Gå til innhold
  • Bli medlem

TURUT

Aktiv medlem
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TURUT

  1. Helsport oppgir komforttemperatur og ekstremtemperatur etter ALLE tabeller på sine hjemmesider. Det er å anbefale å gjøre litt research selv, før man kjøper sovepose. -Eller gå til en butikk hvor du faktisk kan forvente å få riktig veiledning. Folk er forskjellige. At enkelte her i denne tråden uten videre "dømmer" en pose som kald, uten å oppgi sammenligninger, det syns jeg har liten verdi. Jeg selger selv Helsport soveposer, og har ikke problemer med å rettlede en kunde ved å stille de rette spørsmålene for å finne ut hva kunden trenger. Alta er en meget god 3-sesongs sovepose. Det er IKKE en vinterpose! Det gir den seg heller ikke ut for å være. Er du en frysepinn og skal bruke soveposen seint på høsten, så velg en enda varmere pose og aksepter den ekstra vekten/prisen. Værre er det ikke. Til sammenligning så har jeg ligget ute i -14C, ikke i telt men under åpen himmel, med Helsport Alta. -Og under samme forhold (dagen før. Bytta pose...) Med en Nanok-pose som Heimevernet har gitt meg. Den er merket med -25C, stort og synlig utenpå. Vel, Helsport Alta var klart varmest. Uten at det er den posen jeg ville solgt for bruk under slike forhold.
  2. Nei, jeg blander ikke sammen med bensin til motorsag (2-takt). Akylatbensin er ikke det samme som heptan. En 4-taktsmotor må ha noe slags smøring til ventilene. I "gode" gamle dager ble det brukt bly. Hvis du vil kan du jo kjøre gressklipperen din en sommer på heptan, og se hvor mye gress du får klippet.
  3. Bra det er noen med innsikt til å se at det er bortimot umulig å drifte en nettbutikk med 100% sanntids lagerbeholdning publisert på nett. Små butikker har ikke alltid mulighet til å holde seg med dyreste nettbutikkløsning som er koplet til egen database. Dette kan kanskje være greit hvis man bare driver nettbutikk, men selges et par sko i butikken så skal det noe til at man også kan være "på" og justere beholdningen i nettbutikken i sanntid. -Eller i det hele tatt, hvis man ikke er store nok til å ha nettsalget som en dedikert heltidsoppgave for en eller flere ansatte... Jeg sitter selv og venter på programutviklere som skal lage til en nettbutikkløsning som henter info fra samme database som vi bruker i datakasse i butikken på dagtid. Det har ikke vært helt enkelt, for å si det sånn. Så nå er vi vel ca 5 mnd forsinket. Hvis du får beskjed innen vettug tid så må det vel være greit syns jeg. Hvis produktet ikke kan skaffes så må jo bare ordren kanselleres. Hva ellers kan man gjøre??
  4. Jeg syns det er ille å komme over slik feilinformasjon som dette her. Dette er direkte feil, og kan i verste fall få noen der ute til å gjøre feil som i verste fall kan medføre skade og til og med livsfare. White Gas er IKKE det samme som 4-takts "grønn" miljøbensin. Gressklipperbensin inneholder tross alt en del smøremidler til ventilene i motoren. "Eksos" fra slik bensin inneholder helt klart en del grums som ikke bør innhaleres. Bruk gjerne "grønn" bensin utendørs, hvis du har et stort forbruk (utendørs??) og må telle på krona hver gang du fyrer opp. Bare husk å bruke lokk på kjelen, slik du også bør gjøre når parafin benyttes. Til bruk i telt bør kun "white gas", eller (norsk) renset bensin/heptan, benyttes.
  5. TURUT

