Jump to content

Bandit

Aktiv medlem
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bandit

 1. Hekter meg på en litt gammel tråd. - Går denne buksa utenpå et par rando-støvler? Evt: Noen som har et mål helt nede på buksebeinet? - Har buksa glidelås nede på bena? Litt vrient å se på bilder
 2. Er kjempefornøyd med en EKA Swede 88. Er hendig og knallgod allround turkniv, med god stålkvalitet ....og grisebillig.
 3. Bandit

  Jakt 08/09

  Dårlig i Vest-Finnmark også. I den grad noe var positivt, så må det være at vi fant kull i år. I fjor var det nesten bare enkelt-ryper.
 4. Bandit

  Haglevalg

  Har en kompis som er 1.95 og bruker en 686 som jakthagle. Både lengde, cast-off og høyde er justert, uten at det nødvndigvis betyr at du må gjøre det. Forøvrig hadde jeg definitivt prøvd flere merker, selv om du sier at det kun finnes to kandidater. Beretta lager bra greier, men feks Browning (Miroku) og SKB lager våpen som grovt sett kan puttes i samme klasse. SKB fremstår også for mange som en "best buy" for tiden. Her handler det imidlertid først og fremst om å finne noe som passer deg. Jeg har instruert folk med våpen i prisklasser man bare kan drømme om, der våpenet ikke er i nærheten av å passe eieren. Kjøp halgle hos noen som har peiling og som kan plukke ut eller tilpasse greiene til deg! Personlig mener jeg at mange våpenhandere og sportsforetnnger for ofte spør nybegynnere om "hva de synes", kontra å finne og anbefale hagler med riktige mål.
 5. Mulig at jeg må gi meg, og høre på majoriteten. Har vel bestemt meg for å prøve først og kjøpe etterpå, selv om det betyr at jeg mister sommerprisene. Takker for tipsene uansett, og lover å prøve både Sweet, Poc og de andre som har blitt nevnt
 6. Takk for mange kjappe og gode svar. Jeg er selvsagt enig i at man burde prøve først. Problemet her er at hjelmer ikke ligger ute i butikkene på denne tiden av året. Så snart hjelmene kommer ut i butikken, forsvinner også sommerprisene. Tenkte egentlig at jeg skulle finne meg en "rimelig allrounder" til sommerpris…..og ta sjansen. Worst Case snakker vi om at den må sendes i retur. Jeg og Google tok en kjapp runde sammen. Sweet-hjelmene ser grisetøffe ut, men koster noe mer enn jeg hadde tenkt. Fant dem heller ikke på noe spesielt tilbud, så jeg kan i tilfelle vente til vinteren og prøve først. POC Synapsis og Receptor fant jeg på salg hos Oslo Sportslager, men de var selvsagt fri for min størrelse (60-61). Sportslageret har imidlertid fere hjelmer fra Giro på salg, feks G9 og G10. Prisene var OK også. Noen som har erfaringer med disse? Fant også disse - noen som kjenner til eller har meninger om dem? http://www.oslosportslager.no/produkt/giro-g-9-skihjelm-snowboardhjelm-svart-20507.aspx http://www.flust.no/sport-og-fritid/vinteraktiviteter/ski/scott-fission-alpinhjelm/?cid=_kelkoo_cpc http://www.sikkerhetsbutikken.net/nettbutikk/etto_e_series_on_snow/43/vis_prod/533 http://www.vpg.no/eshop/pub/engine.php?id=2529 http://www.oslosportslager.no/produkt/giro-g10-skihjelm-16969.aspx
 7. Den objektive forskjelle mellom ei links og rex hagle er cast-off, som både t0bbE, erys, seventh og flere andre kommenterer. Dersom du er i tvil om hva cast-off er, så er "erys" forklaring over veldig grei. Jeg har også sett enkelte (særlig amerikanske) våpen som er helt rette
 8. Litt off-season, men jeg er på jakt etter en bra ski/alpinhjelm. Skal brukes både i bakke og til toppturer (telemark). Det er "sommerpriser" hos flere nettbutikker, men jeg må innrømme at jeg har liten peil her. Noen som har et tips til en rimelig hjelm? Noen som evt har tips til hvilke egenskaper jeg burde se etter? Noen som har synspunkter på denne? http://www.oslosportslager.no/produkt/giro-g-9-skihjelm-snowboardhjelm-svart-20507.aspx
 9. https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldPid=82097
 10. Statsskog har lagt ut resultater fra årets rypetelling for en ukes tid siden. Nå skal man være litt forsiktig med å stole blindt på disse, og jeg har ikke finlest resultatene for hele landet. Den gjennomgåemde tendensen ser ut til å være at produksjonen av ryper er brukbar. Snittproduksjonen i Finnmark var f.eks over gjennomsnittet. Til tross for dette er det lite rype i fjellet, fordi bestanden av stamfugl fortsatt er på et lavmål. Dersom man skal se på smågnagernes innvirkning på rypebestanden, må det vel først og fremst være årets produksjon man må se på. At det er lite stamfugl fra i fjor har neppe noen sammenheng med årets gnagerbestand. EDIT: Produksjon = antall rypeunger pr høne
 11. Flere måter å gjøre dette på, men det enkleste (dersom du har en PC) er rett og slett å klippe ut i Excel og lime greiene inn i MSPaint eller et annet billdebehandlingsprogram. På en Mac kan du gjøre omlag det samme i Prewiew (velg "lag ny fil fra utklipp")
 12. Har ei TrangoWorld Trace Softshellbukse som jeg virkelig har blitt glad i. I likhet med BaseJump har buksa stoff fra Schöller, noe som vel er et kvalitetskriterium i seg selv. Tror stoffet i TrangoWorld-buksa er en marginalt kraftigere kvalitet. Samenlignet med Base Jump er buksa mer fasongsydd. Man merker særlig at den er mindre fluffy og flagrende i legger og lår. Passformen var fantastisk til meg - men her er vi selvsagt forskjellig. Har hatt den et års tid, og merker ingen slitasjeskader. Buksa har blitt en fast følgesvenn, også på områder og årstider den ikke var tiltenkt. TW er relativt store i mellomeuropa og i middelhavslandene. Løp og kjøp !-)
 13. Flere her inne som anbefaler oppbevarings-eskene fra Outdoor Research som oppbevaring for primuser (Outdoor Research Padded Cells). Finner disse kun på primussidene til Sportsnett. Desverre har ikke Sportsnett riktig størrelse (rød eller gul), og de har heller ingen planer om å ta inn nye. Noen som vet hvor man får tak i veskene fra Outdoor Research? Noen som vet om andre som lager slike oppbevaringsesker til en Omnifuel?
 14. Betyr dette at de grønne Nova-flaskene kan benyttes på en Omnifuel?
 15. Moralen må vel bli å putte støvlene i sekken, slik at turen blir fem ganger så lett Det var forsåvidt ikke bare en flåsete vits. Resonementet her blir fort "jo lettere jo bedre". Dersom en følger denne tankegangen, så burde vi alle gå i joggesko - eller enda mer spissformulert: gymsokker. For all praktisk anvendelse mangler det et element her. Samtidig som støvlene blir tyngre blir de også mer stabil og får en stivhet tilpasset mer ulendt terreng. Dette bør resultere i at en konsumerer MINDRE energi i f.eks ur og blokkmark. Moralen må derfor bli at en kjøper en passe kraftig sko tilpasset sitt underlag. Dersom to par sko ellers er sammenligbar, så vil det være fornuftig å velge de letteste. Det kan også være fornuftig å tenke gjennom om man trenger en lærsko eller høye skaft, noe som begge gir tyngre sko.
 16. Skal kjøpe en dagstursekk i presang til en kompis. Tror sekken bør være ca 40-55 liter, og den bør ha et ordentlig hoftebelte og bra bæresystem. Her er det forsåvidt mye å ta av. Problemet er imidlertid at fyren er to meter på strømpelesten, og hoftebeltene har en tendens til å havne alt for høyt. Noen som har et tips om en modell med ekstra rygglengde. Edit: Prislimit på ca 2000,-
 17. Bandit

