Gå til innhold
  • Bli medlem

Grigri-tråden


inaktiv

Anbefalte innlegg

Dette er tråden for å diskutere selvlåsende bremser som grigri, sum osv. En OT av en interessant tråd om naturlige sikringer.

Diskusjonen utartet seg til hvorledes grigri egnes til å sikre på led, naturlig som borrebolt. Første svar er der diskusjonen går videre fra.

Annen bruk av grigri som rappell med heising etterpå, brevandring, kameratredning, soloering osv. er også velkomne emner i denne tråden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Hvis man drar rundt på europeiske sportscrag så bruker de fleste grigri til sikring på led. Det er patetisk å si at man ikke skal bruke det. Jeg er delvis enig i at det på egne sikringer stiller større krav til sikrer med tanke på å gi en fallende klatrer et mest mulig dynamisk fall. De som har klatret mye og lenge klarer dette bra.

Når toer går videre fra stand er man i veldig høy risiko dersom man bruker grigri frem til første mellomforankring. Hvis bremsen snur seg og dundrer inn mot fjellveggen kan den lett åpne seg og fire tau. Da må hånda være på plass!

Grigri gjør også sikrere veldig "late", det kan gi mange uvaner. Slurv ved hånd-over-hånd, tommel på låsedel for å enklere mate ut tau osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stoler ikke på mekaniske leker, og krever å bli sikret med en tubebrems.

Det er ikke lenge siden det var en ulykke med Sum på svenske Fabben, der unge Mendes klasket i bakken fra 10 meter. Sum fra spanske Faders ligner litt på Grigri, men har et ovalt hull der låsekarabinen skal festes. Dette hullet er så trangt at karabinen lett kan presse Sum'en i en posisjon der tauet ikke låses slik det skal. Jeg tipper Sum snart trekkes fra markedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.