Gå til innhold
Dandelion

Tur til Bodø

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg og kjæresten tenkte å ta oss en tur til Bodøs omegn neste helg. Vi er ikke kjent i området i det hele tatt. Lurte på å spørre om tips til fine turer, teltplasser og generelt om hva man kan finne på rundt Bodø.

 

Vi skal ha tid fom torsdag tom lørdag. Tenkte å ta med teltet. Bil skal vi ikke ha med oss, reiser dit med tog.

 

Ifjor var vi i Lofoten omtrent samme tid på året og det var en av de beste turene i vårt liv :) Det var så fantastisk å telte på strendene, gå turer i fjellet, fiske litt og sånt. Det er noe liknende vi ønsker oss denne gangen også.

 

Vi har lest litt på nettet om Bodøs omegn og vurderer å ta en av hurtigbåtene til øyene i Bodøs skjærgård, men vi synes det er litt vanskelig å velge hvilke(n) øy(er) er finest. Har dere noen å anbefale?

 

På forhånd mange takk for tips!

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bodø og Salten har mye innbydende natur. Har bodd i byen siden 2010 og fått meg noen turer i distriktet. Øyene utenfor kysten kan anbefales, men det er viktig å sette seg godt inn i rutetabellene på forhånd. Legger ved et knippe turrapporter (med kartlenker) som kanskje kan være av interesse:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den(2 km lang sandstrand)

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

På nordsida av Bodø er det for øvrig en rekke lett tilgjengelige mindre og større strender med fine teltplasser bak, slik som Austvika, Auvika, Geitvågen og Mjelle.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hm... vanskelig... hva med å gå Landego rundt? 25 km rundt hele øya. Flott variert natur og muligheter for topptur på Kvigtind.

Ellers er området rundt Steigtindvatnet en favoritt, lett tilgjengelig og flere toppturmuligheter (Finnkonnakken, Steigtind, Mjelletindene)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange takk for deres tips. Det står nå mellom Landegode og Steigen. Jeg tror vi avgjør når vi først har kommet til Bodø :)

 

Tusen takk til alle! Håper dere får en fin helg og en skikkelig god 17.mai feiring! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjerringøy (som ikke er en øy) er også fint. Buss 400 tror jeg. Låter er en grei teltplass. Shortsen kan trygt legges igjen hjemme.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor gikk turen?

Beklager sent svar.

Bodø-turen i mai gikk til Steigen. Vi hadde tre helt fantastiske dager der, telta, fiska, traff noen veldig hyggelige lokalfolk og koste oss masse. En av de aller beste turene vi noensinne har hatt. 

Når vi kom oss tilbake til Bodø leide vi en bil og kjørte litt sørover, til Saltstaumen og  den lange flotte stranda på Sandhornøya.

:D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av RHK
   Hei folkens. Jeg har planer om å ta med ei lite turvant dame på en to-tredagers telttur nå snart, og ønsker turtips. Jeg går selv mest toppturer, men denne gangen er det ikke snakk om det. Jeg har aldri vært på Hardangervidda før, og lurer på om det er noen skjulte perler å oppleve der? Gjerne noen fossefall eller skjulte vann hvor det er mulig å telte og ta et bad? Noen som har andre forslag til steder som bare MÅ oppleves der? Jeg er ikke låst til Hardangervidda, og kan også få andre forslag til steder med ikke for mange høydemeter. Om turen er en "trekant-rute" er det fint, men også kortere turer. Poenget er å gi henne en fin opplevelse uten for mye slit, og ikke å komme høyest eller lengst.
  • Av Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   En kompis og jeg skal neste helg til Vrådal i Telemark. Har noen turtips til oss?
   Vi ser for oss å ha en basecamp og så legger vi inn to gode dagsturer til fots i området rundt Vrådalen. Varighet på dagsturene kan være 4-8 timer t-r, tenker jeg
   Takknemlig for alle tips!
  • Av Borge_Oslo
   Hei!
   Vurderer en helgetur i Finnskogen enten i telt og/eller hengekøye. Har noen tips om ok sted, og gjerne med bålplass... (Ja, har fått med meg bålforbud
   Takknemlig for alle tips!
  • Av knerten
   Hjelp! Bilen har streiket og min planlagte første, solo helgetur med telt må derfor replanlegges.
   Målet er bruk av offentlig transport, minst mulig transporttid, komme seg over tregrensa, ha en relativt enkel fottur, og fine campplasser. Morgenstund med utsikt er heller ikke å forakte. Avreise fra Asker etter kl. 14 på fredag. Hjem igjen på søndag.
   Håper på gode tips!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.