Gå til innhold

gjisen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  27
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om gjisen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Takk skal du ha for godt svar! Enig i din siste kommentar: man blir aldri vant til dårlig vær.. Det er en ny opplevelse hver gang.. Vurderer å ta turen den første uka i november. Ut i fra svaret ditt så tror jeg det kan planlegges, men med en plan B dersom det "tilfeldigvis" kommer et snødump eller spesielt dårlige meldinger.
 2. Jeg planlegger en fottur mellom Lysefjorden og Hunnedalen i løpet av høsten. (Ser for meg å gå mellom Flørli og Røde Kors-hytta i Hunnedalen, muligens via Skåpet og Blåfjellenden dersom det ikke blir telt-tur). Det jeg lurer på er om noen kjentfolk har en formening om når det har pleid å komme snø i det området? Hva er det seneste tidspunktet noen har gått den ruta til fots på bar bakke?
 3. Ser at Fjellpulken har laget et tilbehør til sine klassiske barnepulker: x-link, som bl.a. XXL selger.. https://www.xxl.no/fjellpulken-fjellpulken-skibindings-for-pulk-skis-15-16-skifestesystem-for-barnepulk/p/1114383_1_style#details Er det noen som har prøvd dette? Fungerer det? Er det noe vits i? Og, er på- og avmontering enkelt og greit? Og, ser ut som man må skru på ski selv, hvilken type er i så fall best? Er det ok å bruke noen avdanka ski til dette formålet?
 4. gjisen

  Røverkjøp og gode tilbud

  Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken. noen andre ting på salg der og.. http://www.nettbutikken.dntoslo.no/main.aspx?page=articlelist&gid=500006&gidlevel=1&promo=none&startoffset=0
 5. Deuter sin meis har kommet i ny versjon nå ser jeg i butikken. Bæresystemet har blitt mer stabilt, og det er enda enklere å stille på det slik at mor og far lettere kan veksle på å bære. I tillegg har Deuter endelig fått på plass fotsnorer for dem som trenger det. Ellers ikke store forskjeller fra den "gamle" modellen jeg har .
 6. gjisen

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Peilig på hvor lenge det er åpent der?
 7. gjisen

  Diskusjon ang. røverkjøp og gode tilbud

  Hva annet finnes i det lagersalget?
 8. gjisen

  Turføret i Trollheimen

  Noen som vet hvordan det er i Trollheimen nå?
 9. En kamerat og jeg har lenge satt av førstkommende helg til en isfisketur. Vi er nybegynnere - så det er turen som er i fokus her. Drømmen er å laste opp pulken med lavvo og borr og fiskestang og god mat, for å nye livet på en eller annen is. Her jeg sitter på arbeid i sentrum av Oslo er det ikke så lett å få oversikt over gode (og trygge) fiskevann. Kan du hjelpe meg? Vi kan godt kjøre et par timer fra Oslo. Kriteriene er egentlig bare at isen er trygg. Pluss er det selvfølgelig om det er fisk under isen, og at det kan være mulig å sette opp lavvoen oppå isen. All hjelp mottas med takk!
 10. Jeg har brukt både Deuter og Osprey - (til både eget barn og nevø). Mitt inntrykk er at ungen har det mer komfortabelt i Deuter sin. Den har en forlenget rygg, gode vegger (i stedet for stropper), samt en myk og stor pute. Det skal ikke lange tiden til før ungen sovner i meisen, og jeg synes det ser mye mer stabilt og greit ut for hodet til ungen i Deuteren. Når det er sagt så sover de godt i Osprey sin og. Et annet stort pluss med Deuter sin er at den lange og relativt stive bakdelen gjør at man kan legge hele meisen ned på bakken / gulvet. Det er veldig praktisk når man er ferdig med turen, mens passasjeren fortsatt sover. Ungen sover videre uten å reagere - god stemning! Osprey-meisen har også noen klare fordeler synes jeg, og det er at det er veldig lett å justere rygglengden på bæresystemet. Høydeforskjellen på kona og meg er 20 cm - og når vi har lyst til å bytte på å bære så er det fort gjort med Osprey sin meis. (Det er ikke noe stress på Deuter heller, men Osprey sitt system er uslåelig). Meis er kjekt i alle fall. Hvis du bruker den mye så kan du vurdere luksusen med dette varmetrekket: http://www.birnadal.no/
 11. gjisen

  Hvor tøff er Besseggen

  Hei Øystein, kunne det ikke vært et flott alternativ å heller gå opp til toppen (Veslefjellet) fra Gjendesheim, for å så velge å snu der oppe? Da har du jo, så vidt jeg ser det, fått med deg det beste med turen, nemlig selve utsikten - og det uten kø... (Hvis det er på en kald dag så er det vel ikke noe særlig forskjell på temperaturen der oppe og nede på bandet)...
 12. gjisen

  Omnifuel VS Omnilite.

  Hvor kjøpte du cap´n? Vet du om det er mulig å få tak i her i Norge? Og, vet du om det finnes en som er tilpasset Brunton (Kovea) Booster?
 13. Oslomarka inkluderer også Bærumsmarka. I tillegg til alle de andre markene som grenser til Oslo, så som Østmarka og Vestmarka og Romeriksåsene.
 14. Det er skrekkscenario ja. Ikke alltid så lett å få tak i nytt utstyr der nede. Jeg har reist flere ganger til og fra og via Nairobi og har ikke opplevd det. Men, det er sikkert en plass det kan skje ja..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.