Jump to content

gjisen

Aktiv medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

About gjisen

Recent Profile Visitors

1,150 profile views

gjisen's Achievements

 1. Fått noen erfaringer med det så langt? Hva tenker du om dette vs MSR HubbaHubba? Jeg vurderer 2pers-utgaven av disse to...
 2. gjisen

  To-mannstelt

  Kan du foreslå et par telt, av typen kuppel til én (av og til to) pers, og der du skal tilfredsstille 3 av disse kriteriene? (se bort fra pris)
 3. Takk for svar, @rokkitan Da tolker jeg deg slik at du mener Meidjo er bedre enn Freeride, men at Freedom kanskje kan være mer på linje? Utløserfunksjon føles nå, med mitt vonde kne, som et absolutt krav. Jeg er i skianlegg hvert skuddår, så vekt på både binding, ski og sko er avgjørende for valget.
 4. Har du noen formening om hva forskjellen er mellom disse to?
 5. Spennende. Fungerer disse bra? Jeg liker den tilsynelatende enkelheten
 6. Takk for svar! 7tm skal sjekkes ut. Virka interessant. Den nye til Rottefella virker bra den også, men på fjellskia sverger jeg til 75mm lærstøvler med avtakbar kabel fra voile. Har aldri følt behov for utløserfunksjon på dem, da utstyret krever lavere fart og mer forsiktig kjøring enn kraftigere telemarkutstyr. Ellers har jeg fått anbefalt Meidjo. [Hidden Content] Noen erfaring med den her?
 7. I går skjedde det utenkelige! Kneet takla ikke fallet på telemarkskia. Siste del av vinterferien må nytes på terrassen med ei god bok. Kona påpeker at jeg er nærmere førti enn tretti nå, og at det kanskje er på tide å gå over til rando. Min generasjon er vel den siste med eksemplarer som sverger til løs hæl, og jeg tenker at jeg skal ta ansvaret som kulturbærer på alvor. Likevel har jeg innsett at kroppen eldes, og at det kanskje er på tide å bytte utstyret som jeg har hatt siden folkehøgskoletida. For å redusere risikoen for framtidige knesmeller så tenker jeg at mitt nye utstyr bør ha en form for utløserfunksjon på bindingene. Spørsmålet mitt er altså som følger: hva finnes av telemarkbindinger på dagens marked dersom utløserfunksjom er et absolutt kriterie? Hvordan fungerer de ulike systemene, og hvilke valg har man for tilhørende støvler? Jeg har søkt litt her inne, og har kun funnet gamle tråder fra den tiden NTN var helt nytt.
 8. Jeg er 73 kg, fordelt på 182 cm. Freke 1.0 regular satt perfekt på meg. Vet ikke om det er forskjellig passform på første og siste generasjon
 9. @Barskekarsten er artico-støvlene store / små i størrelsen? Hvis du skulle valgt igjen, ville du valgt artico eller Moritz?
 10. Noen som har ferske førerapporter fra Hunnedalen? Vurderer en tur innover fra Lortabu i helga. Er det noe snø innover mot Sandvatn, Langevatn og kanskje ned mot Blåfjell? Og, er Strålaus en fin tur på denne tida av året?
 11. Takk for gode tilbakemeldinger. Nå har også utemagasinet oppdatert sin fjellskiskotest, der blant annet Alaska og Moritz er med. Moritz kommer best ut, men med noe trekk for snøremuligheter. Alaska får svært gode tilbakemeldinger på passform og snøremuligheter, spesielt i øvre del, men dessverre en del trekk for lite vridningsstiv såle. En kombo av egenskapene til disse støvlene virker som det perfekte. Kan de lære av hverandre og lage to perfekte støvler i neste produksjon?
 12. Jeg trenger kjøpsråd, og lurer på om det er noen som har meninger om jeg bør velge Alpina eller Andrew. Andrew har vært på ønskelista en stund, og den ser veldig bra ut. Jeg har ikke fått anledning til å prøve den på, da det eneste utsalgsstedet i Norge befinner seg på et sted som ikke er verdens navle når man til vanlig befinner seg på vestlandet. St. Moritz virker som en fantastisk fjellskistøvel, og har det meste av det jeg leter etter. Alpina sin Alaska-støvel ser også flott ut, og jeg fikk gleden av å teste den på foten i helga. På min slanke lest satt den som støpt, og jeg blei frista til å slå til der og da. Først har jeg imidlertid lyst til å teste ut Andrew også. Alaska virka vridningsstiv, men det er vanskelig å si det sikkert før man har prøvd den ute i terrenget med ski på beina. Er det noen som har prøvd en av disse, eller til og med begge, og som kan begi seg ut på en aldri så liten forbrukerrapport?
 13. Temaet er vel diskutert opp og ned i mente flere steder allerede, men jeg prøver meg: Som de innvidde allerede vet så er 75mm-oppsett det eneste som gjelder på ski. Her kan vi dele tanker og erfaringer om eget oppsett, nyheter på markedet eller bare mimre tilbake til Tua-ski med Asolo Extreme.
 14. Hei! Takk skal du ha for godt svar! Enig i din siste kommentar: man blir aldri vant til dårlig vær.. Det er en ny opplevelse hver gang.. Vurderer å ta turen den første uka i november. Ut i fra svaret ditt så tror jeg det kan planlegges, men med en plan B dersom det "tilfeldigvis" kommer et snødump eller spesielt dårlige meldinger.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy