Gå til innhold
 • Bli medlem

Martin

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Martin

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Turen som Fjellforums harde kjerne gjennomførte i sommer: [Hidden Content]
 2. Fra Finse til Kongsberg er det hytter hele veien, dersom du ønsker dette, samt at transporten fra Kongsberg tilbake til Oslo er enkel.
 3. Jeg tror heller det er Lordehytta i Folarskardet. Den var forøvrig også quiz nr 2 helt i starten av denne tråden
 4. Linda, da er det vel Småvannsbu.
 5. Trappene opp langs gamle Skuibakken. Ikke så langt som enkelte andre forslag, men bratt!
 6. Carl F: Er det Torsbu i Tafjordfjella?
 7. Martin

  Drammensmarka

  Turkart selges på Eiksetra og flere steder i Lier. Det ligger også på nett (8,5MB): www.lier.kommune.no/files/finnemarkakart.pdf.
 8. For deltakerne i denne tråden er nok denne svært enkel å ta - men jeg benytter anledningen til å legge ut et hyggelig minne fra en fantastisk tur.
 9. Jeg liker Osprey, og med din "fasongbeskrivelse" gir det noen fordeler: Mange av Osprey-sekkene kommer i tre størrelser, med avtagbart hoftebelte i separate størrelser. Du kan for eksempel bestille medium sekk med large eller xlarge hoftebelte. Slike kombinasjoner krever nok spesialbestilling, snakk med Sportsnett, eller så ser jeg at du er en racer på USA-import i andre sammenhenger. Talon har riktignok ikke slike valg. Jeg er storfornøyd med min Exposure-sekk, den bør passe selv om den har litt mye fester og stæsj. Du får ihvertfall festet fiskestanga! Og så har den hevbart topplokk, så
 10. Problemene med Nova er mye omtalt - men hvilke problemer mener du at Omnifuel har?
 11. Nå på vårparten så er Hallingskarvet på langs den beste turen i området! Men, det forutsetter at været er strålende og turkameratene aksepterer en primitiv steinhytteovernatting. Fra Finse til Ustaoset er det nok litt over 5 mil, så jeg antar at en overnatting i Lordehytta (i skaret øst for Folarskardnuten) vil være mest aktuelt for dere.
 12. Jeg ville brukt vanlig sukker når kakaoen skal brukes på vanlig tur, dvs "kakao-til-lunsj". Druesukker (glukose) tas opp raskest, det er riktig. Men, ute på vanlig tur kan dette lett gi for rask økning av blodsukkernivået. Kroppen reagerer med overproduksjon av insulin, sammenlignet med hva som er optimalt, og blodsukkernivået, som først gikk i taket, blir deretter liggende for lavt. Under hard og langvarig belastning kan man gjerne bruke druesukker, men da bør man drikke ofte. På siste matstasjon i Vasaloppet, når kroppen er helt tom, så bør man definitivt ha drikke med glukose.
 13. Sportsnett selger Ajungilak Vapour Barrier. Jeg har ikke prøvd den selv, men beskrivelsen, særlig avslutningen, er morsom: Designet av Sjur Mørdre, og her er hans forklaring på produktet: "Dette ble laget til en hurtigtur i polbassenget i 1998, og Ajungilak har produsert opp en serie for oss. Her er forsøk på en produktbeskrivelse for de spesielt interesserte: Dampsperretrekket er laget for å forhindre damp fra kroppen i å gå ut i fibermaterialet i soveposen. I streng kulde vil nemlig frysepunktet ligge inne i posen, og da fryser dampen. Over flere netter kan det legge seg mye is i po
 14. Kartet selges ihvertfall på Eiksetra. Det ligger også på nett: www.lier.kommune.no/hjemmesider/Kultur/finnemarkakart.pdf (8,5MB), slik at du kan starte planleggingen hjemme.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.