Oslo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Oslo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Litt spesielt her inne kanskje, men jeg er glad i å gå på tur i naturen. Både fjellet og skogen. Er også glad i jakt og fiske.

Nylige profilbesøk

565 profilvisninger
 1. Sovepose vs Varmeflaske

  Jeg bruker heller håndvarmere fra xxl til 19 kroner. Jeg vet ikke hvor mye det varmer, men har aldri vært kald etter jeg begynte å bruke det de kaldeste nettene. De varer ca 10 timer og bveier nada.
 2. Helt enkle (!) støvler - finnes det?

  Jeg har akkurat kjøpt med et par støvler som kjennes veldig bra ut til nå. Ikke gått stort, men etter jaktsesongen er ferdig har jeg xx antall mil med erfaring. Støvlene heter haglöfs barken.
 3. Hva har du kjøpt nå!

  25 % på xxl gjorde meg 6000 fattigere. Kjøpte et Helsport fjellheim superlight camp 4 til familien. Håper det passer to voksne og to barn på 9 og 1 år. Blir gøy å teste ihvertfall.
 4. Hvordan ligge/sove behagelig?

  Jeg blir sliten i kroppen av å ligge på et glatt underlag og/eller i helling. Hvis jeg sklir om natta så slapper jeg ikke helt av og det tar ryggen min. En sovepose som er vid hjelper også siden jeg kan bevege meg mer og derfor ble det quilt som passet meg best.
 5. kjøpe rifle

  Hei. Det er ikke så mange gode halvautomatiske rifler å velge mellom i Norge dessverre. De tre beste alternativene på jakt til storvilt er i min menig. Sauer 303. Pluss, godt avtrekk og oppspenner. Minus ikke kryssmating på magasin. Browning bar. Pluss er enkel montering av demper og den nye har oppspenner. Kjenner til noen som har hatt problemer med mating pga demper, men ikke så mange minus. Benelli argo. Pluss enkel demontering og comfortech stokk som fjerner opplevd rekyl. Minus er litt tungt avtrekk, ikke oppspenner. Alle tar demper, men det kreves litt jobb på browning, mye på sauer og masse på benelli.
 6. Hei, Jeg har lenge tenkt på å dra til Kvisleflået en tur. Litt usikker på hvor lenge, men kanskje 4-5 dager med vandring i lav fart og god tid. Er det noen som har vært der og har noen tips? Jeg elsker å gå terreng med mye myr og gammel skog og tenker kanskje våren 2017 siden jeg nok ikke rekker i år. Er det ørret i vannene? Er det bra i forhold til fugleleik? Alle tips mottas med takk
 7. Telt for 3 som tåler en trøkk

  Jeg har aldri sett et nallo 4 (eller noen av de andre), men keron er det neste teltet jeg skal ha. Jeg er veldig fornøyd med mitt Unna og mitt kaitum 2 også. Jeg har heller aldri forstått behov for så store fortelt som man får på gt versjonene til hilleberg. Jeg vet det er mange som ikke klarer seg uten, men er det meldt masse regn så tar jeg heller med tarpen og koser meg under der med matlaging ol. Hvis du klarer deg uten fortelt så blir det ca 1.5 kg pr hode når dere er 3 hvis du kjøper keron 4.
 8. Telt for 3 som tåler en trøkk

  Hvis du trenger et telt til tre voksne menn så hadde jeg nok kjøpt et firemanns telt. Siden du frykter såpass mye vind også så tenker jeg først på hilleberg keron 4. Enten gt eller vanlig. Trur kanskje kaitum også kommer i firemanns versjon snart. Lykke til.
 9. Klekking 2016

  Hei. Hvordan har det gått med hønsefuglene våre i år? Fjoråret var elendig i store deler av landet. Har det blitt bedre? Har dere sett noe fugl og hvor? Det er litt bedre i Østfold, har sett noen kull og jeg har ikke vært mye i skogen ennå.
 10. Zpacks quilt er konge. Kan ikke anbefale det nok. Kjøp en som er for varm, så bruker du den heller som dyne når det er varmt. Hvis jeg skulle hatt nytt underlag så hadde jeg kjøpt Thermarest Xtherm Max.
 11. Hvor har du vært på tur i dag?

  Hei, På lørdag var en kompis og jeg på vår første vintertur i år. Værvarselet har ligget på mørkeblått hele uken, men på torsdag så virket det litt bedre med klarvær og -14 grader på natten. Vi kliner til og går for å overnatte og siden det skal være såpass "varmt" pakket jeg ikke den varmeste soveposen. Den gamle fjellpulken som forsatt har det orginale bambus draget ble lastet med mitt Hilleberg Unna telt, zpacks 10' quilt, reactor lakenpose, mitt trofaste thermarest neoair og et tynt skumgummi underlag. Selvfølgelig lastet vi også med en del godt drikke og mat. Tilleggs utstyr som blei med var en tarp og nødteppe. Ferden gikk til et øde skogsområde i indre Østfold. Planen var at vi skulle gå et par kilometer i skog, krysse et mellomstort tjern også komme til noe store myrområder hvor vi skulle ha camp. Når vi gikk ut av bilen så skjønte vi vel at værvarselet kanskje ikke stemte, men været var jo helt konge. Etter en del slit gjennom skogen så kom vi frem til vannet vi skulle krysse. Isen virket trygg, og snøen virket også mye hardere der så vi gikk på med friskt mot og fikk endelig litt fart på skia. Farten stoppet plutselig. Det var som om pulken og skia satt på bremsene og det var jo egentlig det som skjedde også. Jeg snudde meg rundt og så at sporene våre var brune. Yes, overvann og massive isklumper under skia og pulken. Planer er til for å endres så vi gikk til nærmeste egnede plass for å sette opp camp. Campen var flott, med vidt utsyn over tjernet og masse ved i nærheten. Vi satt opp telt og startet med bålplassen og ved. På bålplassen hang vi opp en tarp og på tarpen tapet vi opp nødteppe. Teipet endene, lagde hull i teipet sånn at vi fikk festet det til bakken som en gardin ca 30 cm bak ryggen vår. Tanken var at stråle varmen fra bålet som var lovlig nærme skulle varme ryggen litt også. Vi ble fornøyd med oppsettet og kommer garantert til å gjøre det en annen gang. Når veden var brent opp så gikk vi i hvert vårt telt. Unna er et lite telt og jeg fikk varmen ganske fort. Posen er beregnet på temperaturer ned til -12 grader, men jeg var varm hele natten. Sikkert litt pga at jeg la to håndvarmere inne i posen. De skulle varme i 10 timer og når jeg våknet var de fortsatt varme. På hodet hadde jeg en balaclava og zpacks dunhette. Anbefaler det når man ligger med quilt. Erfaringer fra turen er at værvarselet ofte ikke stemmer. I bilen var det 22 minus når vi dro hjem og jeg trur vel kanskje at det var ennå kaldere på natten når vi sov. Batteriet på telefonen sa takk for seg iløpet av de første timen siden jeg glemte den i kulden så derfor fikk jeg ikke tatt noen bilder.
 12. Sekk til fisking og topptur.

  Jepp, den er laget i et ganske lydløst og vantett stoff. Den er også ganske smal som gjør at den følger ryggen og ikke tyter ut på siden.
 13. Sekk til fisking og topptur.

  Hei, Kanskje denne kan være bra? http://www.magasinet.no/99/harkila-proshop/harkila-proshop-sekk/harkila-slimpack-m-kameraholder-38010216600 Synes den er veldig bra som jaktsekk ihverfall
 14. Klekking 2015

  Jeg har vært to turer i Østfold og sett en orrhøne totalt. Har prøvd å la fuglene være i fred etter egglegging, men burde sett mer en en enslig fugl
 15. 5 år gammelt. 5 år gammelt! Og du fikk et nytt for 600... jeg veit hvor jeg kjøper liggeunderlag neste gang.