Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Kovea booster +1


Anbefalte innlegg

 • Svar 148
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Har prøvd mange primuser i flere år nå, og koveaen er den jeg er best fornøyd med(ved siden av Svea 123). Byttet den mot en omni som jeg til slutt ga opp da den for n.te gang bare kranglet under vintertelting i fjor. Koveaen er bombesikker, og verd sine kroner. Skulle ønske det var å få kjøpt en stødig underlagsplate for bruk på snø eller teltbunn, men får vel prøve meg som snekker.

Posted Images

Har fikla litt på den i butikken jeg jobber, og den virker gjennomgående solid! Jeg ville ikke nølt med å kjøpe denne brenneren, særlig når vi vet at både nova og omnifuel har hatt mye problemer!

Vær snill nu, kjøp den, test den, og la oss få et testressultat.

Litt "døll" å være så ensom i primustestinga

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vurderte selv den koeva boosteren. Kikket på den i Bangkok der den var ofte å se i friluftsliv butikker. Optimus Nova solgte også bra der.

Vel hjemme i Norge og Hordaland så ble det til at jeg kjøpte en Primus omnifuel istedet. Har med at min sønn har en Primus Gravity MF og dermed passer pumper , flasker etc om hverandre.

Det er et svært lite utbygget forhandler nettverk her i Norge som fører Koeva samt at man får ikke tak i deler eller pumpe (om noe skulle ryke ) , like lett som med en feks primus.

Jeg håper inderlig at om det er en kjempebrenner som måtte kanskje være markedets beste, ja så vil den komme ut i de fleste butikker og at man lett kan få tak i deler om man skulle ha behov for det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Noen som har forsøkt denne? Jeg så den vant en test for litt siden. Tror det var i fjell og vidde.
:roll: Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.
Lenke til innlegg
Del på andre sider
:D Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Hvor lenge har du brukt den. Tåler den en støyt? Hvordan er det å få tak i reservedeler? Støyer den mye?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...

Hei! Jeg har testet Booster+1 fra Kovea i ett år nå. Dette fordi jeg har gleden av å importere den. I løpet av vårsesongen bør den være ute i de mange butikker.

Jeg har brukt mange typer primuser i mange år, og er ikke i tvil når det gjelder Booster+1. Testen i Fjell og Vidde var god så jeg skal ikke gjenta resultatet derfra. Men det at booster koker opp 1/2 liter vann 30 sekunder fortere enn omnifuel syntes jeg var spesielt bra. I tillegg er lengden og fleksibiliteten på slangen viktig.

Det siste året har jeg hatt den med på alle speiderturer jeg arrangerer i tillegg til alle firma arrangementer. Selv er jeg overbevist om at kvaliteten holder svært godt. I sommer benyttet jeg 4 stk brennere på leir i England en uke, og speidere ned i 11 års alder syntes denne var lett og god å bruke(etter god veiledning vel og merker). Det som overrasket meg mest når brenneren ble brukt til storkjøkken av denne typen var hvor mye vekt den tålte. Den sviktet ikke i det hele tatt når jeg satt på fulle 12-15 literes potetkjeler - det er solid.

Vi supplerer selvfølgelig det som trengs av deler og tar alle reperasjoner fort og enkelt via post. Så langt har vi faktisk ikke trengt å fikse på en eneste av brennerne vi har solgt på messer og via nett. Enkelt rep-kit med pakninger, dyse og verktøy følger med i pakken, uten at jeg helt kan se når jeg skal bruke det;-)

Til han som mener at Kinavarer skal være billige så kan jeg være enig i det. Denne er fra Korea, og er en svært overbevisende nykommer når du får den i hende. bare sjekk foldesystemet for beina når du får deg en. Skal du ha billig Kinavare så ser jeg at det selges omnifulel kopier til godt under 1000,- !

hvis det er spørsmål til Booster eller annet så er det bare å fyre løs:-)

God Tur!

Vidar

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Du trenger heller ikke skifte dyse i Omnifuel når du har bensindysa installert. Den fungerer til begge drivstofftypene 8)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 months later...

Falken taler varmt om Kovea booster +1. Dette er ikke bare kremmerpreik. Kovea har jeg selv sett i bruk. Dette er bra saker. Konstruksjonen er både solid og lett på en gang. Jeg har stor sans for pakksekken og hvordan brenneren legges sammen. Pumpa fungerer jo faktisk, noe som ikke er noen selvfølge... Forvarming er kortvarig og effektiv. Videre er koblinger mellom flaske og slange av det bedre slaget. Veksling mellom gassboks og bensinflaske er det beste jeg har sett. Denne Jamboree-turen der Koveaen gikk på vanlig bilbensin, har jeg hørt mye om. (Jeg er selv aktiv speiderleder.) Det som egentlig skulle være en nødløsning med stank og sot, ble meget vellykket. Skulle jeg ha en slangeprimus i dette sortimentet, ville jeg kjøpt Kovea booster +1.

Det bør gjøres kjent at denne primusen ikke fungerer med parafin. Da er vi midt i diskusjonen om eksplosiv bensin i teltene våre..! CO - utslipp er viktig faktor som ennå er ukjent!!

Lykke til med salget, Falken! Vær beredt!

Trond

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Importør og forhandler av Bison telt og kano har fått agentur på Kovea også. Kjenner selv Turut midt i Stange sentrum som har solgt Kovea omlag et år. Både importør og detaljforhandler har nettbutikk;

(Logg inn for å se skjult innhold)

og

(Logg inn for å se skjult innhold)

Kovea Booster +1 koster 1890,- Brenneren er dyr, men verdt prisen!

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Brunton har i flere år hatt produkter som de setter brunton inn i navnet sitt.

Brunton nova var identisk med Otimus Nova, jeg har trodd at dette var Optimus Nova markedsført slik i USA, men kanskje det var en kopi?

dsk

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har hatt lekkasje rundt dyse, på pumpa, og gjennom skrua i bunnen, da jeg på en tur brukte rødsprit framfor parafin til oppvarming. Det jeg har mot omnifuel, er at jeg synes den bærer preg av billig produksjon. Jeg har fått en ny omnifuel nå, fordi jeg måtte slenge den andre, og denne oppfører seg faktisk som en helt annen primus. Særlig merker jeg at den pulserer såpass at den kan slukke seg selv. Dette er ikke veldig tillitsvekkende.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...
I testen til Fjell og Vidde står det at det skal komme en stillebrenner-variant av Kovea Booster, noen som vet når den er kommet og hvor man får tak i den?

Den er kommet. Prisen har gått ned betraktelig også! :wink:

Lenke til innlegg
Del på andre sider
.... og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Mer et spørsmål enn en påstand:

Er det utelukkende en fordel å slippe dyseskift? Vil ikke gass, bensin og parafin under samme arbeidsforhold ha en forskjellig ideell dyseåpning. Vil ikke ei "kombidyse" da være et kompromiss - med de fordeler og ulemper et kompromiss alltid gir.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.