Jump to content

Jaran84

Aktiv medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jaran84 last won the day on November 7 2012

Jaran84 had the most liked content!

About Jaran84

 • Birthday 07/29/1984

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske, klatring, ski, snowboard, generelt friluftsliv.
 • Location
  Sandefjord

Recent Profile Visitors

744 profile views
 1. Jaran84

  Alaskan Malamute

  Jeg hadde finsk lapphund tidligere. Dette er en utrolig flott hund med lite jaktinstinkt. Min gikk alltid løs. Eetber også en tøff hund som tåler alt av vær og kuldegrader. Min sov i snøen ved siden av soveposen min på vinteren uten noen form for dekkken eller påkledning. Dette er så klart en mye mindre hund (ca 20kg for hannhund) så den klarer ikke like stor kløv som AM, men har ikke noe problem med å bære. Absolutt en hund jeg kan anbefale, men viktig å være bastant fra valpestadie ifm bjeffing. Er mye lyd i disse hundene og får de lov til å "prate" så mye de vil, så kommer ikke naboene dine til å værr så glade i deg etter en stund.
 2. Jaran84

  Alaskan Malamute

  Tenkte jeg skulle søke litt tips og råd hos folket der ute, i forbindelse med noen spørsmål jeg har om denne rasen. Jeg har veeeldig lyst på en AM, men er litt usikker på om dette er den rette rasen for meg. Har inntill nylig hatt en Finsk Lapphund som også er en polar/spisshund, dog mye mindre. jeg ønsker en tøff hund som kan være med meg overalt alltid. både på skiturer, fjellturer året rundt, fisketurer på svabergene, besøk hos kompiser og potensielt fremtidige svigerforeldre osvosv... Har alltid synes at AM er en utrolig flott og majestetisk hund. og de individene jeg har møtt har tilsynelatende godt lynne. Min hund vil så klart bli 90% kosehund, da jeg dessverre ikke har mulighet til å dra på tur hver eneste uke. Jeg bor heller ikke på en stor gård, men har hus og hage i ett boligstrøk og gode turområder i umiddelbar nærhet. Så til spørsmålene: - Kan en Alaskan Malamute bo inne døgnet rundt, eller bør den stå i gård hele eller deler av døgnet? - Kan en Alaskan Malamute være hjemme alene når eier er på jobb? (08-16 jobb) forutsatt gode turer før og etter så klart. - Hvor mye trim trenger egentlig denne rasen sånn til daglig? (min Lapphund svinset rundt i hagen en halvtimestid på morgen og fikk en halvtime/timestur på kvelden + at han løp så mye han ville rundt i hagen resten av tiden. Dette passet meg perfekt) Mvh. Jaran
 3. Jeg bruker denne: http://marmot.com/products/dawson_parka?p=216,140,222&ft=140-222 Kaller den bare for moderskipet. Den er jeg veldig fornøyd med, men koster en liten slant mer enn mange andre, men er verdt hver eneste krone spør du meg. Hva riktig pris på den er nå om dagen er jeg faktisk ikke sikker på. har hatt min i ett par tre år nå. Husker bare jeg synes den var svinedyr den gangen
 4. Har vært noe på gautefall, men er ikke fryktelig godt kjent. Mitt intrykk er at hytteutbygging og hyttefolket har sørget for at mange av vanna der oppe har sett sine bedre dager. Det er sikkert enkelte gode vann hist og her, men tror generelt sett at det er langt mellom disse. Generelt sett er det jo (nesten) alltid bedre fiske jo lenger unna folk en kommer. Desverre tror jeg ikke dette er et område jeg kommer til å bruke mye tid på å utforske i årene fremover. Det er litt synd i grunn, fordi det er ett utrolig flott område (sikkert derfor det er masse hytter her også) Vet om mange plasser 30-45 min kjøring fra gautefall som jeg synes virker mye mer spennende. Uansett; om du er bestemt på gautefall så hadde jeg kikket på kartet og funnet de mest avsidesliggende og bortgjemte vanna og begynt der. Se også på inn og utløpsbekker på kartet. Vet det er satt ut en del fisk på gautefall på 80 tallet (???) bla regnbueørret. Så finner du vann uten veldig gode gytemuligheter så kan det godt hende du finner noe "griser" som har fått all næringen for seg selv. Jeg har selv dumpet over sånne type vann andre plasser.
 5. Slitestyrken på skoen er jeg usikker på, har ikke hatt de så lenge. Fordelen med voile bindingen er at du kan ta av helbøylen når du går, noe som gjør den mye mer behagelig å labbe rundt med.
 6. Jeg har lillebror til 875, altså 675, og er godt fornøyd med de. jeg vurderte også 875, men for meg virker disse litt vel kraftge siden jeg går mest bortover/oppover og har lite telemarksvinger og lange nedkjøringer.. Kan absolutt anbefale 675 som en kraftig bortover sko.
 7. Denne har jeg også (1,5 liter) og er kjempefornøyd. Har holdt godt i flere år med bruk på både bål og primus. Jeg liker at den er rustfri og tåler en trøkk, dessuten blir den bare finere og finere jo mer den blir brukt =)
 8. Jeg har lest stort sett bare godord om voile, og endte opp å kjøpe disse selv nå. Begrenset hvor mye jeg har fått prøvd de, men synes de ser veldig velkontruerte og kraftige ut. samt genial patent med avtakbar hælbøyle.
 9. hehe... synes jeg så noen velkjente plasser
 10. Knallbra film! synes den representerer terrenget og området veldig godt! er dere syd for valebjørgheia?
 11. Jaran84

  Tessungdalen

  Beklager men har veldig lite å bidra med her, men jeg ble litt nyskjerrig på hva NPL rute var for noe?
 12. Jeg er 185 og ca 100kg, kjøpte nylig Fischer BSX Jakt Crown 189cm, disse er breie som hønn, men skal bruke de i lavlandet hvor busker og trær er dominerende. Derfor valgte jeg en kort og brei ski. Skulle jeg hatt en rein fjellski hadde jeg nok gått for 200cm. Nettopp på grunn av smørespennet som Koppen også nevner på.
 13. Jaran84

  trekksele for hund

  Det jeg sliter mest med er å finne en sele som sitter riktig. Har tatt med hunden i ca 32 forskjellige butikker og prøvd seler. Problemet som går igjen på nome type seler er at halsåpningen er for trang. Min lapphund har som de fleste andre lapphund hannbikkjer en voldsom manke som bygger mye rundt halsen. Dette gjør at mange seler blir for trange rundt halsen (jada, jeg vet at de skal være trange, men ikke så trang at hunden nesten kveles...) En annen ting som også er litt problematisk er at jeg føler at de selene som er så store at de passer rundt halsen ofte blir dratt litt bakover i toppen ved belastning slik at halsåpningen får en strupe effekt. Dette kan heller ikke være bra.. Som Gummitotten skriver så har jeg nok kommet frem til at seleverkstedet er desidert beste løsning, her får man nemmelig skreddersydd sele etter hundens mål.
 14. Jaran84

  trekksele for hund

  Hei. Er på utkikk etter en trekksele som jeg skal bruke på min Finske lapphund. Jeg skal bruke selen til snørekjøring og prøve å la han trekke litt pulk. Hvilken sele bør jeg velge? hva bør jeg se etter i en god sele? noen som har erfaringer å dele, positive/negative?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy