Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. nov. 2012 i alle områder

  1. Til dere som ikke bruker øks og/eller sag på vinterturer: Har dere noen gang sovet ute i -30 grader i en gapahuk? Skjønner at dere ikke trenger det hvis dere drar ei runde i lysløypa med kondomdressen og kollenhamsteren og bålet er for å varme opp en proteinshake eller no i den duren. Etter min mening er ei god øks og ei god sag helt i toppen av listen for viktig utstyr på vinterovernattingsturer. (da uten telt, er allergisk mot telt utenom på snaufjellet) Ett godt bål hele natten igjennom gjør overnattingen ganske mange hakk triveligere synes jeg da.. Da trenger en så klart også mye ved, så å hogge dette med en samekniv anser jeg som tett borti håpløst. men bevares, det lar seg sikkert gjøre..
    4 poeng
  2. Du blir god på det du trener på. I ditt tilfelle, å gå på tredemølle - med sekk
    4 poeng
  3. Jeg liker ei greinsag til ordentlig bålved. Har ei Bacho Laplander som har vært med meg i noen år. Pleier å sage halvveis igjennom til bållengder før jeg kapper greiner inne ved stammen. Utrolig mye en kan få med seg på den måten. Og når en kommer tilbake til bålplassen er det bare et kakk som skal til. Øks bruker jeg sjelden. Hender på vinteren for å finne vann. Smeltevann er ikke det samme
    3 poeng
  4. Coni fylte 40 år sist helg, og selvsagt måtte begivenheten feires med fjelltur. Regner med at han spytter inn med en av sine fine beskrivelser av turen, men her følger en liten videorapport.
    2 poeng
  5. Disse spørsmålene var vel ikke for å samle inn informasjon til å lage et godt produkt, men kanskje mer en slags markedsundersøkelse for å se om det er marked for et slikt produkt? Slik oppfattet nå hvertfall jeg det.
    2 poeng
  6. Jeg bor midt i et av landets verste flåttområder, og Er aldri i skogen uten å få et par kravlende på meg. Her er det en del av turen å sjekke underveis og å ta en full sjekk når man kommer hjem. Personlig rekord er vel 12 flått hengende fast etter en tur. Det var etter rådyrtelling på ei øy utenfor her. Rådyra har blitt fjerna, og øya er nå en av de få flåttfrie (nesten) stedene langs kysten. Har aldri blitt syk, men det henger nok sammen med at jeg fjerner dem så fort. Tar du dem før det har gått 24 timer (omtrenlish) er risikoen for borreliose temmelig liten. Nå har forsåvidt Dagbladet kommet over en ny og myyyye farligere sykdom de kan skremme med på forsida, men det er litt vanskelig å ta dem seriøst... Likevel, TBE smitter kjappere, men er ikke like utbredt i Norge som Dagbladet vil ha det til. Ennå. En flåttpinsett tar det meste, selv de aller minste (og her er de minste _små_). Dette med hodet hørte jeg var viktig da jeg var liten, men det er litt oppskrytt hvor farlig det er. Det lille som eventuelt sitter igjen etter å ha fjerna den med pinsett forsvinner fort. Det går i alle fall ikke an å løpe rundt og være livredd for de små svina, da blir det mye innesitting. I alle fall her hos meg.
    2 poeng
  7. Har en Shiba hann som er 3 år, han er blitt en flott turkompis. Dette er ikke en veldig stor rase, min veier 13kg. Har trent litt med kløv og han bærer sin egen mat og litt annet utstyr. Her koser han seg i vårsola Flere bilder kan sees her: www.chikai.no
    1 poeng
  8. Kvaliteten på turlivet er ekvivalent med grunnformen før turen.
    1 poeng
  9. Jeg brukte 4x4 (spinning)veldig mye når jeg trente meg opp til å gå på høye fjell. Kan skrive under på at det hjelper på kondisen! Men jeg syntes etter hvert at det ble kjedelig. Når jeg nådde mitt mål på en litt høy fjelltopp så fikk jeg på en måte nok av det. På jobb trente mange etter den samme musikken hver kveld - alltid den samme musikken - som jeg holdt på å bli sprø ut av. Det ble ikke lenger lystbetont og til slutt ble det neste så man grudde seg til treningene. Så om jeg noen gang skal trenge å komme i knallform så er 4x4 metoden, men for å gå lange seige dagsmarsjer - da går jeg heller på lokale fjelltopper, eller romaskin eller tredemølle med høy stigning. Eller rett og slett lage meg noen utvalgte musikkstykker selv - med 4x4 musikk med 3 minutters stykker inn i mellom på MP3 spiller--
    1 poeng
  10. Hei alle sammen! Er helt blank på forumet, og tenkte jeg kunne prøve å bidra med litt turtips. Mitt første bud på tur, spesielt de litt lengre og som innbefatter overnatting: sørg for å ha god tid! Ellers bruker jeg kompasset minimalt, kartet aktivt. På denne måten er jeg hele tiden skjerpet i forhold til terrenget, og denne hjernetrimmen hjelper meg med å bli flink å orientere og lese terrenget.Kompasset er trygt å ha,og ta det fram tidlig hvis du er i tvil. Fem minutter senere kan det være for seint. Teltplugger er ofte noe dr....! Kjøpte derfor noen som heter v-pegs (medium) fra wwwexped.com i såkalt herdet aluminium, og disse har jeg ikke klart å bøyd enda etter flere turer med både telt og lavvo, bl.a til femundsmarka, rondane og dovre. Lange fiskestenger: jeg bruker vandrestaven min, surrer fast fiskestanga med etui langs denne i stedet for at den stikker en meter over ryggsekken, eller enda værre, på tvers.
    1 poeng
  11. Hei Nå har ikke jeg gått på NTNU, men jeg ser ikke hvordan dere klarer å lage en skikkelig bra hengekøye basert på spørsmålene dere stiller Hva med: Vekt, volum, temperaturgrenser, værbeskyttelse, insektsbeskyttelse, sikkerhet, oppheng, gadgetfaktor og komfort? Mvh Geir
    1 poeng
  12. hehe... knallbra innlegg. Høres ut som meg når jeg drar på tur med Land Rover`en. Tar med alt jeg får plass til! TIlbake til saken; Jeg bruker Gränfors bruks liten skogsyxa til sommersbruk og stor skogsyxa til vinterbruk. Dette er skikkelig kvalitetsøkser som er smidd etter alle kunstens regler, holder seg skarpe lenge ved riktig bruk og har meget god balanse og behagelig skaft. Jeg har prøvd Fiskars plastøkser og flere andre "billigmodeller" men ingen ting av det jeg har prøvd kommer i nærheten av Gränsfors. Ray Mears anbefaler også disse øksene. Stor skogsyxa er tung å drasse på for ett lite bål sommertstid, men på vinteren hvor mye ved er nødvendig, velger jeg å heller drasse på litt tyngre øks isteden for å slite meg halvt ihjel med den lille skogsyxan. Gränsfors øksene kan anbefales på det aller varmeste!! http://www.outnorth.no/no-gransfors/gransfors-stor-skogsyxa.php?group=prod_prod_grp-s1%2F323 Når det kommer til sag, så bruker jeg en liten foldesag på sommeren og en mellomstor buesag (type byggmakker, dog ikke av de billigste med møkkakvalitet på blad osv) på vinterstid. Dette av samme grunn som jeg velger en større øks på vinterstid. Velger ekstra drass, fremfor ekstra slit meg vedhogsten. Kløve større stykker ved er heller ikke noe problem om en forbreder seg litt ved feks å lage ferdig noen kiler før en gyver løs. (ray mears har vel noen tips rundt dette, se youtube...)
    1 poeng
  13. Hehe ja bommet nok litt der... Ser på uttaleleser på fra ekspertisen at ca 30% er tørrbitt... My bad. Sorry for alle dere som ble lettet:-))) Ble nesten redd igen nå...Jaja overlever vel... Tar det som det kommer...
    1 poeng
  14. Måtte avlive malamuten min i vår. Ny hund flytta inn i hundegården kort tid etterpå. Ross, alaska husky på snart 3 år. Topp avstamning fra langdistanselinjer. Var trent som langdistansehund, men hadde en tendens til å jobbe for hardt slik at han ble sliten for fort. Passa derfor dårlig som løpshund, og jeg fikk gleden av å overta ham. Som tur og familiehund er han flott. Av og på hund. Rolig i hundegården og veldig kosete. Full innsats når han jobber.
    1 poeng
  15. Eg har alltid hatt med meg skolisse i sekken. Men dei gongene det ryk ei lisse, har eg alltid knytt denne saman att. Eg har faktis aldri tatt meg tid til å bytte ei øydelagt skolisse på tur.
    1 poeng
  16. Her kommer bilde CR fra Nordribba på Store Trolla. Brepulsing, is, miks, frossen mose og masse snø. Førern sa 15 taulengder. Hahahi 15 taulengder fra Innerdalshytta, flirte vi. Etter ti fulle lengder innså vi at ruta faktisk er 15 føkkings lengder. Og at for å ha lys på den utsatte returen ville vi ikke rekke toppen. Det ble traversbail ut på flankene. Vi kom oss ned i rett tid, fornøyde med valget om å baile. Resten får bildene formidle. Henky oppsummerte turen som Tintin i Tibet. En fin dag godt innenfor komfortsonen. Legger nok ut en liten film fra turen senere i uken på www.olsendriver.blogspot.com
    1 poeng
  17. Spørr her jeg også, jeg er en meget frysen jente som er på jakt etter en VARM sovepose. Usikker på dun eller fiber. Men jeg bærer heller mer, bare jeg slipper å fryse. Har sett på Jan Mayen, virker som dere er fornøyd med den?!
    1 poeng
  18. Når det gjelder valg av sovepose, så har jeg Jan Mayen som jeg syns fungerer veldig godt. Den er svært rimelig også, men klart at vekta blir noe høyere i forhold til dun. Har du riktig liggeunderlag tviler jeg på at det er mulig å fryse i Jan Mayen, hørte rykter om at Lars Monsen brukte den under Canada på tvers. Men det finnes mye bra, så det er bare å velge og vrake.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.