Gå til innhold
Dandelion

Tur til Bodø

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg og kjæresten tenkte å ta oss en tur til Bodøs omegn neste helg. Vi er ikke kjent i området i det hele tatt. Lurte på å spørre om tips til fine turer, teltplasser og generelt om hva man kan finne på rundt Bodø.

 

Vi skal ha tid fom torsdag tom lørdag. Tenkte å ta med teltet. Bil skal vi ikke ha med oss, reiser dit med tog.

 

Ifjor var vi i Lofoten omtrent samme tid på året og det var en av de beste turene i vårt liv :) Det var så fantastisk å telte på strendene, gå turer i fjellet, fiske litt og sånt. Det er noe liknende vi ønsker oss denne gangen også.

 

Vi har lest litt på nettet om Bodøs omegn og vurderer å ta en av hurtigbåtene til øyene i Bodøs skjærgård, men vi synes det er litt vanskelig å velge hvilke(n) øy(er) er finest. Har dere noen å anbefale?

 

På forhånd mange takk for tips!

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bodø og Salten har mye innbydende natur. Har bodd i byen siden 2010 og fått meg noen turer i distriktet. Øyene utenfor kysten kan anbefales, men det er viktig å sette seg godt inn i rutetabellene på forhånd. Legger ved et knippe turrapporter (med kartlenker) som kanskje kan være av interesse:

Åselidalen

Skautuva

Langsanden på Sandhornøya (2 km lang sandstrand)

Landegode

Hovdsundet

Fugløya

Børvatnet

Bolga - Bolgtinden

 

På nordsida av Bodø er det for øvrig en rekke lett tilgjengelige mindre og større strender med fine teltplasser bak, slik som Austvika, Auvika, Geitvågen og Mjelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hm... vanskelig... hva med å gå Landego rundt? 25 km rundt hele øya. Flott variert natur og muligheter for topptur på Kvigtind.

Ellers er området rundt Steigtindvatnet en favoritt, lett tilgjengelig og flere toppturmuligheter (Finnkonnakken, Steigtind, Mjelletindene)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange takk for deres tips. Det står nå mellom Landegode og Steigen. Jeg tror vi avgjør når vi først har kommet til Bodø :)

 

Tusen takk til alle! Håper dere får en fin helg og en skikkelig god 17.mai feiring! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjerringøy (som ikke er en øy) er også fint. Buss 400 tror jeg. Låter er en grei teltplass. Shortsen kan trygt legges igjen hjemme.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor gikk turen?

Beklager sent svar.

Bodø-turen i mai gikk til Steigen. Vi hadde tre helt fantastiske dager der, telta, fiska, traff noen veldig hyggelige lokalfolk og koste oss masse. En av de aller beste turene vi noensinne har hatt. 

Når vi kom oss tilbake til Bodø leide vi en bil og kjørte litt sørover, til Saltstaumen og  den lange flotte stranda på Sandhornøya.

:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av UTE avdelingen
   Tove får et par døgn ute i telt. Isfiske, leirbål og dagstur der Huskiene farer over isen. Balsam for sjelen.... helt til....
  • Av Thomas Rekdal
   Hei,
   Tenkte å ta en overnattingstur i Nordmarka i helgen.
   Starter turen fra Songsvann, supert om det er et fiskevann i nærheten også.
   Noen som har noen forslag? 
  • Av Friluftsamatørene
   Hardangervidda - Trondsbu - Sandhaug 2018 Del 2 av 3
   Da er det dags for å fortsette turen på Hardangervidda. Vi har gått inn fra Trondsbu, ikke langt fra Dyranut. Turen har gått inn forbi Snerro og Sandhaug, og vi befinner oss på ukjent mark bak fjellene i sør.
   Det ble igjen et fantastisk møte med vår vakre nasjonalpark på Hardangervidda. Hardangervidda er og blir en av favorittene våres og ga også denne gangen flotte naturopplevelser med vakkert landskap, flott dyreliv, vær og vind, og så klart fiske. Kom å bli med videre på turen!
  • Av friluftspappa87
   Tur rapport fredag 9.9.18
   Vær: mye regn (Orange flomvarsel)
   Temp: ca 5-8 grader natt. Høy luftfuktighet.
    
   Utstur:
   Bergans 4076 kuppeltelt. 
   Røst stormkjøkken
   Div soveposer, liggeunderlag. 
    
   Turen:
   Jeg ville ta.med guttungen på sin første tur  
   Vi reiste ca i 14 tiden med sykkel. Fikk han med til å hjelpe med å pakke å prøve å åpne teltet kvelden før skden vi visste det skulle regne mye. 
    
   Før turen var han ligg overtrøtt så idet jeg pakket sekken og sykkelen ble han veldog vanskelog å ha led å gjøre så jeg visste jeg kom til å glemme noe. Da vi nesten var fremme på teltplassen kom jeg på det. Fyr til kjøkkenet. Det nye skolekjøkkenet har ikke selv tenning. Jeg ville ikke la utstyret ligge igjen ute i regnet så syklet tilbake til butikken (2-3km med 50-60kg sykkelvogn i styrtregn) 
   Jeg satt opp teltet ganske fort å la merke til at guttungen hadde sovnet. La ut liggeunderlag å sovepose, kledde av han lktt og la han inne o teltet.
    
   Han våknet opp kjempe fornøyd med det faktum vi lå i teltet i skogen. 
    
   Vi spiste litt og leste litt sammen. Fikk spise godteri å se litt på Netflix.
    
   Så gikk vi en tur ut å plukket litt sopp til maten, fant et magasin forsvaret hadde mistet og gikk hjem til teltet å lagde middag. Det regnet som bare det hele tiden, den turen ut hadde vi noenlunde opphold før turen tilbake. Da begynnte det veldog igjen.  
    
   Vi lagde middag og hadde det veldig koselig frem til 9 tiden hvor vi begge to sovnet. Det ble noe fukt mellom dukene og viss man tok på duken.men det regnet ekstremt. Vi lå veldig trygt i forhold til drenering, men det var oversvømmelser over alt det kunne bli det. Samt det å leke med kommentarene i teltet på kvelden var jo kjempe gøy han hadde det så gøy at han ikke ville sove, men etter noen runder med leking og at han prøvde å banke meg (leking) så ble vi enig om at han er sterkest og at vi skulle sove 
    
   Vi våkne samtidig ca i 7 tiden. Kokte opp havregrøt å litt kaffe og en sjokolade bit og hadde en veldig fin fronost. Vi orket ikke ligge i sovepose på morningen soden vi hadde det nokså varmt i teltet 
    
   Vi pakket ned sammen, han hjalp med alt han kunne, og da vi kom hjem måtte han vøre med å vaske ting, henge opp telt og alt utstyr. Kan like gjerne lære dem det med en gang tenker jeg. 
    
   Lagde turen kort med vilje og elstra koselog for å så et lite tur-frø. Han skryter av turen overalt. Han fikk lage blåbær syltetøy, fant militære sin pistol mener han, sovet ute osv så dette blir det mye mere av.
    
    


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.