Jump to content

Kovea booster +1


Øystein_S

Recommended Posts

Annonse
Har fikla litt på den i butikken jeg jobber, og den virker gjennomgående solid! Jeg ville ikke nølt med å kjøpe denne brenneren, særlig når vi vet at både nova og omnifuel har hatt mye problemer!

Vær snill nu, kjøp den, test den, og la oss få et testressultat.

Litt "døll" å være så ensom i primustestinga

Link to comment
Share on other sites

Vurderte selv den koeva boosteren. Kikket på den i Bangkok der den var ofte å se i friluftsliv butikker. Optimus Nova solgte også bra der.

Vel hjemme i Norge og Hordaland så ble det til at jeg kjøpte en Primus omnifuel istedet. Har med at min sønn har en Primus Gravity MF og dermed passer pumper , flasker etc om hverandre.

Det er et svært lite utbygget forhandler nettverk her i Norge som fører Koeva samt at man får ikke tak i deler eller pumpe (om noe skulle ryke ) , like lett som med en feks primus.

Jeg håper inderlig at om det er en kjempebrenner som måtte kanskje være markedets beste, ja så vil den komme ut i de fleste butikker og at man lett kan få tak i deler om man skulle ha behov for det.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har forsøkt denne? Jeg så den vant en test for litt siden. Tror det var i fjell og vidde.
:roll: Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.
Link to comment
Share on other sites

:D Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Hvor lenge har du brukt den. Tåler den en støyt? Hvordan er det å få tak i reservedeler? Støyer den mye?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei! Jeg har testet Booster+1 fra Kovea i ett år nå. Dette fordi jeg har gleden av å importere den. I løpet av vårsesongen bør den være ute i de mange butikker.

Jeg har brukt mange typer primuser i mange år, og er ikke i tvil når det gjelder Booster+1. Testen i Fjell og Vidde var god så jeg skal ikke gjenta resultatet derfra. Men det at booster koker opp 1/2 liter vann 30 sekunder fortere enn omnifuel syntes jeg var spesielt bra. I tillegg er lengden og fleksibiliteten på slangen viktig.

Det siste året har jeg hatt den med på alle speiderturer jeg arrangerer i tillegg til alle firma arrangementer. Selv er jeg overbevist om at kvaliteten holder svært godt. I sommer benyttet jeg 4 stk brennere på leir i England en uke, og speidere ned i 11 års alder syntes denne var lett og god å bruke(etter god veiledning vel og merker). Det som overrasket meg mest når brenneren ble brukt til storkjøkken av denne typen var hvor mye vekt den tålte. Den sviktet ikke i det hele tatt når jeg satt på fulle 12-15 literes potetkjeler - det er solid.

Vi supplerer selvfølgelig det som trengs av deler og tar alle reperasjoner fort og enkelt via post. Så langt har vi faktisk ikke trengt å fikse på en eneste av brennerne vi har solgt på messer og via nett. Enkelt rep-kit med pakninger, dyse og verktøy følger med i pakken, uten at jeg helt kan se når jeg skal bruke det;-)

Til han som mener at Kinavarer skal være billige så kan jeg være enig i det. Denne er fra Korea, og er en svært overbevisende nykommer når du får den i hende. bare sjekk foldesystemet for beina når du får deg en. Skal du ha billig Kinavare så ser jeg at det selges omnifulel kopier til godt under 1000,- !

hvis det er spørsmål til Booster eller annet så er det bare å fyre løs:-)

God Tur!

Vidar

post-3683-133474511392_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kovea er kjempe enkel å bruke, den tåler mye vind uten at det er nødvendig å lage vindsjerm, pakningene er nærmest umulig å skade om man skulle være litt klønete og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Du trenger heller ikke skifte dyse i Omnifuel når du har bensindysa installert. Den fungerer til begge drivstofftypene 8)

Link to comment
Share on other sites

Vær snill nu, kjøp den, test den, og la oss få et testressultat.

Litt "døll" å være så ensom i primustestinga

Fordelen er vel at du blir hørt på..

Jeg har bestilt meg en Coleman. Blir min første primus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Falken taler varmt om Kovea booster +1. Dette er ikke bare kremmerpreik. Kovea har jeg selv sett i bruk. Dette er bra saker. Konstruksjonen er både solid og lett på en gang. Jeg har stor sans for pakksekken og hvordan brenneren legges sammen. Pumpa fungerer jo faktisk, noe som ikke er noen selvfølge... Forvarming er kortvarig og effektiv. Videre er koblinger mellom flaske og slange av det bedre slaget. Veksling mellom gassboks og bensinflaske er det beste jeg har sett. Denne Jamboree-turen der Koveaen gikk på vanlig bilbensin, har jeg hørt mye om. (Jeg er selv aktiv speiderleder.) Det som egentlig skulle være en nødløsning med stank og sot, ble meget vellykket. Skulle jeg ha en slangeprimus i dette sortimentet, ville jeg kjøpt Kovea booster +1.

Det bør gjøres kjent at denne primusen ikke fungerer med parafin. Da er vi midt i diskusjonen om eksplosiv bensin i teltene våre..! CO - utslipp er viktig faktor som ennå er ukjent!!

Lykke til med salget, Falken! Vær beredt!

Trond

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Brunton har i flere år hatt produkter som de setter brunton inn i navnet sitt.

Brunton nova var identisk med Otimus Nova, jeg har trodd at dette var Optimus Nova markedsført slik i USA, men kanskje det var en kopi?

dsk

Link to comment
Share on other sites

Har hatt lekkasje rundt dyse, på pumpa, og gjennom skrua i bunnen, da jeg på en tur brukte rødsprit framfor parafin til oppvarming. Det jeg har mot omnifuel, er at jeg synes den bærer preg av billig produksjon. Jeg har fått en ny omnifuel nå, fordi jeg måtte slenge den andre, og denne oppfører seg faktisk som en helt annen primus. Særlig merker jeg at den pulserer såpass at den kan slukke seg selv. Dette er ikke veldig tillitsvekkende.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
I testen til Fjell og Vidde står det at det skal komme en stillebrenner-variant av Kovea Booster, noen som vet når den er kommet og hvor man får tak i den?

Den er kommet. Prisen har gått ned betraktelig også! :wink:

Link to comment
Share on other sites

.... og ikke minst så slipper man å skifte dyse når man går fra gass til bensin.

Mer et spørsmål enn en påstand:

Er det utelukkende en fordel å slippe dyseskift? Vil ikke gass, bensin og parafin under samme arbeidsforhold ha en forskjellig ideell dyseåpning. Vil ikke ei "kombidyse" da være et kompromiss - med de fordeler og ulemper et kompromiss alltid gir.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy