Jump to content

Espen SS

Aktiv medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About Espen SS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Espen SS's Achievements

 1. 400A ligner veldig på min 442 som jeg har hatt siden ca -94. Dønn solid, enkel, forvarmer seg selv, fungerer alltid. Litt tung. Har ikke brukt den på noen år da jeg ikke har fått ut fingeren og skaffet nye pakninger/"pumpelær".
 2. Og vitenskapen er enig i ordtaket: Dunning-Kruger
 3. Jeg bruker High5 Zero-tabletter, kjøpt f.eks. hos Bikeshop. Inneholder ikke energi, men diverse smaker og salter for hydrering - kjekt for oss som svetter en del og ikke vil våkne med kramper i mummy-pose og lite telt.
 4. Det burde holde, går det i smuler må du reklamere. Mitt «Ajungilak Bamse Extreme med runde kanter» (for å skille det fra forrige versjon med rette), ble kassert i fjor etter over 30 (!) års bruk.
 5. Jeg er 189 og har ikke noe problem med lengden på Niak. Vi ligger alle forskjellig, og jeg er ikke så redd for at soveposen kan komme nær innerteltet. Man kan også ligge skrått i Niak.
 6. Takk for tips, jeg fant faktisk en svart L til under 1500,- på outlet’en ikke lenge etter jeg skrev innlegget mitt. Ikke drømmeFARGEN (edit) grunnet sol, men det får la seg prøve. Vurderer uansett den «vanlige» bomullsjakka også til senere.
 7. Drar opp denne etter tips om alternativer. Denne er utgått fra Norrøna, og det ser ut som jeg akkurat gikk glipp av den siste hos Fjellsport. Jeg leter etter en vindtett, godt pustende og lett jakke for høyfjell - primært sommerhalvåret (stor sekk, varmt i sola, men masse vind...). Ikke membran/vanntett = unødvendig våt på innsiden. Gjerne syntetisk, men bomullsblanding er ok. Som Marius finner jeg Bergans Microlight ikke passende. I praksis en tynn anorakk, men med vanlig glidelås hele veien.
 8. Henger meg på tråden da jeg planlegger det samme - ser for meg en miniversjon av "Trekanten", så bort til Rauhelleren blir det ikke. Kanskje via Halstjønnberget og ned langs Smågefjorden - men jeg har ikke erfaring herfra og ser bare på kartet. [Hidden Content]
 9. Akkurat plukket opp den flunka nye 66sr på postkontoret. Den erstatter en meget godt brukt og sliten 60CSx. Vurderte nye 65, men hadde lyst på bedre skjerm. Tror det innebygde batteriet ikke vil være noe problem for mitt bruk. Har "Kartmannen", håper bug'ene med enhetsfrys på f.eks. 66st er løst ved mye scrolling/zooming. Hvis det bare blir tull blir det Experience, eller om jeg tar på meg spanderbuksene og kjøper 2-3 Topo Premium.
 10. På tide at jeg poster i Fjellforum, har vært medlem 3-4 år og lest forumet i mange år før det. Jeg samlet aktivt på kniver da jeg var speider. Alt fra gamle tradisjonelle tollekniver, rare saker fra Top Secret til ikke helt flotte kniver jeg lagde selv. Helle-kniver var det "skikkelige" den gang (la oss si slutten av 80-tallet og fremover). Min Helle Lappland bruker jeg fortsatt etter over 30 år. Graving, hogging, brødskjæring og generelt "misbruk", da, som nå. De siste par årene har jeg kun tatt med Fällkniven F1. Brukes også som en altmulig-kniv, fra smør på skiva til å kløyve opptenningsved. Kompletteres om nødvendig med buesag hvis ved er i fokus og Leatherman Skeletool. Sliren til F1 er stygg og militær, og er nok gjenstand for utskifting. Skulle jeg hatt kun én kniv med meg for en lengre tur hadde jeg gått for S1 eller lignende størrelse.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy