppleve at det ikke er mer urørt natur og oppdrive, men det gjør barnebarna deres.
 23. Signert. Ikke at det hjelper stort, men det er ihvertfall noe.
 24. Den forrige brenner døde litt i helgen... Måtte ha ny så det ble en msr dragonfly og en lyddemper fra berniedawgs. Håper jeg blir fornøyd, for jeg ønsker ikke å bruke mer penger på turutstyr med det første.
 25. Bisontelt har salg på blant annet gasslykt fra kovea. Best pris er det på kovea observer. Før 699, nå 129. Lykten lyser bra, og varmer fint i teltet hvis det ikke er for kaldt med sine 550 watt. Jeg kjøpte i tillegg varmenette til 49. Kjapp levering var det også! [Hidden Content]
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy