Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Fjellreven har noen løsninger med at topplokket kan flyttes fram på brystet. Kanskje det vil løse problemet? Kajka modellen er fine.
  3. DNT hadde nylig en artikkel med vannvettregler for drikkevann på tur, som er vel verdt og lese: https://fjellogvidde.dnt.no/ut-pa-tur/vannvett/ Siden det er del gårdsbruk og bebyggelse langs de to sjøene, så er anbefaling der å unngå i drikke av vannet. Denne fra Aurskog-Høland kommune om badevannskvaliteten datert 1 juli kan være nyttig: https://www.aurskog-holand.kommune.no/nyheter2/badevannskvalitet-2025/ Verd å merke seg at de allerede da hadde observert algeoppblomstring i Setten. Også går vel badevannskvalitet på at du ikke skal bli syk om du får i deg mindre mengder vann når du er ute og bader. Det kontra å drikke store mengder av vannet uten koking eller rensing.
  4. I dag
  5. Med en uke til rådighet ville jeg stoppet i Sundsfjord og gått inn i parken fra nord og endt turen ned via Øvre Glomvann til Glomfjord..
  6. Jeg har brukt Helium på flere 5-6 dagers sommerturer med telt, fullt utstyr for å sove ute og mat for 5 dager uten å ha noenting stroppet på utsiden av sekken. Tror heller ikke de store, elastiske sidelommene er medregnet i de 55 litrene. Hvis brukeren er en eldre dame er det neppe aktuelt med en veldig stor og tung sekk
  7. Tror jeg hadde tatt med drikkevann, eventuelt koke eller filtrere vannet
  8. Du kan ringe kommunen å spørre, men på generelt grunnlag så er det høyere risiko for problemer med drikkevannet når det er så varmt som det har vert den siste tiden. Høyere temperatur gir økt bakterivekst og plasser det normalt ville ha vert trygt å drikke vannet kan nå være risikable.
  9. Oppskrift notert @Espen Ørud, greit med litt avveksling. For å slippe "lim"-konsistensen på havregrøt, så er jeg såpass raus med vannet at det blir heller en slags suppe, det hjelper.
  10. Skuffende! Mine BD Distance carbon gåstaver (~360g totalt) har blitt utsatt for all mulig misbruk, blant annet over en måned på Island i veldig steinete og røft terreng. Flere ganger har jeg gjort feilen ved å sette de fast i ura/mellom store stener f.eks. ved vading, noe som fort kunne vært fatalt for en karbonstav. Utenom å ha skiftet tuppene én gang er det ingen mangler i styrke eller funksjon på de enda. Til at Iceline-stavene ikke veier SÅ mye mindre enn BD-stavene synes jeg også det bør kunne forventetes mer av de.
  11. Jeg har brukt denne mye. Litt mye vekt pr porsjon kanskje. Rosiner kan f.eks byttes med nøtter for de som ikke har allergi. Det er akkurat så lite havaregrøtaktig at jeg ikke brekker meg. Tilsetter bare vann som første ting om morgenen og gjør klart litt annet mens den "setter seg". Brukte denne som frokost på SØPL nylig over 5 dager. Im rømmer gjerne at f.eks for en 10-dagers tur så hadde jeg ønsket meg en avveksling enkelte dager... Turfrokostblanding Deluxe: 50g Store havregryn (194 kcal) 50g Urkorn Granola (Berit Nordstrand)(190kcal) 50g rosiner (158kcal) 10g tørket blåbær (tilsvarer ca 65g blåbær)(34 kcal) 32g Nido Melkepulver (160kcal) 33g tørket banan (tilsvarer 1 banan)(53kcal) Tilsett ca 250ml vann (225g = 789 kcal = ca 3,5kcal/g)
  12. Tenkte meg på 3-4 dagers mental rekreasjonstur på nevnte vann. Er jo en del landbruk i området, men er det fortsatt trygt å drikke rett fra vannet der? I Marka kjører jeg på, men vet man skal tenke seg om en gang eller to andre steder. (i helga var jeg på dagsturer Mjøsa/Vorma, og på Øyeren,,, da var det medbragt hydrering)
  13. Jeg synes en stekepanne med høy kant og god varmefordeling pluss en liten kaffekjele er en veldig god kombinasjon. Kaffekjelen er lav så stikker ikke opp så høyt over stekepanna. Det blir ganske kompakt. Panna brukes minst like mye til koking som steking. F.eks. grøt, eller å koke pastaskruer og tilsette sausepulver og grønnsaker/kjøtt/fisk. Gryteretter funker fint. Kaffekjelen brukes til varm drikke og ris.
  14. Kjelen kan nok godt brukes til forsiktig steking, jeg skal teste litt hjemme før jeg legger ut på tur igjen. Næringsinnholdet for mel og havregryn er ikke så ulikt, så det kan være en fin variasjon. Takk for tips.