    Rypemassakre

    20 ryper pr mann på 10 dager er ikke noe å mase om. Det går med minimum 2 ryper pr person til en god middag. I en familie på 4 blir dette altså 2 1/2 middag. Men siden man gjerne sparer godteriet til en kveld man har gjester så blir det jo fort redusert til 1 eller maks 2 middager dette! Vi som jakter har en ansvar overfor hverandre om å frem de flotte opplevelsene til opinionen slik at ikke urbansamfunnet går i vranglås og nekter fremtidige generasjoner de samme opplevelsene. Jeg har ikke sett bildet. Men jeg forestiller meg at bilder av jegere med hund og et par fugler ved kaffebålet gir en bedre fremstilling av vårt livs store lidenskap enn det som er beskrevet her.
  6. Duer er duer og gås er gås. Ikke strekk skuddholdet på gås, uansett patroner! Og blyforbudet hjalp i allefall ikke... -Tror jeg går over til rifle på gås heretter, hvis bare almenningsbestyrer'n til slutt skjønner at GÅS og AND ikke er SKOGSFUGL!!! (Det er forbud mot riflejakt på skogsfugl her omkring. Problemet er at enkelte i ledelsen muntlig mener at det "selvsagt" også gjelder på gås også, fordi den kanskje er i skogen...)
  7. Vær oppmerksom på at Alfa har sendt på markedet et stort parti B-vare av M77. Disse selges for typisk rundt 900,-, hvilket ikke ville vært mulig med 1.sort. Bruksmessig er de helt greie støvler, men når de selges uten at det opplyses at de har småfeil blir det jo ikke fair. Har selv funnet villedende annonser fra konkurrenter og gitt beskjed om det til Alfa uten at det akkurat har fått konsekvenser, så det er visst ikke "så farlig"...
  8. Ja se det var jo en annen pris! Du kunne jo kanskje NEVNT den linken i ditt ovenstående innlegg, all den tid det var henvist til en annen nettbutikk hvor prisen jo faktisk var 149 daler uten flaske! Her må det dreie seg om en utgående modell. Prisen henger ikke på greip overhodet. Som det er kjent har Kovea for lengst introdusert en oppgradert utgave som er vesentlig mer stillegående. Den første utgaven vi fikk støyet ganske mye. Det er vel nærliggende å anta at de vil sirkulere litt på lageret sitt her, og det er det jo bare å benytte seg av hvis man vil! Hvis du insinuerer at vi har en tusenlapp i "påslag" så er du sannelig morsom!
  9. Aller først tror jeg du må slipe kalkulatoren din, for den høgger litt ujamt! 150 dollar er i dag(!) ca 800,-. I tillegg kommer "sales tax", alt etter hvor du handler i USA, hvis du handler i USA da... Den varierer fra stat til stat, men merk deg at den som regel ikke er tatt med i prisen du først får oppgitt. For deg vil vel norsk MVA være mer interessant, og det får du også oppå frakt og ekspedisjonskostnaden. Nå er dollaren på sitt laveste på mange tiår, og det er ikke automatisk slik at alle varer i USA blir mye dyrere der borte, bare fordi dollaren svekker seg mot den norske krona, eller generelt. Men det blir billigere for oss der og da. Hvor lenge dollaren holder seg lav får vi vel bare vente og se. De fleste varer jeg holder oppsikt med koster gjerne 10X USA-pris (dollar mot kroner). Og da er jo norsk MVA på 25% tatt med i det regnestykket. Tendensen er at amerikanske varer solgt i Norge i allefall er på vei ned i pris men det går sakte. Det er neppe oss forhandlere som skummer fløten av lav importpris, for å si det sånn... Kovea Booster +1 får du for tiden for 1.590,- NOK (i Norge), komplett med flaske. Merk også teksten til Brunton om brenneren: * Steel construction * Weight: 16oz. * Up to 9600 BTUs * Fuel types: isobutane/white gas * Burn time: 70 min * Includes: carry case * Limited lifetime warranty Nei skulle du sett! Flaska er ikke med gett!
  10. Hvis lengde/bredde øker proporsjonalt med nevnte høyde vil det neppe medføre et stort problem. Derimot blir det problemer med alle telt hvis man ikke lager vindmur i lo. Hvis vinden er sterk, og dertil snur, ja så er det ut å bygge vindmuren på andre siden i stedet. Husk å bygge vindmuren KUN på lo side og ikke rundt hele hvis det er snø. -Ellers blir det fokk oppå duken så det holder. Har ellers lagt merke til en oppgradering på stengene nylig, til røde stenger som har større diameter. Verdt å nevne! hvis man er flere er det i seg selv greit med to innganger. Den største fordelen er imidlertid hvis det blåser opp "feil vei", så man kan krabbe ut i le uansett retning.
  11. Eh... Forsøkte å snike meg inn på gås forrige dagen (Tangen). Da var det 9 gjess + 18 ender NESTEN innafor skuddhold! Pokker ta de nye fisepatronene... Da de reiste, for det gjorde de jo brått, så letta hele jordet med den nevnte 9 gjess + 18 ender + 250 duer som satt rett bak jordetoppen 40 meter fra buskene mine som jeg jo ikke hadde sett! Trudde jeg skulle gjøra på meg da jeg...
  12. Det ser slik ut. -Med mindre de kun har rappa bildet... Brunton har egne brennere også, så det virker som de kun kjører rebranding på denne fra Kovea i så fall. Skal sjekke nærmere. Det er Silva Norge som blir distributør på Brunton. Jeg er ikke så sikker på at den da blir veldig rimelig, men det får vi vel se snart.
  13. Prisene er faktisk svært lave i forhold til innkjøpsprisen! jeg forstår godt butikker som tar 79,- og 89,- pr middag da dette er angitt "veil. pris" fra leverandør, og selv da med en temmelig lav fortjeneste i forhold til andre varer med tilsvarende rullering.
  14. TURUT

    ørret og røye

    Røya gyter på grunner med sand eller fin grus. Vet man hvor disse ligger kan man enkelt høste av overskuddet uten å ødelegge ørretbestanden i vannet såfremt man gjør det til rett tid (seint på høsten) og unngår for stor maskevidde. Røya har en lei tendens til å bli overtallig og småfallen, så dette er godt fiskestell i de fleste tilfeller. Men sjekk nå de lokale forhold og sørg for å ha tillatelse!
  15. TURUT

    s/s eller o/u

    Min neste halge blir helt klart en sideligger med engelsk skjefte! It's all about feelings my dear friend...
  16. TURUT

    duejakt og regler

    Det siste vi bør gjøre er å legge oss flat for jaktmotstandere! Søren heller, det er jo av den grunn vi fikk blyforbudet (haglepatroner). Noe som såvisst var et forhastet og meningsløst forbud. Hvis noen velger å bruke kjeft på deg så la de snakke helt ferdig før du med behersket og høflig, ja gjerne også vennlig tone(!) forklarer at din jakt er både legitim og fornuftig. Glem ikke å legge til at duene du skyter er fantastisk menneskemat, og at en slik høsting av naturressurser er både bærekraftig og mye mer miljøvennlig enn de billige kyllingfiletene vedkommende kjører bil helt til Svinesund for å kjøpe.
  17. TURUT

