Gå til innhold
  • Bli medlem

Dreaman

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Dreaman

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Har nylig knekket bladet på min Brusletto Hunter..... Kjøpte en ny Helle Safari. Skal lage meg en litt mindre kniv på egenhånd... kjøper knivstål fra enten helle eller brusletto.
  2. Hva vil dere anbefale når det gjelder komfort temperaturer innen soveposer nå fremover ? Jotunheimen eller Hardangervidda i oktober? Har nettopp kjøpt tre Marmot dunposer..... 600 fill--- Sawtooth til meg selv, den er oppgitt til - 9 grader komfort. Vekt 1,3 kg. Til min 12 år gamle datter og min 14 år gamle sønn har jeg kjøpt hver sin Marmot AngelFire , også med 600 fill. komfort temperatur -9 grader. Angelfire er kvinne poser med litt mer isolasjon diverse steder og in passende lengde for tenåringer siden posen er 165 cm lang. Må nevne at om værmeldingen er dårlige så har jeg tenkt å bruke jerven mulitmate utenpå posen om nødvendig. Har også et Northface VE-25 helårstelt og et Bergans kompakt 3 som sommertelt, sistnevnte har jeg hatt i flere år. Synes at min gamle Helsport Jotunheimen sovepose er altfor varm i mange tilfeller og stor , tung å dra med seg. Har også Fjellreven siluett P5 og en Siluett M 5....... P5 har jeg brukt mye som sommerpose pga fasongen som gjør den komfortabel. P 5 = + 5 grader / M5= - 5 grader. Er usikker på om M 5 er så bra om det skulle bli -10grader.
  3. Har hatt en Brusletto Hunter i snart 8 år, veldig fornøyd og den ligger godt i hånden. Kvesser den med en grønn liten sak fra Hjelle. I tillegg har jeg med i sekken en Leatherman Tx . Økser har jeg flere av Øyo og Fiskars samt en svensk fra biltema. Bruker de litt for å rydde stier her lokalt i Hardanger. En om gangen, de to andre bruker ungene.
  4. Jeg bor i Hardanger og her er det svært ulendt for å si det mildt, men i dalene er det også bortoverbakker, eller småkupert om du vil. Selv satset jeg på fisher ski fremfor åsnes.... dette pga åsnes skiene er meget stive og klyver ikke så fint på føre der det er is/fonnesnø/gjennombruddsføre. Fisher sine ski er litt mykere på den fremste delen der Åsnes er meget stive. Åsnes er vel litt bedre på smørelomme om du skal gå langt på hardt føre og eventuelt dra pulk. Bedre og stivere spenn enn på fisher ski. Min skipakke består derfor av Fisher BCX E 109 Tour (ski for smøring) , skiene har mål : 78-60-70. Rottefella Riva Z bindinger med hæl-løftere på 15 mm oppbyggingsplate. Skoene mine er Crispi Sydpolen i lær med Gore-tex. Disse skiene svinger meget bra pga. 18 mm innsving og er meget lette . Skiene har også "Spor" for skifeller i endestykket bak på skiene, slik at fellene ikke glir til sides. Jeg monterte stramme og låsefeste for skifeller i selve bindingene på mine Fisher E 109 og mine Atomic TM 22 ski. Da slipper en mye trøbbel om limet i skifellene skulle bli dårlig.
  5. Hei. Jeg har en Garmin GPS Csx med kart over Hardangervidda, Jotunheimen og Bergen. Alle er 1: 50 000 i målestokk. Det jeg lurer på er om hvorfor ikke logge skiturer man er meget godt kjent på selv, fylle inn litt data på interesanne steder på ruten. Lagre filen og så senere dele den med andre her på forumet. Kanskje noen kunne laget en database for slike personlige turer ? F.eks. jeg vil gå over Hardangervidda..... hvor er gode plasser for leir, hvor finner man vann , hvor bør man krysse elver om vinteren etc.
  6. Jerven thermo extreme i sekken så kan du bytte sokker eller la de tørke på bena inne i jerven posen. Har også ajungilaq skoposer.
  7. Vurderte selv den koeva boosteren. Kikket på den i Bangkok der den var ofte å se i friluftsliv butikker. Optimus Nova solgte også bra der. Vel hjemme i Norge og Hordaland så ble det til at jeg kjøpte en Primus omnifuel istedet. Har med at min sønn har en Primus Gravity MF og dermed passer pumper , flasker etc om hverandre. Det er et svært lite utbygget forhandler nettverk her i Norge som fører Koeva samt at man får ikke tak i deler eller pumpe (om noe skulle ryke ) , like lett som med en feks primus. Jeg håper inderlig at om det er en kjempebrenner som måtte kanskje være markedets beste, ja så vil den komme ut i de fleste butikker og at man lett kan få tak i deler om man skulle ha behov for det.
  8. Jeg skal kjøpe en tre dunposer. er selv 185 cm høy, tåler endel kulde og liker ikke å ha det for varmt. Tenker på bruk om vinteren. Ser for meg en komfort temperatur på rundt minus 15 til minus 20 grader. Blir det veldig kaldt så kan en jo tre jerven multimate utenpå. Har fra før en Helsport Jotunheimen men den blir for tung og har så stort pakkvolum. De to andre posene med dun skal ikke være lengre enn ca 165 cm lange men med tilsvarende komfort temperatur som på den til meg selv. Har sett på marmot poser men vil gjerne høre andres tips og triks ang. dette.
  9. Har hatt Garmin 60CSx i omtrent et år nå. Er kjempefornoyd med den. God skjerm og meget bra følsom SIRF mottaker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.