Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. april 2025 i Innlegg

  1. Bikepacking Halden/Oslo med 2 overnattinger denne helgen. Jeg tok toget fra Oslo til Halden på lørdagen og syklet stort sett langs Nasjonal sykkelrute 1 og Fredrikshaldske kongevei. Turen gikk via Sarpsborg over Glomma med byferga til Fredrikstad, opp til Moss og videre til hovedstaden. Nydelig overnatting på Geitøya ved Mærrapanna utenfor Fredrikstad. Mange fine partier og behagelig sykling opp til Moss: Det var ingen tvil at jeg nærmet meg Moss, med ferga uti fjorden: Nytt oppsett er styreveske til teltet og plass til stor Nalgeneflaske på gaffelen. Denne gangen var jeg selvforsynt og hadde pakket mat til nesten 3 dager. Den andre natten hadde jeg planlagt i gapahuk ved Årungen i Ås, men den var selvsagt opptatt. Da ble det på østsiden av Kinnåsen i stedet. Fin sykling den siste dagen langs den Fredrikshaldske kongeveien. Ikke den raskeste, men absolutt den koseligste veien.
    11 poeng
  2. 2 turer fra Gautefall de siste dagene: Lørdag 12. April: Felehovet Sør - Reinvassnuten - Stolsvassnuten - Breivassåsen/Austre Breidvatnet - Felehovet Sør. 18,6 km / 6t 40min. Mandag 14. April: Felehovet Sør - Reinvassnuten - Stolsvassnuten - Breivassåsen - Mjåvatn - Felehovet Sør. 20km / 6t 50min. Bilder fra 12. April: Utsikt ned til Reinsvatn og Gautefall: På vei opp mot Stolsvassnuten, ser bakover mot Reinvassnuten: Stolsvatn: Berghyl: Utsikt fra Breivassåsen, og ned på Austre Breidvatn. Austre Breidvatnet: Tollbutjønn: Bilder fra 14. April: Reinsvatn: Stolsvatn: På vei mot Berghyl: Berghyl Utsikt fra Breivassåsen, og ned på Austre Breidvatn. Breivassåsen i bakgrunnen: Mjåvatnet:
    6 poeng
  3. Var ute på tur ved Dælivann, her i Bærum, i går for å fotografere fugler. Har fotografert toppdykkere der før. Men da har de vært ganske langt ut på vannet. Men i går traff jeg på et par stykker ganske nært inne i en vik. Satt å fulgte med på at de dykket etter mat, da den ene av de dukket opp med denne abboren i nebbet. Har fulgt med at de har dykket tidligere, uten å tenke så mye over hva de var ute etter. Så ble derfor litt overrasket. Måtte lese meg litt opp i etterkant. Teknikken deres er gjerne å jakte fisken når de er på vei opp til overflaten igjen, siden fisken da kan sees i sillutt mot himmelen. Abboren ble slukt hel på høykant. Så meget fornøyd med det fotografiske resultatet i går. Og lært noe nytt om toppdykkere også.
    6 poeng
  4. I følge Primus så er Omnilite Ti Silencer kun beregnet på bruk med bensin. Og ikke parafin og lignende: https://primusequipment.com/en-no/products/omnilite-ti-silencer?_pos=1&_psq=silenc&_ss=e&_v=1.0 Det i forhold til trådstarters preferanse for parafin. Oppdatering 16 april Med "parafin og lignende" så inngår også diesel og drivstoff til jet motorer, som også er basert på parafin. Men jeg ser at Primus er litt upresis med begrepsbruken. For både på den engelske og svenske versjon av nettsiden så bruker de betegnelsen aviation fuel og flygbränsle. Dette begrepet inkluderer også flybensin eller aviation gasoline. Mens de nok burde skrevet jet fuel og flybränsle, som er basert på parafin. Flybensin, som brukes i stempelmotoer for småfly, må uansett ikke brukes, siden den fortsatt er tilsatt bly.
    2 poeng
  5. All info er god info.
    1 poeng
  6. Mengden energi som kreves for å varme opp en bestemt mengde vann fra en bestemt temperatur til oppkok (100°) i et ideelt oppsett, er konstant. Det er de ytre forhold, og hvor effektivt man klarer å gjøre nytte av energien man forbruker, som avgjør hvor mye energi man til syvende og sist bruker på å få vannet varmt. Ved å hente vannet i bekken før man trenger det, og la det varmes opp av omgivelsene 10-15° først, sparer man energien som det kreves til denne temperaturøkningen. På en lengre tur kan dette utgjøre en reell forskjell i forbruk av drivstoff.
    1 poeng
  7. Jeg bruker en liten huggestabbe jeg har kløyvd i to. Også har jeg saget ut ekstra hakk i den, borret to gjennomgående hull til noen pinner (type kosteskaft) også laget 2 trekiler som holder eller presser emnet på plass. Skulle helst hatt en sløyd benk, det hadde hjulpet veldig. (inspirert av japansk treskjæring) Alle ønsker funker, men Gransfors bruks Wildlife Hatchet som jeg bruker mest er helt fenomenal til denne type arbeid. Ikke er den veldig dyr heller.