  Mammut bukse

  Har ei bukse fra TrangoWorld i det samme materialet fra Schoeller. Tar mer og mer over for Goretex-buksa mi, også på områder den egentlig ikke var tiltenk. Funker som ei kule.
 18. Faktisk et bra poeng. Dersom man sammenligner Jerven (143x143) og Helsport (160x115) så er faktisk diagonalen større med Jervens format.
 19. Klar anbefaling fra en som har prøvd begge - takker!
 20. Må kjøpe meg en enkel og lett fjellduk har jeg innsett. Den klassiske Jervenduken leveres i størrelsen 143x142. HelSport leverer også en duk, med målene 115 x 160 (begge målene som vindsekk). Umiddelbart synes jeg Helsports fasong virker mer fornuftig. I tillegg leverer de duken med avtagbare armer og er en liten hundrelapp rimeligere. Noen som har synspunkter på valget, evt noen som har erfaringer med HelSport-duken?
 21. Har pumpa skrudd fast i flaska. Fin de oppbevaringsboksene DobbelNilsen. Hvilken størrelse vil du anbefale til en Omnifuel?
 22. Bandit

  Norsk skallbukse?

  Bytta ut ei svært tilårskommen 'Dovre' med en av de nye buksene fra Bergans for et drøyt år siden (Stranda?). Har brukt Gore-Tex siden de første jakkene kom en gang på 80-tallet, og er egentlig veldig skeptisk nye tex-materialer. Etter en del bruk er jeg imidlertid veldig fornøyd. Kakken mykere enn andre bukser jeg har hatt noe som fjerner "gore-tex-lyden", gode luftemuligheter og stretch som muliggjør en bedre passform. Jeg kjenner ikke Recon, så jeg skal ikke forsøke meg på en sammenligning. Mange av de nye GoreTex-buksene har også de samme kvalitetene. På generell basis hadde jeg imidlertid ikke vært redd for å kjøpe ei bukse med Dermizax. Langt viktigere er det å kjøpe ei bukse som passer deg og ditt bruksmønster.
 23. Bandit

  s/s eller o/u

  Kloke ord og helt klart det viktigste, og det nest viktigste og det tredje viktigste. Har instruert folk med våpen i prisklasser man bare kan drømme om, der våpenet ikke er i nærheten av å passe. Mange av disse er kjøpt mer på følelser, status og romantiske forestillinger enn på fornuft og objektive mål. Kjøp hagla di hos noen som har peiling, og sørg for at den passer deg. O/U vs S/S blir i denne sammenhengen en parentes, selv om jeg personlig trives absolutt best med løpene oppå hverandre.
 24. En tom Farrisflaske koster vel omlag ei krone...
 25. Bandit

  SKB hagler

  Lest denne? www.jeger.no/km_fil/5/2154355.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy