Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 17. aug. 2023 i alle områder

  1. Hva betyr egentlig dette? At markedsandelen til iPhone er på vei ned? Virker ikke helt sånn: https://www.dn.no/utenriks/smarttelefoner/apple/runar-bjorhovde/apple-knuser-konkurrentene-i-et-fallende-marked/2-1-1389512 Hvis man bruker telefonen som en sikkerhetsforanstaltning passer spiller det en rolle, og da passer man vel på å ikke gå tom for batteri? Ser ikke hvordan det er et argument for noe. I Norge har iPhone ca 62% markedsandel, så halvparten av alle nordmenn har en i lommen allerede. https://worldpopulationreview.com/country-rankings/iphone-market-share-by-country Ja, det kan vi jo håpe. Varslinger om hjerteflimmer får man jo allerede, og teknologien for å utveksle data med helsevesenet er også der: https://support.apple.com/en-us/HT213359
    2 poeng
  2. Slower Hiking har artikkel om teltplugger og testing av disse, går ganske grundig til verks. Absolutt verdt å lese litt hva som kommer fram der.
    2 poeng
  3. Eventuelt kan du kjøpe en løs piezotenner. Jeg er fornøyd med Optimus Sparky. Men har med lighter som backup.
    1 poeng
  4. Er fornøyd med denne piezo tenner https://www.fjellsport.no/turutstyr/turkjokken/tennstal-og-tennere/msr-handheld-piezo-ignitor
    1 poeng
  5. Du kan jo prøve deg på en reklamasjon, men det er vel ingen toppmonterte gassbrennere som er beregnet at du skal holde i toppen å skru til. Du får kjøpt deler til pizotennere på nettet. Men slik denne er laget, vi den ryke fort, til å med når du har den i sekken. Så fyrstikker eller lighter er nok løsningen her.
    1 poeng
  6. Jeg har et par xplore med falketind. 2 av "pins" satt seg fast så og si den første eller andre gangen jeg brukte de. Rottefella reparerte de og etter dette har jeg ikke hatt noen problemer. Jeg tror nok de "pins" kun er funnet opp for å få patent. Selvfølgelig kan noe som beveger seg inn og ut aldri bli like driftsikkert og sterkt som en fast pin (som på randonee bindinger) Generelt er jeg fornøyd med xplore, er vel det nærmeste jeg kommer lette Telemark ski. Desverre har jeg aldri klart å oppdrive lette Telemark støvler så blir med randonee. Finnes lette Telemark skin og bindinger så jeg forstår egentlig ikke hvorfor støvlene ikke eksisterer (er vel lav etterspørsel)
    1 poeng
  7. På tur går jeg ofte batteritom på mobilen fordi det spiller liten rolle. På GPSen: Ikke fullt så ofte... Tipper Iphone 14 ikke blir heeeeeet "gratis".... Tipper de ikke har dekning for verken Øst- eller Vest-Finnmark med det aller første... Tipper de aller fleste "lavterkselturer" har mobildekning... Noen år frem i tid har du en enhet som ringer fastlegen din om pulsen er utenfor komfortsonen i mer enn 10 minutter av gangen. Om man vil da...
    1 poeng
  8. Javel 😁 Alle som ikke går med dedikert enhet for sikkerhet i dag får jo da dette "gratis" uten å ha med seg mer. For "lavterskel" turer aka ikke i polhavet eller K2 er jo dette et konge alternativ. Jeg tviler ikke på at satelittkommunikasjons-chiper blir standard ekstrafunksjon i mange telefoner noen år frem i tid. Jeg får litt vibber ala den typiske "Nei telefonen kan aldri erstatte en dedikert GPS!. Så skjøre som de er". Hvor mange "brukstimer" har telefonene våres hver eneste dag, og hvor mange timer er den ikke-fungerende?
    1 poeng
  9. 1. Kommer aldri til å blande sikkerhetsfunksjoner med andre funksjoner i èn enhet. 2. Hadde ikke handlet Iphone for turbruk om den så hadde hatt innebygget dorull. Tror flere og flere har såpass distansert forhold til eple-produkter at det ikke er noen fare for at Garmin gir opp Inreach-segmentet...
    1 poeng
  10. Jeg har brukt disse billige titanpluggene litt, marker med rød ring. De er lett å skyve ned, og lett å trekke opp, og det følger ikke med jord når man trekker de opp. De sitter sikkert ikke noe bra i sand, med de forholdene jeg har vert ute for, som er blandet jord i skog og fjell, har de holdt meget bra. Man kan skyve de helt ned til bakken, og da holder de en storm i praksis. De veier 5 gram uten noen snor, eller 5,5 gram, og koster ikke mange kronene på e-bay/aliexpress.
    1 poeng
  11. Nja, tørrflue kan være veldig effektivt på vann når det er klekkinger. Forskjellen er at fisken gjerne står stasjonært i elva, og man drifter flua over. I vann er fisken på vandring for å lete etter maten. Man ser gjerne serier av vak som flytter seg. Legger man flua i banen til fisken har man god sjanse.
    1 poeng
  12. Den er jo ikke farlig, bare litt plagsom. Fikk jeg valget mellom en dag i skogen med mygg eller hjortelusflue, hadde jeg gladelig valgt flua..
    1 poeng
  13. Beklager sent svar! Det var helt fint å krysse Storelva og elvene som går ned fra nedre rørskardsvatnet og kuvatnet når vi var der i juli. Jeg hadde med et par terrengjoggesko som jeg dro på meg når vi kryssa for å holde fjellskoa tørre. Turmakkeren gikk i fjellskoa. Begge deler gikk helt fint. Når vi var der virket det ikke mulig å krysse Kjukkelelva uten packraft, men mulig dette ser litt annerledes ut nå som fjellet har fått rent fra seg litt? Tidligere har det hvertfall vært arrangert gåturer som krysser den elva, tilsynelatende uten packraft. Personlig er jeg ikke sterk nok til å bære en sekk som har utstyr, mat, og klær til alt vær i tillegg til en packraft, så jeg ville for all del ikke lagt opp til packraft og heller endra ruta. Jeg synes fjellområdene i vest definitivt var finest. Men vi fikk ikke utforsket myrområdene rundt store kjukkelvatnet, og det så også spennende ut fra avstand. Generelt synes jeg beskrivelsene av Børgefjell kanskje var litt mer fryktinngytende mtp grad av utfordring enn hva som faktisk møtte meg. Det var helt overkommelig å komme seg rundt hvis man er vant med å gå med sekk i fjell, har med kart og kompass, og ikke begir seg ut på unødvendig risiko. Det er ikke noe telefonsignal nede i dalene, men det dukker fort opp hvis du kommer deg litt opp i høyden.
    1 poeng
  14. Hvis du finner en god en så skrik ut! Jeg har vært på nippet til å dra ut på tur i løpeshortsen, der finnes det jo mange i 5-inch som blir passe lengde. Rene korte turshortser er manglevare.
    1 poeng
  15. Ah, knirking. Hater det. Knirking kommer av at to materialer beveger seg mot hverandre og har akkurat nok friksjon til at de "henger litt igjen". Litt som jordskjelv når to kontinentalplater beveger seg mot hverandre. Løsningen er enten å sørge for at de ikke beveger seg (øke friksjonen) eller at de beveger seg helt fritt (redusere friksjonen). Så det virker egentlig som et problem som skulle være enkelt å unngå, men det er veldig komplekst. I ryggsekker er det flere overflater som kan foråsake knirking, men stort sett er det enten at en ramme glir mot et stoff, eller at skummet inni skulderremmer eller hoftebelte glir mot et stoff. Problemet kan oppstå - eller ikke - tilsynelatende helt tilfeldig, som gjør prøblemsøking vanskelig. I noen tilfeller har den ene flaten "polert" den andre nok til at den uheldige friksjonen oppstår -i andre tilfeller kan det være f.eks at belegget på baksiden av stoffet har tatt opp litt fuktighet eller blitt slitt akkurat "nok". Vi mistenker også at pulverlakk/oljer fra produksjon av rammer "tørker ut" over tid og kan bidra til at friksjonen økes. (Man skulle tro at løsningen var å lage dønn statiske sekker som ikke beveget seg, men splitterny forskning tilsier at noe bevegelse i en sekk absolutt er å foretrekke. Det kommer mer om dette temaet senere når forskningsrapporter publiseres) Noen mener at problemet kommer oftere på nyere sekker som bruker mer miljøvennlige materialer og overflatebehandlinger. Vi testet ut veldig mange overflatebehandlinger da vi gikk fra C8 til C6 på impregneringen for mange år siden, og noen gav veldig mye lyd, så det var mye arbeid før vi kunne lage sekker med C6 impregnering. (Heldigvis var det ikke like lyd-problematisk å gå fra C6 til C0/PFC-free) Problemet er velkjent hos alle produsenter i alle prisklasser, og jeg kan forsikre om at alle hater det, og alle prøver å unngå det. Hvis man søker på "backpack squeak" ser man at man ikke er alene om knirk, og at de fleste anbefaler (som @Fjellfant) en spray for å redusere friksjonen. WD40, silikonspray, voks og "dry lube" spray (f.eks for sykkelkjeder) er alle velkjente problemløsere. Noen av disse vil nok lage flekker i stoffet, så ha det i bakhodet når det applikeres. Utviklingsavdelingen vår eksperimenterer faktisk med disse løsningene nå, med målet om å kunne komme tilbake litt utpå høsten med en anbefaling på noe som fungerer bra. Ingen bedre løsning enn @Fjellfant sin altså, men kanskje litt kunnskap om bakgrunnen. -Johannes // Bergans
    1 poeng
  16. Etter å ha observert iPhone-eieren grave etter mobilen i en trangt hull mellom steinene i øvre Pasvik, tenker jeg at det er lurt å fortsatt ha en Inreach klipset fast i sekken.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.