    1 poeng
  8. Ut fra beskrivelsen, eller mangel på, klarer jeg ikke helt å se for meg forholdene du hadde på natta og hva som evt. kan forbedres. Uansett er det noen ting som aldri er dumt; - bunnduk som hindrer avdamping fra bakken - god ventilasjon - varm nok sovepose (jeg opplever at de fleste sommerposer som regel blir for kalde på sommeren, men pass på at den ikke blir for varm, og luft / tørk den godt på dagtid slik at fukt ikke bygger seg opp over flere dager) - ett bra liggeunderlag som gir god isolasjon mot bakken (viktig på sommeren også. - unngå matlaging/koking i teltet på kveldstid, evt. luft veldig godt mens du holder på.
    1 poeng
  9. "Effekt" i ren energi fra drivstoffmengde vs effekt i praksis bruk er to helt forskjellige ting. Der er jeg ganske sikker på at praktiske målinger trumfer greit
    1 poeng
  10. Ta en titt på Soto Stormbreaker. Den går på gass og bensin. "God og presis japansk engineering", gjør den enkel i bruk, den har god effekt og brenner gullende rent. Lydnivå som en gassbrenner, også på bensin uten ekstra dill dall for å få den stille. Jeg har hatt med Omnifuel, Omnilite og MSR XGK som reserve til Stormbreaker på vintertur, de har blitt liggende nedpakket. Har silencer både til Omnilite og Omnifuel. Med silencer må du forvarme mer, og passe på at du ikke får underburn når du kjører i gang. Stormbreaker er brukervennlig som en gassbrenner også når den brenner bensin. At bensin er "livsfarlig", er en gammel myte fra tiden alt gikk på parafin. Nå er parafin vanskelig å få tak i, og det som utgir seg for "parafin" har ikke nødvendigvis samme innhold, og fungerer like nødvendigvis like bra uansett brenner.
    1 poeng
  11. Felleskjøpet har tilbud på 4 takt miljøbensin 199kr for 4 liter eller 25 liter for 945 kr.
    1 poeng
  12. Effekten med og uten silencer er nok identisk. Det er mengden gass som slippes ut av dysen som bestemmer effekten. Tilgangen på deler til 111 (bråkebrenner) og 111T (stillebrenner) er god. Men man må gå på finn.no eller Optimus Norge på facebook. Om vekten ikke er viktig, og det er parafin du ønsker å bruke, så er det faktisk ingen brennere som fungerer bedre enn den du har.
    1 poeng
  13. Har fått testet og det fungerte ypperlig.
    1 poeng
  14. Jeg har bare gjort en måling, og jeg burde nok gjøre flere med forskjellige pumper/brennere for å ha noe litt mer håndfast, men det tok ca. 1,5 min lenger å koke opp 1L vann innendørs med silencer enn det gjorde uten, men ellers de samme parametere brukt. ~8 min vs 6 min og 30 sek. Det må sies at Omnilite er mye mindre hissig enn Omnifuel og f.eks andre "store" brennere som XGK EX. Personlig synes jeg det er en fordel. Selv om man bruker litt lenger tid på å smelte en kjele snø, bruker man også automatisk mye mindre drivstoff også.
    1 poeng
  15. Primuskongen, er han "in business" og fortsatt selger Manaslu? Ren parafinbrenner det.
    1 poeng
  16. Parafin og tilsvarende er campingparafin, tennvæske osv. Kanskje jeg skal gi bensin er sjanse. Skader jo ikke å prøve.
    1 poeng
  17. Det stod Alfa under mine sko, samt de lå i Alfa skoeske. Protex selger også på nett. Jeg har enda ikke fått erstatning så jeg vurderer å kreve pengene tilbake. Kanskje det er en bedre ide å gå for protex...
    1 poeng
  18. De selger jo vektskiver og alt mulig, så du har gode muligheter til å prøve på. Bæresystemet på Finse modellene ser ikke så veldig forseggjort ut, men komforten bestemmer.
    1 poeng
  19. @tshansen Takk for en kjekk tråd! Mye god inspo her. to spørsmål: 1. bruker du å feste emnene fast til hoggestabben eller arbeidsbordet når du bruker stem-jern eller i andre faser av jobben? 2. hvis du skulle anbefalt én øks til dette arbeidet, hvilken ville det vært? (Ser fine ut de du har bilde av, med tre-skaft)..
    1 poeng
  20. Ja, det skal jeg gjøre! 🙂👍
    1 poeng
  21. Påske og våt nysnø! Med swix sin nye supersmørning blir påskeføret en lek. Litt værre for hunden som får nysnø i pelsen
    1 poeng
  22. Gå på siden senorge.no og filtrer på snødybde. Så kan du kombinere med f,eks ut.no eller norgeskart.no, da vil du finne endel interessante turområder, snøfritt i nevnte avstand fra Trondheim.
    1 poeng
  23. Barmarksesongen er i gang, og på søndag 6. April gikk turen fra Heiland (Gjerstad/Agder), opp til Solhomfjell, ned til Uvdalen, opp til Kvenntjønnane og bort til Mjeltenatten, for så å gå tilbake til Uvdalen og over og tilbake til Heiland. Kun snø i de kaldeste skyggepartiene, som nede i Uvdalen. Ellers var det veldig lite til ingen snø på stien og rundt. 23km og 6,5t Hadde en "oppvarmingstur" til Havrefjell på Lørdagen (7,7km/3t), og når det var bart og fint der, så var det bare å kjøre på på Søndag Til helga blir det kanskje tur til Gautefall for å sjekke ruta fra Felehovet Sør, bort til Stolsvassnuten og rundt Austre Breidvatnet. På vei oppover fra Marishei, og kikker tilbake ned på Marishei: Mot Havrefjell og Ormfjell: Kvenntjønnane: Lifjell i det fjerne: Nesten nede i Uvdalen: Uvdalen: Kvenntjønnane: Stolsvatn, og Reinvassnuten i bakgrunnen: Stolsvassnuten: Hellersvann: Kvenntjønnane: Fra Kvenntjønnane og ned til Uvdalen. Stien til Heiland går over laveste punkt på fjellet på andre siden, ca midt i bildet, der det er sol: Fra Karibu og Karitjønna:
    1 poeng
  24. Blir bedre plass om dere ligger etter «ansjos i boks-metoden».
    1 poeng
  25. Jeg gjør et forsøk på å reparere de knekte stålkantene på mine Åsnes Amundsen ski fra rundt 2010. På den tiden hadde Åsnes problemer med stålkantene på 1,5mm, det ligger flere tråder om dette her på forumet. Jeg har hatt skiene stående i påvente av en ide for å fikse dem. Nå trenger jeg et par ekstra ski for en helgetur, så blir spennede å se hvordan de holder. Flensen i stålkanten har hull som er ca. 6mm fra hverandre senter til senter, og 3,25-3,5mm inn fra ytterkant av stålkanten: Tanken er å sette små stifter i disse hullene, som holder de knekte stålkantene inne i skien. Jeg bruker stiftetråd/glassmesterstift for det har jeg liggende. Stiftene er av mykt stål og 1,25mm i diameter: Markering med nål av hvor hullene i stålkanten befinner seg: Stikker hull med nålen for å lede stiften riktig vei. Hullet skrår litt mer innover mot senter av skien enn vinkelen på ytterkanten, sånn at stiften holder seg godt på innsiden. Innmaten av skien er faktisk ganske myk (treverk): Klipper av stiften så den går fra 17mm til ca. 11mm lengde, som jeg tror er nok. Bruker en fil til å lage en egg på stiften så den skal skjære lett inn langs med lengderetningen på skien Slår inn stiften med en hammer så den følger hullet fra nålen: og knekker den av: Slår den helt inn, og gjør det samme med de tre andre hullene: Så gjenstår det å se om dette holder. Det finnes allerede endel hull i skien:
    1 poeng
  26. Skitur på Kyrkjebygdheia i Nissedal på lørdag i flott vær. 16,5km og 5,5t. Minst 30 år siden jeg gikk på ski sist, og kom fra det uten brekte armer eller bein
    1 poeng
  27. Endeleg ein nærtur med bål. Seint avgårde og trøtte etter veka, vart det hverken den mest instavennlege staden eller fotogent oppsett. Og det er nett slik eg likar det! Desse enkle nærturane "bak huset", akkurat så langt som du gidd Fredags kveld etter jobb. Kast på Parisbrettet det du kjem på, og kom deg avgarde. Det har blitt for få av desse korte nærturane siste 2-3 åra, og eg har sakna det. 20250111_104957.mp4
    1 poeng
  28. Det ble en ganske bra tur på Hardangervidda ovenfor Haukeliseter første helg i 2025. Startpunkt 3 km vest for fjellstua for en mye mer ålreit stigning i starten. Artig nok var det to andre pulkdragere ute på tur opp den seige bakken til Mannevatn lørdagen. De var kanskje en time før meg, så jeg klarte ikke å ta de igjen, men jeg satt pris på å jukse litt med å bruke sporene deres i den løseste tunge snøen. Etter hvert skjærte jeg av ruta som vanligvis kvistes til Hellevassbu og lagde min egen variant av en runde oppom Storhellerflotttjønnan. Ambisjonen for turen ble som alltid kuttet litt kort. Med ca. 3 mil planlagt ble turen litt over 2. Jeg er fornøyd med det valget, for i dag (søndag) var det snøvær, tung løssnø og lite sikt. Det meste av tidligere spor var også snødd igjen. Den mila+ tilbake til bilen ble slitsom nok! Spesielt nedkjøringene var ganske seige når man ikke ser noen konturer i snøen og må ta seg veldig forsiktig frem og ned.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.