Gå til innhold
 • Bli medlem

fiskeild

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kjøper du boka da hvis den kommer?
 2. Vel, det kan vel være at man tar ut ferie og avspasering, eller rett og slett søker om permisjon? Når det gjelder det økonomiske, så har vel folk flest så god råd at det ikke er noe problem. Minimere de faste utgiftene og spare opp nok penger til å finansiere turen og husleie/boliglån/billån mens man er borte må vel være en ganske grei sak.
 3. Jeg er veldig glad for at det finnes folk som skriver om turene sine. Dersom alle hadde holdt slikt for seg selv hadde vi ikke hatt bøker og dokumentarer fra slike turer. Det er stor forskjell på skryt og på formidling. Han som bodde 30 år i ødemarka alene i Alaska og skrev om det (Alone in the wilderness) ser jeg på som noe svært interessant, og jeg er veldig glad for at han dokumenterte livet sitt der oppe.
 4. For min del så er det flere poeng med det. For det første, det å gjøre noe som ingen andre har gjort gir ekstra motivasjon. Det sier seg vel i grunn selv at det å være en pioner, bryte nye grenser osv. kan være ekstra spennende og fascinerende. Jeg mener ikke at det er en stor prestasjon å gå barbeint i motsetning til å gå med sko, men det kan gi turen en ekstra dimensjon. Og som sagt, noen mener at det å gå barbeint gir dem en ekstra kontakt med naturen. Det er også et poeng.
 5. Ja, ulempene kan fort veie opp for fordelene! Slipper å tenke på våte sko og sokker også.
 6. Hm... kan ikke si jeg fant så veldig mye om det men? Gikk de barbeint eller hva var poenget med den tittelen på ekspedisjonen egentlig? Nei ikke noe padling eller sykling, det blir rett og slett god gammeldags barfot-gåing fra sør til nord. Ikke noe juks. Spørsmålet blir vel om føttene tåler det, men om man begynner med målrettet herding et års tid i forvegen så vil jeg vel tro at det skal gå bra? Er litt pinlig å måtte avbryte turen etter 4 dager fordi man har blitt sår på føttene.
 7. Hei, jeg har en stund hatt en liten drøm & plan om å gå Norge på langs, vil uansett vente til bikkja er gammel nok (er 4 mnd. nå) Så tenkte jeg at det er jo gøy å gjøre noe ekstra, noe som ingen har gjort før meg. Hva syns dere om å gå Norge på langs barbeint? Jeg vet om en survival-ekspert som alltid går barbeint, han påstår at det gir han bedre kontakt med naturen og moder jord ved å gjøre dette. Han har jo et poeng. Hva syns folket om denne ideen? Bør vel begynne å herde bena et års tid i forvegen.
 8. EU sitt forbrukerdirektiv, som er utgangspunktet for den norske forbrukerkjøpsloven, slår fast at det aldri kan være mindre enn to års reklamasjon på varer. I noen EU-land har det også mer enn to års reklamasjon. Norge har en egen variant med at det er 5 års reklamasjon dersom tingen er ment å vare i vesentlig lenger enn to år. At det er minst 2 års reklamasjon på klær følger av forbrukerkjøpsloven. Antakeligvis er det snakk om 5 års reklamasjon, særlig dersom plagget er et kjent merke som koster litt. Hvilke garantier produsenten/importør/selger måtte gi, er egentlig bare interes
 9. Jeg har erfaring med Bamse Extreme, den blir litt for kald alene på vinteren når det er -10 eller kaldere. Derfor bruker jeg to slike oppå hverandre, kan gjerne limes sammen eller tapes sammen, selges på xxl til 279 kroner. Downmat og liknende er helt sikkert bedre og mer komfortabelt, men det skulle vel bare mangle også da prisen er 6 ganger så høy. Dette er dessverre det eneste jeg har å si om dette.
 10. Nei vi skal nok være svært glade og takknemlige for at religionen er ute av skolen, og at vi har vokst opp i et land med høy grad av fornuft og vitenskap som utgangspunkt i forklaringer om ting og tang. Å leve i en livsløgn er absolutt ikke fristende. Jeg kjenner folk med paranoid schizofreni og de har liknende opplevelser som du beskriver. Demoner, ondskap og stemmer i hodet, alt virker selvfølgelig helt ekte og virkelig. Det er jo nettopp derfor de må tvangsinnlegges til slutt, fordi deres eget sinn gjør dem gale. Når det gjelder overnaturlige fenomener så ser jeg ingen grunn
 11. Når det gjelder valg av sovepose, så har jeg Jan Mayen som jeg syns fungerer veldig godt. Den er svært rimelig også, men klart at vekta blir noe høyere i forhold til dun. Har du riktig liggeunderlag tviler jeg på at det er mulig å fryse i Jan Mayen, hørte rykter om at Lars Monsen brukte den under Canada på tvers. Men det finnes mye bra, så det er bare å velge og vrake.
 12. Denne boka har jeg også, pleier å legge den i sekken på turer. Den er fin å kikke i, det står mye nyttig og lærerikt i den. Når det gjelder survival så tror jeg det er 95% psykisk det står på, frykt og panikk kan nok fort gjøre at man tar gale valg, blir passiv osv. Derfor er det etter min mening smart å trene på overlevelse før man virkelig kommer i en reelll situasjon. Da lærer man mye og man får mye mer selvtillit og tro på seg selv den dagen man står der og det virkelig er i nød.
 13. Finnes det et sted i Norge som ligger langt fra vann? Mat finnes det mange steder i naturen, men man kan fint klare seg noen dager uten også. En hytte og et bål kan man greie å lage ved hjelp av en kniv Så lenge man kan finne himmelretningen nord så er Norge veldig greit slik sett da, går du vestover kommer du til kysten uansett, østover kommer du til Sverige eller Finland. Ja, finne en bilvei eller kanskje en kraftlinje er jo litt av poenget. Det finnes vel ikke så mange steder hvor man ikke vil støte på noe slikt etter noen dager med gange i samme retningen.
 14. Overlevelse ser jeg på som den ultimate menneskelige test. Kanskje jeg er primitiv, men vi har jo alle forskjellige verdier.
 15. Ja, sant det. Men hvordan skal jeg gjøre det? Ideellt sett så skulle jeg hatt noen som kunne fly meg til et sted med helikopter, bil blir jo håpløst, da er det bare å følge bilveien så finner jeg jo hjem like lett som hvilken som helst bilist. Jeg skal forresten ha klær på meg. Man går jo aldri ut naken, så det å skulle overleve uten en tråd på kroppen blir litt overkill. Men interessant konsept. .
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.