  15. Tusen takk for gode tips, begge to! Rallarmarsjen ser ut som et godt alternativ for å komme seg inn i nasjonalparken med utgangspunkt fra Fykan👍 Jeg skal dobbeltsjekke med Reis Nordland sin kundeservice at det faktisk er et busstopp på Fykan i begge retninger (Google Maps viser kun busstopp i den ene retningen). Hvis ikke det skulle være busstopp i begge retninger der, sjekker jeg med Ørnes taxisentral - som vel må være den nærmeste(?) taxi-mulighet - om de har mulighet til å plukke meg opp og kjøre meg til et godt utgangspunkt. Et annet spørsmål til dere som er kjent i området: Dersom dere hadde hatt en snau uke til disposisjon; ville dere a) anbefalt en rundtur i Lahko med start og endepunkt f.eks Fykan? Eller b) kan alternativet å starte turen fra Fykan og gå til Glomfjord være en fin tur? Jeg ser at man da må gå mer i terrenget, samt vandre mer langs naturinngrep som regulerte vann (Fellvatnet og Øvre Glomvatnet), kraftlinjer etc. Har der synspunkter på det?
  16. Hei! Jeg skal gå et par dager med telt på Blefjell, og ønsker å unngå folk så jeg kan koble av og fiske i fred. Jeg har dessverre en skade i kneet og kan ikke gå veldig langt. Noen tips til vann?
  17. Ja, det krever litt gass å steke pannebrød – men faktisk mindre enn mange tror. Jeg bruker ofte mindre drivstoff på å steke et brød enn på å koke opp grøt. Det går raskt og kan gjøres på lav varme, så forskjellen i forbruk er nok ganske liten. Mange antar at steking alltid er energikrevende, men for mat som stekes raskt, stemmer ikke det. Du kan også steke i en kjele eller gryte, avhengig av hva slags kokekar du har med. En liten kaffekjele eller titankopp går nok ikke, men det går an å eksperimentere med hvilke kokekar man har med. En liten gryte med lokk er jo veldig universal, og fin å pakke kjøkkenredskaper i. Selv har jeg med en non-stick stekepanne og en liten kaffekjele på langtur. Stekepannen er stor nok til å koke risgrøt og lignende i også. For meg er de ekstra hundre grammene verdt det – det gir stor variasjon i hva slags mat jeg kan lage underveis. Med det var bare et forslag – siden din løsning hverken fungerte eller smakte godt, så er det kanskje verdt å endre på noe.
  18. Den blir trolig med på en litt lengre tur i august, så kan prøve å huske å gjøre det.
  19. I går
  20. Vet ikke hvordan de nye modellene er, men hvis den er like romslig som min 40L så kan den fint funke. Jeg er overbevist om at jeg får mer ned i den sekken, enn i Atmos 65L. Sistnevnte blir for lang for henne.
  21. Tar du rute 200 mot halsa er jeg sikker på at bussjåføren slipper deg av på fykan om du spør. Det er merket som busstopp på reisnordland.no å kommer opp som stopp om du søker hele veien til Halsa, men skiltet er borte på google maps.. TAXI i glomfjord vet jeg ikke om eksistere i dag.. I tillegg ser jeg at glomfjord alpinsenter kjører fjellheisen juli i alle fall.
  22. 2. Jeg har ikke med stekepanne på langtur, og det krever da også gass for oppvarming å steke brød? 3. Varierer havregrøten med ulike tørket frukt. Eple, banan, blåbær og nøtter.
  23. At en stav knekker kan selvsagt skyldes litt uheldig belastning. Staver henger fast og bendes, mot stener, jeg forsøker likevel å minimere slik ekstra belastning. Men at tuppen skal falle av, er ikke bra, så tøft er ikke underlaget i Norland.
  24. Utladalen høres herlig ut! Den står på lista mi God tur til dere og fortsatt god sommer!
  25. Noen som har erfaring med slike vesker når man har på storsekk? Evt. noen som har konkrete tips til gode løsninger? Er så lei av å ta av sekken og pakke opp dronen m.m for hver shoot 😊
  26. Hei, tusen takk for raskt svar! Ved ettertanke tror jeg denne turen over "bandet" blir litt for strevsom for meg og mitt turfølge. Vi må vel også ha stegjern osv. for å krysse breen ned til Turtagrø. Det får bli en annen gang med noen kompiser. Vi tar heller turen nedover Utladalen og til Hjelle. Fortsatt god sommer!
  27. Jeg er helt enig i at dette er skuffende, men samtidig så må man huske på at Durstongear primært er et merke utviklet for UL hikers i USA som gjerne går Appalanchian Trail eller liknende. De går hele turen på sti, og går gjerne ikke utenfor i skikkelig natur noensinne, de har til og med ikke lov til å sette opp telt utenom oppmerkede plasser. Dette er også en sti som blir gått på av et antall mennesker tilsvarende halve norges befolkning hvert eneste år, og vedlikeholdet og standarden settes deretter. Så standarden Durston sitt utstyr utvikles for er ikke Norsk, merket selges teknisk sett ikke i Norge i det hele tatt men må importeres av privatpersoner. Jeg har kjøpt et telt og er godt fornøyd med det, men det holder jo ikke samme standard med tanke på soliditet som feks Hilleberg Yellow Label gjør, ikke i nærheten en gang. Så av og til er det viktig å tenke godt over om utstyret faktisk passer den bruken man har tiltenkt det til. Kan nevne at mine Swix-vandrestaver knakk omtrent like fort som dine staver gjorde, til tross for at de er langt mer solide så tålte de ikke 3 turer i Jotunheimen. Legger for morro skyld med et bilde av det som er noe av det grovere de fleste brukerene av slike staver faktisk vil komme borti.
  28. Spennende @foroll! Gi gjerne en tilbakemelding når du får testet den ut. Ja de gjorde vel noen oppgraderinger på akkurat det @ingen87. Helium 55 L blir kanskje i knappeste laget da.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.