Jump to content

hansjo

Aktiv medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

About hansjo

Recent Profile Visitors

1,591 profile views

hansjo's Achievements

 1. Det er ca 90 - 100 vindmøller som er synlig fra Synesvarden 359 m.o.h, Time kommune, Rogaland. Er det andre steder i Norge som er like heldige? Kanskje det nå er Rogaland sin tur til å vinne trekningen i NIMBY(not in my backyard) lotteriet. Og for å gjøre det hele fullkomment: Synesvarden er et sentralt sted i Synesvarden Landskapsvernområde. Markedsført som "Den siste del av det brune Jæren"
 2. Innsatsen gir resultat slik ser det ut i går
 3. Jeg har merket meg at innlegget inneholder "når f.eks DNT, med storkapitalen i ryggen, vil ha massene ut i terrenget". Hvem som i stor grad finansierer DNT sin virksomhet, medlemmer (mye) det offentlig tilskudd (bra) andre inklusiv storkapital (en mindre del) er gjennomgått i andre tråder. Det å ønske "massene" ut i naturen ligger i kjerneområdet for DNT. Se f,eks Stavanger Turistforening sine vedtekter §1 "Foreningens formål er å utvikle friluftslivet, særlig å lette og fremme fotvandring og skiløping, utbre kjennskap til land og folk og sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag." Å være medlem er den eneste muligheten for å kunne påvirke dette i en annen retning. § 9 i de samme vedtekter :"Endringer i foreningens lover besluttes av årsmøtet med 2/3 flertall og må også godkjennes i det neste ordinære årsmøtet"
 4. Tex jakke og kniv i beltet samt mobil er normalt alltid med. I sekken, som er med på alle turer som ikke starter hjemme, nøkler til hjem og bil i ekstrasett, drikkeflaske med saft, vindtett flecce og ull hansker. For lengre turer også hms utstyr.
 5. Det er det stor tvil om. Anbefaler wiki oppslag på konspirasjonsteorier.
 6. Et enkelt søk på Proff viser ar Olav Thon DNT Stiftelse har en formue på under 20 mill men tjener bra med penger. Det er ikke småpenger men langt i fra nok til å kjøpe DNT
 7. Denne typen gaver framkommer i tilgjengeligge årsregnskap, kanskje en mer korrekt gjennomgang hadde vært på sin plass. Når det eventuelt foretas en gjennomgang, så vil det snart bli klart at Olav Thon sine bidrag på langt nær er de største, og at de utgjør en meget liten del av det totale inntektene.
 8. Stavanger Turistforeningen har i 2013 mottatt kr 23.625 og i 2014 mottatt kr 26.250,- fra Olav Thon. Begge beløp er gitt til innkjøp av nye madrasser. Dette framgår av årsregnskap for de aktuelle år. At dette kan påvirke SFTS sin holdning til nedbygging av natur er vanskelig å se.
 9. Har det blitt noe tur?

  1. REJOHN

   REJOHN

   Tre turer så langt. Vi holder til på det øverste hotellet i Nyedalen og stien mot norgesplassen og videre går ut i terrenget her. Her går og stien mellom nord og sør...

   ny tur i morgen om kneet holder,

   turen ut fra Mogan (oppe i Dalen) vår kjempe flott og kan anbefales, tatt en del bilder.

 10. Den har vært mulig å få tak i, men da i en nyere utgave. Butikker som selger jakt utstyr kan ha en nesten lik lue . Den har da mulighet for å "vrenge" fram en rød topp. Den originale lua er kjøpt som militært overskudd. Denne eller nesten tilsvarende lue brukes jevnlig i vinter halvåret. Det er den eneste plagget som jeg fortsatt bruker, som også ble brukt under militær tjeneste i 1971 - 1972
 11. Jeg tar vanligvis en sigar sammen med cognac (værforbehold, se tidligere i tråden) når det blir kveld på Blåfjellenden. Wiskey merket veksler, men Spreyside Single malt har vært foretrukket. Etter en tur tidligere i år opp på Munroetoppen Lochnagar er det fortsatt mye igjen i wiskeyflasken med samme navn. Brenneriet Royal Lochnagar ligger i Ballater og toppen er omtrent synlig fra plenen framfor brenneriet
 12. Denne gangen er det Broderen som svarer De synes bra i horisonten selv om de er noen kilometer unna
 13. Oppfatter jeg det rett at du mener DNT engasjerer seg politisk for å få til mer motorisert ferdsel i utmark vinterstid men begrenset til merkede løyper?
 14. Jeg var på Blåfjellenden fredag til lørdag. Det er nok dopapir på hytta.Jeg fant fram tre pakker med 6 ruller. Det burde holde til tilsynet kommer seg innover. Etter en uke ved stranden bør det være i dag eller senest mandag/tirsdag. For en pensjonist bør det være mulig.
 15. Nå er hovedpersonen godt anbragt i varmen så jeg kan prøve å gi et svar som stand in. Jeg la ikke spesielt merke til forholdene i Tveitabrekka. Det bør ikke være stor forskjell fra Oleskaret til opp mot toppen av Tveitabrekka. Noen fenner i kantene men stort sett bart. Hvis forholdene er like etter at Oleskaret er passert, så er det mer sammenhengende snødekke på flatene. Det var fritt for snø på topper og rygg. Lenger innover ble det nærmest sammenhengende snøflater. Leitevatnet var snødekket og uten synlig vann i kantene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy