Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 09. jan. 2023 i Innlegg

  1. Jeg ville forsøkt meg med en liten rørkutter, den gir mye renere snittflate. Men pass på å ikke presse for hardt, da krymper du røret i tillegg.
    2 poeng
  2. Om ein har ei interesse for det arktiske og Grønland? Absolutt. Handlar ikkje hverken om krompen eller Ulvangen. Hadde forøvrig gått bra det au, eg synes me har ein fin kromp, og om han kan bidra til berre litt fokus på følgjene av eit miljø og klima i endring er det fint. Eg likar også godt Ulvangen, han er jaggu godt planta i forhold til mange andre noverande eller tidlegare toppidrettsutøverar. Min konklusjon er at det var eit fint program, om enn Sirius er av ein heilt annan dimensjon. Blir nesten som å samanlikne eple og pære.
    2 poeng
  3. Jeg har enda til gode å komme iver smeltelim som egner seg til denne type reparasjon. Og jeg tipper jeg har brukt minst 500 staver med ymse smertelig opp gjennom...
    2 poeng
  4. Mine gamle ALFA Impact var utslitt etter omtrent tre års bruk. De ble brukt lenge etter at de burde vært pensjonert. Sko er best når de er utslitt. Et par nye ALFA Impact lå på vent i utstyrsboden – ganske lenge. Det var ikke lett å ta i bruk nye trange sko. Det er noe med en stortå som jeg brakk for mange år siden... Jeg lurte lenge på hva jeg skulle gjøre med de gamle skoene. Jeg har problemer med å kaste noe som helst, og ting som har tjent meg godt i noen år, er ekstra vanskelig å hive på dynga. Etter en lengre diskusjon med ALFA om hva «garantien» dekker, og hvor lenge sko som skal «vare livet ut» egentlig skal være brukbare, ble det til at jeg sendte skoene til reparasjon. Gjennom ALFA ble skoene befordret til skomakermester Våge, som mot en betaling på 2000 kroner + frakt, ville skifte såle og Gore-Tex. (Denne var fortsatt tett, men jeg skiftet membranen likevel.) Det tok lengre tid enn lovet å få ordnet skoene, og de kom i retur til meg bare et par dager før Jul. En flott julepresang. Et par dager over Jul, ble det anledning til å prøve de «nye» gamle skoene. Sålen var som på nye sko. Læret var behandlet, men eller som da jeg sendte inn skoene. Hvordan Gore-Texen er, kan jeg ikke si noe om, men det virket som om det hadde skjedd ett eller annet oppe i skoene. Skoene var trangere enn før, men bare etter en kort tid følte jeg de «satt» på foten, og jeg glemte at det var «nye» sko. De føltes omtrent som de «gamle». Fortsatt med bare et par strømper, mot to par i «gamle» dager. Det skal bli kjekt å se hvor lenge jeg kan bruke de «nye» gamle skoene. Spørsmålet blir jo hva jeg skal gjøre med de skoene som knapt er inngått...
    1 poeng
  5. Jeg har tettet ett oppblåstbart badebasseng med tearaid og dampsperreteip, og latexmansjetter med dampsperreteip. Det går, men du må være svært nøye.
    1 poeng
  6. Det så lenge ut til at jeg skulle klare meg helt fint uten stormmatter på mitt Hilleberg Soulo vinterstid. Men etter en litt ruskete vintertur i fjor, meldte behovet seg for alvor. Vel, behovet har nok krystallisert seg litt over tid, men det ble veldig tydelig på nettopp denne turen. Etter tips her på forumet tok jeg kontakt med Barents Outdoor. Og vipps, 6 dager etter at jeg sendte teltet til Melhus, stod teltet oppsatt i stua med stormmatter påsydd. Innerteltet fikk også påsydd to lommer i «fot enden», slik at jeg har enkel tilgang til lommerusket mitt, uansett hvilken vei jeg velger å ligge. Håndarbeidet og materialene ser vel så bra ut som det originale fra Hilleberg. Prisene var veldig fair, og servicen var utmerket. Jeg er veldig glad slike aktører finnes her til lands! Anbefales! Siden jeg nå har fått stormmatter påsydd, så kommer jeg vel aldri, noen sinne, til å oppleve forhold hvor stormmatter er påkrevd?! Dermed kan vi vel bare legge ballen død og konkludere med at stormmatter faktisk fungerer?!😉 God vinter videre godt folk!
    1 poeng
  7. Jeg har brukt noen liter med epoxy siste årene. Epoxy sitter ihvertfall meget godt på metall, og jeg antar også gummien siden det sitter som støpt på gummibelagt tekstil. Hjelper å skrape/file litt på metallet først, så slipper man en glatt flate. Den fyller god evt. hulrom, overskudd rundt hull herder og vil gi noe ektra styrke som en hulkil og man slipper områder som ikke herder pga. luft ikke slipper til (dett er er 2-komponent). Det meste av 1-komponent som man dytter ned i ett hull kan man risikere ikke herder eller bruker lang tid på å herde hvis det blir områder med mye lim og/eller dårlig lufttilgang. Og særlig om man skal reparere noe på tur er 2-komponent som fullherder ganske raskt en fordel.
    1 poeng
  8. Er det store rifter, eller småhull? Småhull limes med Aquasure, Liquisole, Tec7 eller Sikaflex. Jeg har brukt alt dette med stort hell for permanente reparasjoner av mindre hull, men rengjør godt først. Større rifter kan sys forsiktig, og dekkes over med flere tynne lag aquasure og/eller limes på en lapp over eller bruke dampsperreteip eller tearaid. Rengjøring er veldig viktig for at dette skal vare.
    1 poeng
  9. NRK sin "På tykk is" handler svært lite om at Ulvang og kronprinsen er kjendiser. De er kjente personer, men de er på ingen måte "hovedrollepersonene" i denne lille serien og opptar ikke noe særlig mer oppmerksomhet enn de andre som er med. Ulvang er store deler bak kamera, og ikke foran, da det er han som har mest ansvar for å filme turen. Og Kronprinsen oppfører seg som en hvilken som helst fyr med beina plantet godt på jorda, eller grønlandsisen om man vil... Jeg så hele serien i går, og var det verdt det og lærte man noe? Ja!
    1 poeng
  10. Det gjelder jo for enhver vilkårlig utvalgt populasjon på 5 millioner mennesker. 5 millioner i London, São Paulo eller Beijing påvirker akkurat like mye eller lite. Hva jeg i Oslo gjør betyr like mye som hva Chaudhury i Chennai gjør. Bortsett fra at vi stort sett har mer kjøpekraft per person her til lands enn de fleste andre steder, da. Men poenget er at alle alltid kan peke på at noen andre kan gjøre mer - og derfra trekke slutningen at hva jeg gjør ikke spiller noen rolle.
    1 poeng
  11. Jeg er enig at én person vil slite med å endre en bransje, men hver forbruker kan ta sine valg og utgjør en brikke av totalen. Tar mange nok bedre valg, så kan man bidra til å dreie utviklingen til noe bedre. Støtter du de små produsentene, så legger det også et stort press på de store bedriftene. Hadde det ikke vært noen utfordrere, så hadde de store heller ikke hatt noe intensiv til å endre seg. «Det har ikke noe å si hva jeg gjør» er det på tide å legge fra seg.
    1 poeng
  12. Kanskje litt på sidelinja siden det ikke gjelder friluftsutstyr. Men jeg jobber i en større norsk bedrift som kjøper inn i relativt store kvanta fra hele verden. Og i land hvor det er nødvendig så stilles det krav til miljøpåvirkning og arbeidsforhold. Følges ikke disse minstestandardene så blir ikke produktene dine kjøpt inn enkelt og greit. Klart det betyr noe. Skal ikke lengre enn til Sør-Europa før disse kravene og rettighetene er under press.
    1 poeng
  13. Har vel aldri snakket om å redde noe ut av fattigdom, men alt du kjøper har tross alt blitt satt sammen av en eller flere. Så dine valg påvirker jo noen veldig direkte - lik det eller ikke. Er vel akkurat sånne arrogante holdninger som driver verden fremover på en lite bærekraftig sti.
    1 poeng
  14. Folk har vel opplevd sålebrudd med 75mm sko også. Ingenting er helt skuddsikker.
    1 poeng
  15. Jeg trur markedsføringen av disse stoffene, altså Ventile/etaProof er like villedende som for Gore-tex. Ventile er ca. like vanntett som Gore-tex er pustende, og med litt rasjonell grubling før mann løper til butikken, så bør ingen av delene komme overraskende på. Det sagt, så liker jeg begge deler til ulike bruk og behov. Mann må bare huske at det ikke er noe magi her og ha realistiske forventninger. Ventile er bomull. Altså det stoffet du til stadighet får høre fra såkalte eksperter, som gjentar noe de har blitt fortalt, at kommer til å ta livet av deg på tur. Der er jeg ikke enig, men om ikke annet så bør det bidra til skru ned forventningene til en viss grad. Under riktige forhold er bomull omtrent uslåelig på komfort. Til hverdags velger jeg jeans (bomull) 99 av 100 dager, isj. Men jeans har ett snevert «arbeidsområde» og egner seg dårlig til friluftsliv. Ventile/etaProof er i mine øyne bare avanserte jeans, tilpasset friluftsliv. Ca. samme komfort og toleranse for bål og gnister, men mer vindtett (og værbestandig generelt) og bedre til å håndtere fuktighet. Det siste hjelper en del ifht. nedbør, men i hovedsak føler jeg gevinsten ligger i hvordan det takler svette og fuktighet innenfra. Det er heller ikke helt feil å si at det er mer slitesterkt enn jeans, men dette kommer først og fremst fra at stoffet er mer tettvevd. Det er fortsatt bomull, så jeg vil si denne egenskapen er like overdrevet som påstanden om vanntetthet. Jeg har bare hatt en bukse i Ventile, og det var ikke Brynje sin, men en anekdotisk observasjon er at stoffet ikke holdt formen like bra over tid ifht. blandingsstoffer forsterket med polyester- eller polyamidtråd. De ble rett og slett litt slamsete og rare med årene. Når mann går ut døra for å dra på tur, så vet mann at klærne som velges må håndtere fuktighet i en eller annen grad og en eller flere former. For dagsturer med lav til middels intensitet i kaldt og tørt vær er bomull og bomullsblandinger en klar favoritt for meg. Etterhvert som været blir varmere og fuktigere blir valget mindre opplagt, men komforten er såpass god at selv på kalde høstdager med litt nedbør, så er disse plaggene med i vurderingen. Ved fravær av nedbør så er det kun forholdet mellom intensitet, lufttemperatur og relativ luftfuktighet som begrenser bruken.
    1 poeng
  16. Kjekke saker disse 3-beinte. Krever veldig lite areal under bruk og vipper ikke, det er praktisk. Men modellen din heter vel Radius 21, og ikke Svea 210? På bildet er min Primus 210 som ble brukt som teltvarmer og snøsmelter i helgen. (Turmaten på bildet var ikke spisende…)
    1 poeng
  17. Det blir litt for mange primusser etter hvert, så er det jo selvsakt gøy å selge dyrt, men det aller viktigste er faktisk å føle at når du kvitter deg med en primus du har hatt i mange år så får den også et godt hjem. Her her jeg en fin turprimus som virker, og en som har problemer med tilbakeslagsventilen, og som mangler litt deler, men som kanskje passer som reservedelsprimus. Modellen heter Svea 21. Er det noen her på forumet som kan tenke seg dette for kr 600 + evt frakt så er det bare å overbevise meg om at den får et godt hjem. Jeg bor i Hakadal og jobber i Oslo hvis det gjør frakt greiere.
    1 poeng
  18. Samme her. Med kort pulk på 118cm (men stor nok i massevis for meg) må jeg dele stengene i 3 deler. Da er det kun en liten del som stikker ut foran pulken. At stengene er i 3 deler vs 2 koster meg kanskje 5 sekunder mer per teltstang 😁🤷‍♂️
    1 poeng
  19. "Testet av spritbrennere: Ti spritbrennere testes. CO-konsentrasjonen i avgassen varierer fra 114 - 313 ppm. Selv om spritbrennerens effekt er lav og målemetoden derfor kan gi en viss overrappotering, er dette verdier som tilsier at brennerne absolutt ikke skal brukes inne i teltet " Side 5 i denne artikkelen https://www.yumpu.com/no/document/read/51883096/kullos-friluftsliv
    1 poeng
  20. Ta en titt på denne linken: http://kaasin.no/2007/10/31/fullrigget-paris-pulk/ Er en også et bra tips til styrefinner. Go tur.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.