Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 11. juni 2025 i alle områder
-
Dere vet at man må ikke nødt å ha det jævlig i matveien når man er på tur? Det er lov å ta med seg litt luksus som gjør dagen 100x bedre 😂🙈4 poeng
-
Vi har en plass vi bruker mye i Porsanger. I stedet for å investere i noen svære gassdrevne myggmaskiner har vi heller oppmuntret de lokale myggmaskinene til å flytte inn som leieboere. Det har vært effektivt. Har jaktet på de med kamera noe i det siste også og endelig ble det et par greit skarpe bilder under pinsehelgen hvor vi også rakk å innføre et vennepar i hengekøyenes gleder ved å ha dem med på deres første hengekøyetur. Svarthvit fluesnapper. Jeg antar hunn da hannene pleier være litt mer markant sort i det mørke. På 1/25 og 600mm skal ikke verken fugl eller kamera bevege seg noe særlig før det blir ubrukelige bilder. Da går det gjerne i serieopptak med en eller annen tråd-/fjernutløser så man slipper å ta på kameraet. For "de sære" som er opptatt av detaljer:4 poeng
-
Etter mitt første år som student, fikk jeg i trynet en junimåned med null lån/stipend, og lite/ingenting inntjent lønn etter eksamensperioden. Det lille jeg hadde måtte gå til hybelleie. Fra siste eksamen, til lønningsdag 10. juli, levde jeg på bekkeørret med ris/potetmos. Etter det brukte jeg å ha en fast sommertur der jeg dro til fjells med ris, potetmos og polarbrød. Mengden fisk bestemte ofte lengden på turen. Jeg synes det var en form for prestisje i å få turen til å vare så lenge som mulig.2 poeng
-
Hvis du har det mørke bildet i råformat så kan jeg kikke på det og se om mine støyfjerningstriks "redder det" for deg... Jeg har et par verktøy som håndterer verre utfordringer enn litt bildestøy vidu-video-2789171098178020.mp42 poeng
-
1 poeng
-
Ja, det er mer enn ganske konservativt. Og det går stort sett helt fint. Har ganske mye å gå på med dagens støyfjerningsteknologi og du vil se at de fleste av fuglebildene mine er på vesentlig høyere iso. Låste ISO på 200 denne gang da det er mørk fugl i mørke omgivelser i overskyet vær og ville ha noe å gå på da man ofte må trekke opp eksponeringen noe etterpå. Og så ble skyene vesentlig mørkere enn da jeg startet så hadde nye mer komfortabel lukkertid opprinnelig, men justerte ikke isoen underveis. Kjører nesten alltid på auto-iso "med tak" ellers for kompensere for vekslende forhold.1 poeng
-
@BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann.1 poeng
-
Nei, det er nok bare jantelovens skyld at ikke alle disse geniale ideene har blitt noe av.1 poeng
-
Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Men har vært nysgjerrig på å lage risengrynsgrøt på tur siden jeg så Monsen på Nordkalotten for første gang for evig tid siden. Men hvordan tilbreder folk her risgrøten? Har jeg med gass på sommertur har jeg som regel bare med nok til å koke vann for å spare vekt, og svir ikke risgrøten seg fort når man tilbereder på bål? Noen triks her? Bruker også som regel tynne og lette Trangia-kjeler, hvor mat svir seg fort (og derfor koker jeg stort sett også bare vann). Edit: mente tilberedning av risgrøt, som vel trenger å kokes litt. I motsetning til havregrøt, som bare kan trekke i varmt vann.1 poeng
-
Jeg er verken opptatt av slike detaljer, eller særlig sær hva gjelder fugler (familien ler av meg, jeg er fornøyd om jeg husker forskjell på blåmeis og kjøttmeis), men jeg setter likevel pris på fargespillet og demonstrasjonen av naturens variasjoner i fuglebildene dine. Takk!1 poeng
-
Samme her. En pose 5-minutters risgrøt deles i to, og tilsettes et par spiseskjeer med Nido tørrmelk. Da er veien kort til ferdig grøt På en veldig lang tur kan dette ha noe å si. Men det blir jammen ikke mange gram forskjell på sekkevekten på en langhelg om man har med det ene eller andre til frokost. Samtidig er det nok ikke regnet med tørrmelk her. Nido helmelkspulver har et høyt kaloriinnhold per gram.1 poeng
-
Business er vanskelig! De fleste nye ideer blir sablet ned. Gjelder nok 99.99 prosent av alt som er nytt. Jeg tenker at man skal være glad for at noen tar den jobben med å slakte ideen før man sitter belånt opp til pipa med noe som ingen trenger. Det er Business ABC å gå gjennom en slik slakt. Innovasjon Norge har et eget skjema de bruker og det er merkelig hvor lite man har tenkt før man starter. Når det er sagt så vil de fleste som lykkes ikke bry seg om motgang. De står på uansett med egne og/eller andres sparepenger. Noen blir rike men de fleste ender med bunnløs gjeld. Finnes tall for dette med suksess rate hos Innovasjon Norge. I løpet av første år går mer enn 80 prosent av alle nystartede konk. Viktig å huske at en idee har null verdi. Det er produktet som skaper verdien og produktet kan bli noe helt annet enn den opprinnelige ideen. Jeg tenker om vi her på forumet hadde satt oss ned med en øl rundt et bål kunne vi løst mange tur relaterte problemer. Om det er formen på tarp, sko eller teltdesign så er jeg sikker på at ideene sitter løst. Det er morro å diskutere slikt. Om målet er å løse problemet, dvs å ikke bli rik, kan vi nok komme på masse spennende. Men derfra til klingende mynt?? Det er litt av en jobb. Vanskelig nok å selge et nytt skomerke når det finnes 100 andre. Hvorfor skal vi kjøpe ditt produkt? Dette som eksempel på hvor vanskelig dette er. Men takk til den som prøver!! Det beste jeg kan gi er en ærlig slakt! Det kan spare deg masse penger og slit senere! Det skjemaet til Innovasjon Norge er svært bra og ligger på nett. Business plan et eller annet har 10 eller 11 punkter man må finne svar på før man begynner den tunge jobben med å finne finans. Tore1 poeng
-
Jeg bryr meg ikke om hva jeg har lyst på eller ikke. Jeg spiser det jeg har1 poeng
-
Det kan jeg godt være enig i, men jeg bruker så mye melk at det nærmer seg suppe, da unngår jeg at den blir til lim og vokser i munn. Pleier å ha i tørket frukt (banan, jordbær, eple) og nøtteblanding.1 poeng
-
Hva med oss som har spist ossn kvalme på risgrøt og havregrøt på tur? 😂 Her er det kun granola og lignende fra Real osv som går ned nå.1 poeng
-
1 poeng
-
Kjøretur Brokke-Suleskar, Kjerag med basehoppere, Kjeragbolten, Lysebotn? Dagstur til Haukeliseter med vandretur tur/retur Turistskaret og middag på Haukeliseter?1 poeng
-
Hvis du bare har tenkt å sende et nødsignal, og ikke trenger toveiskommunikasjon, er den enkleste, raskeste og mest pålitelige måten en PLB – og det er ikke noe abonnement. Enhetene veier ca.150g. Det finnes enheter fra forskjellige produsenter – inkludert en produsert i Norge (Jotron SA20). Jeg bruker McMurdo FastFind 220. Du bare drar av hetten, trekker ut antennen, trykker på en knapp, og det er alt. Nødsignalet vil deretter bli behandlet av veldig mange satellitter, ettersom systemet støttes internasjonalt (støttet av myndigheter). https://no.wikipedia.org/wiki/Nødpeilesender https://www.jotron.com/products/maritime-communication/plb/tron-sa20-plb-personal-locator-beacon https://www.seasofsolutions.com/products/mcmurdo-fastfind-220/ https://oceansignal.com/products/plb1-personal-locator-beacon/ Garmin InReach kommuniserer kun med Iridium-satellittene. Iridium er et privat selskap, ikke støttet av myndigheter, og du trenger et abonnement for å bruke enheten (selv i nødstilfeller). Jeg har med meg en InReach Mini, men bare som et supplement til PLB – ikke som en erstatning. Det du bør være klar over er at en PLB er en "dum" enhet. Den sender tre signaler: 1. Jeg trenger hjelp. 2. Jeg er her (enheten sender GPS-koordinater). 3. Jeg er enhetsnummer XXXXXXX (unikt nummer, knyttet til dine personopplysninger i databanken som du oppgir når du registrerer enheten). Redningstjenesten kan ikke kommunisere med deg. Når du har aktivert enheten, trenger du bare å sitte stille og vente, men du kan være helt sikker på at signalet ditt har blitt behandlet og at de vet hvor du er.1 poeng
-
Lite hobby prosjekt jeg har holdt på med de siste dagene. Det vil bli gjort litt til og jeg vurderer å bestille planker av ask for å gjøre hele prosjektet på nytt igjen med bedre materialer, men det får bli til neste år. Målet har vert å installere et reversibelt sete slik at jeg kan snu det hvis jeg har med andre samt å øke komforten når jeg er ute å fisker. Det blir noen få ekstra modifikasjoner fremover men jeg har ikke helt funnet ut hvordan de skal gjennomføres enda.1 poeng
-
Etter et par strålende overnattinger på vårparten i fjor så bestemte jeg meg - mer av dette. Det neste året skulle jeg sove ute én gang i måneden, og jeg skulle lage meg noe god mat samtidig. Formålet var å tvinge meg ut de månedene av året jeg ikke tidligere har overnattet i naturen. Og det klarte jeg. For en tidligere go'værs-telter så har det vært utrolig mye mestringsfølelse å hente fra netter med heftig regn, kraftige vindkast og mange minusgrader. Selv om bildene kan gi uttrykk for at det alltid var sol, så husk - bilder lyver. Stort sett dro jeg ut tidlig på ettermiddagen på hverdager og tilbake på jobb dagen etter. Tanken var å senke terskelen, gjøre det til en del av dagliglivet. Ikke se på det som noe tungvint å komme seg ut. For dere forum-folk så er vel det kanskje selvsagt allerede. Det er nesten først når jeg ser alle turene samlet som her, at det går opp for meg hvor mange fine opplevelser jeg har hatt det siste året. Og hvor mye god mat jeg har spist på tur. Og selv om prosjektet som ble etablert i fjor nå er fullført, så skal jeg fortsette å sove ute. Hver måned. Hele året. (grunnet sykdom, vinterferie og livet generelt kom jeg aldri ut i februar, men later som det ble 12 netter uansett) - Juni 2024 - Toast med nduja og gruyere Juli 2024 - Tagliatelle med chorizo og pinjekjerner August 2024 - Quesadillas med bønner, oliven, avokado og salsa September 2024 - Risotto med kantarell og parmesan Oktober 2024 - Lammeburger med yoghurtdressing November 2024 - Lapskaus med pinnekjøtt og vossakorv Desember 2024 - Landbrød med eggerøre og sprøstekt spekeskinke Januar 2025 - Shakshuka med posjerte egg og merguez Mars 2025 - Ravioli med oksekjake og gremolata April 2025 - Ceviche med villkveite og srirachamajones Mai 2025 - Kanelsnurr med drøye mengder smør og sukker1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Det finnes en og annen med pels innimellom all pippipen borte i Skoganvarre også altså:1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
Bare for å ha sagt det: Det er IKKE farlig å ferdes i Vassfaret med tanke på bjørn. Skulle man være så heldig å se et slikt dyr skal man prise seg lykkelig men sannsynligheten for det er jo nær sagt lik null.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00