    Kjøp av rifle

    Det er prisen du legger opp til som gir begrensninger. "Standardkalibre" i Norge er 6.5x55, .308 og 30-06, og såfremt du ikke er en ivrig patronpresser (mekke ammo sjøl) så bør du vel holde deg innenfor disse av logistiske årsaker. Både 6.5 og 30-06 har fordeler mtp kulevalg framfor .308 da du kan få patroner med lengre (ofte bedre gjennomskyting) kuler. Men det er ingen absolutt faktor, og behøver ikke stoppe deg fra å gjøre et godt kjøp i feks .308. Tenk gjerne baneskyting som det som gjør mest ugang i pungen, og skuldra... 6.5 står for meg som det greieste valget for norsk storvilt, så finner du et pent brukt eksemplar kan du kanskje få det til for under 10.00,- selv med en bra kikkert. Greie kikkerter koster ubønnhørlig fra 4.000,- og oppover. I tillegg kommer kraftige ringer til oppunder 1.000,-. Da blir det ikke så mye igjen til rifla, men det er faktisk prioriteringen du bør gjøre! Hvis du er nybegynner har du mye igjen for å handle hos en lokal butikk framfor "fjernkjøp", selv om det blir litt dyrere. Og glem nå å drive import sjøl! Med mindre du er ute etter noe heeeelt spesielt er det ikke rare besparelsen i forhold til å kjøpe "pakke" her hjemme. I din prisklasse er kvalitet og bruksegenskaper temmelig like uansett hvilket våpenmerke du ender opp med. Noen våpen, feks Ruger, har etter noens mening mer behov for litt avtrekkerpuss og kanskje bygge om til frittliggende forskjefte. Slikt arbeid koster noe, og når alt kommer til alt blir resultatet gjerne det samme som for våpen som koster ditto ekstra. Har sjøl nettopp bestilt en Remington 700 BDL med Bushnell kikkert. Om ikke kikkerten (3-9x40) inngikk i en for meg sabla gunstig pakke hadde jeg nok lagt til litt ekstra der. Jeg har ikke bruk for all den forstørrelsen etter min mening, og den dagen jeg eventuelt utvider jakta til å kunne utnytte slik forstørrelse vil jeg nok fort ønske meg 56 mm dia for bedre lysegenskaper. Men siden den går helt ned til 3X så er den grei for meg. Kaliberet er ikke innen de tre jeg har anbefalt deg, men det har årsak i tilbudet jeg fikk på et enkelt våpen til "grisepris". -I tillegg er jeg både ammunisjonsforhandler og hjemmelader! Den er i 300 Rem Ultramag, som vel nærmest er en 375 H&H hylse klemt igjen til å kunne dytte avgårde en passe lang og tung 7.62 mm kule rimelig fort...
  18. Jeg vet ikke hvorfor du trekker inn "vinteregenskapene" på Ringstind. Den har ikke det, og er ikke ment å ha det heller. Dog lages det en egen "X-trem" utgave av Ringstind til slik bruk, og den heter det samme som forgjengeren Stetind. Ringstind har innvendig høyde 110 cm ved stanga, hvilket slett ikke er dårlig på et lite telt. Jeg husker ikke hvor høyt mitt gamle Stetind var, men heller ikke der syns jeg det var påtakelig lavt. Og vekta stemmer nok den, 1,71 kilo inkl plugger. Som jeg har skrevet går det an å være enda mer kompromissløs på vekt. Selv er jeg vanlig turgåer/jeger/fisker, så jeg går RUNDT fjellene og ikke oppå dem... Men jeg er sikker på at man ved å velge ekstremt lette telt nødvendigvis må gi avkall på andreområder. Som feks slitestyrke etc.
  19. Såvidt meg bekjent er det ingen planer for parafindyse. Tror ikke den er så savnet heller. Det er vel mye et særnorsk fenomen å brenne "urent" drivstoff om man ser på resten av verdens vaner. Jeg kan vel forstå at du ønsker deg det, selv om jeg selv har konvertert til rensa bensin for 3 år siden og ikke føler det minste vemod! Merk at det er skrevet av en som kan bytte grafittpakning på en 111 i minus 30 uten hansker, i mørket, og få fyr på den med rødsprit + F-34 og 1 fyrstikk, HVER GANG! Når det gjelder støy er det markant forskjell på de Kovea-brennerne jeg fikk i år mot de jeg fikk i fjor, til det bedre. Ikke helt der i klasse med de mest stillegående brennerne, men slett ikke gæli heller konstruksjonen tatt i betraktning. Og fordelene med en slik åpen "enkel" brenner ser jeg helt klart, selv om bensin i utgangspunktet ikke soter likevel.
  20. 3 High har gjort suksess og om noe vil jeg tro Helsport eventuelt vil lage telt med litt bedre innvendig høyde. Det er lite annet å trekke for på disse teltene, men de koster jo en del da. -Ikke akkurat noe å koste på seg for turer i Nordmarka sommerstid!
  21. Helt enig med Vegar her. Innvendig høyde betyr MYE hvis man er ute mer enn for ei helg. Dog, vanlig Fjellheimen er ikke et vintertelt. Det finnes egen "Ekstrem"-utgave til dette, men da mister du jo vektfordelen, og prisen tar av... Har du råd så velger du Fjellheimen framfor Rondane, og etter første turen vet jeg at du ikke vil angre på det. Jeg foretrekker Camp-versjonen. Har et 3 Camp som jeg bruker når jeg har med meg noen på tur. Når jeg går alene bruker jeg Ringstind 2.
  22. Jeg bruker Ringstind 2 som solotelt. Ev. med bikkjene da. Ringstind 1 blir smale greier, og vektbesparelsen er minimal. Har fått inntrykk av at Helsport byr på kraftigere duk enn Hilleberg, men valget ditt er vel her gjerne et mål på hvor kompromissløs du er mtp vekt. Jeg synes ikke 1,7 kilo komplett er noe å klage over, selv om enkelte telt er enda lettere. -Jeg vet i allefall at det holder mål også når jeg tøyer bruken litt!
  23. Er det en eldre Para-Ranger overligger du får kjøpt? I så fall er jeg mest begeistret for denne av disse to. Har hatt min Para siden 1994, og den har fått kjørt seg. Har fått den sydd og reparert en gang (fritt, enda den var 10 år gammel!) hos Norrøna. Respekt!!! Alpinist'en virket litt... puslete, i mine øyne. Men jeg har ingen erfaring med denne, og for alt jeg vet er den gudle go' den og. Obs! Jeg er ikke oppdatert på Norrøna for tiden. Dog, et helt nyt bæresystem de lanserte for et par år siden har vist noen svakheter ved bæring i terreng ved at hoftebeltet blir for fleksibelt i rotasjonspunktet slik at tunge sekken begynner å pendle. Min gamle Para er relativt stiv i beltet og fungerer utmerket, uansett. Hvorvidt "problemet" er utbedret eller argumentert for annerledes nå vet jeg sannelig ikke. Men mitt råd er uansett at du finner ut av det før du kjøper ny Para. Sjekk også Alpine Lowe sin militærsekk "Saracen" når du først er i gang. Bæresystemet virker mer komfy på meg enn selv Para, men det behøver ikke gjelde alle. Den er også rimeligere (veil 3.500,-, noen ganger å få for 2.990,-), og MINST like solid som Para. Har ikke gått med den i fjellet selv men jeg får strålende tilbakemeldinger fra brukere. Den finnes å få i "camo", men da ser den ikke ut i måneskinn. I vanlig "olive" ser den vettug ut!
  24. Prøvde du å skru litt på krana? Studerte du beina på den? -Pumpa? Leste du bruksanvisningen?? Studerte du i det hele tatt forpakningen og brenneren, og har du brukt en Kovea-brenner noen gang??? Ikke for å være negativ, men... Nei, det er overhodet ikke samme brenner. Etter mitt syn er det en dårlig brenner, men jeg vet om andre brennere i samme prisklasse som jeg ikke nødvendigvis syns er noe bedre så det kan godt være noen blir happy med den, pris tatt i betraktning. (Ja, jeg har prøvd den...) MEN, det jeg syns er så utrolig er at selveste Gresvig AS har gått i baret på et produkt som helt åpenbart er ment markedsført på en villedende måte, ved at noen kommer til å tro at dette er "Best i Test - Kovea Booster +1". Som Kovea-forhandler blir jeg selvsagt oppbragt over dette, uten at jeg tror det påvirker salg og inntjening for egen del. Men når selveste G-Sport bidrar til å villede sine egne kunder, bevisst eller ubevisst, så er det vel litt sensasjonelt i seg selv. Jeg vil ikke bli forundret om vi kan lese mer om dette i et og annet tidsskrift om ikke lenge Klon av Nova??! Du tuller vel? Nova'n er en fin brenner den. Men på verdensbasis blir muligens Optimus litt små i forhold til Kovea, så å tro Kovea har kopiert Nova'en er ikke så trolig. De ligner ikke på hverandre en gang, enda det strengt tatt ikke er så mange måter å lage en multifuelbrenner på.
  25. Nå lanserer G-Sport sin "Booster Mulitfuel" kvalitetskokeapparat til kun kr 999,- -Det er vel ikke til å stikke under en stol at dette IKKE er testvinneren KOVEA Booster +1, men at de gjerne surfer på navn og tilsynelatende utseende. Jeg syns det er vel drøyt, spesielt med tanke på muligheter for tap av omdømme når dette treffer vifta og får omtale i fagpressen. Men slik er det vel bare, når blårussen slipper til på innkjøpsavdelinga... Notis: Poster er Kovea-forhandler, selvsagt. Informasjon bør i enhver sammenheng belyses fra flere sider. I tilfelle noen ønsker å bestride mine påstander er de hjertelig velkommen til det så lenge de forteller hvem de er.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.