Gå til innhold
  • Bli medlem

Øke avstand mellom brenner og stekepanne


langen

Anbefalte innlegg

Etter å ha brukt Trangia med bensinbrenner har jeg blitt godt vant med forholdsvis god varmefordeling og lite svidd mat i stekepanne, selv i T27-stekepanne, pga stor avstand mellom brennerhode og bunn av stekepanne. 
 

I helgen tok jeg frem Whisperlite’n, og minipizzaene vi laget førte til ganske «god sangstemme» :)

 

Spm blir da om det finnes noen lure måter å øke avstanden mellom en slangenrenner som står på egne ben (bokstavelig talt) og stekepanne?

 

Ser for meg at et vindskjerm-aktig spritbrennerstativ ala dette kunne gjort nytten hvis man plasserer det oppå kjelestøttene til brenneren, gitt passende diameter:

IMG_0782.thumb.jpeg.2cf00e4acfad78be12f608e1ae4480de.jpeg

Ville både økt avstanden til flammen, og «fanget» varme under stekepannen.

 

Er jeg på jordet?

 

 

Endret av langen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

God ide, en test versjon av det kan jo være å ta en hermetikkboks og "mishandle" den litt?
Jeg har med rimelig godt hell fått mindre hard varme på midten med å bare legget lokket fra hermetikkboksen mellom panna/gryta og brenner. Problemet ar at det lett sklit av.
Med min Coleman Apex ii kan jeg dempe mer, og flammen spres på en bedre måte og problemet er borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MSR solgte Espresso Star før.Men disse er ute av produksjon, men er nok ikke umulig å skaffe til veie om man gidder.

Den var såklart laget for å brukes med en sånn espresso-brygger, men den vil også fungere som simmerplate. Oppgitt til en vekt på ca 20gram.

MSRespressoStar.jpg.43c9be06fa4f0da8deacda89faf287fb.jpg

estar3.jpg.2d0ab21c005b9f1b069a2906bb233111.jpg

20230220_000219.thumb.jpg.f7b84c0293d7441320d07e40cf42f284.jpgJeg  fikk skåret ut en kopi av XGK EX sin simmerplate som forsvaret i USA bruker. Men rakk egentlig aldri å få teste den da jeg solgte EX'n. Men tenker å skjære ut en ny 1mm rustfritt da den kan brukes på whisperlite også.

Endret av Kristoffer Sandnes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får ikke noen til å lage (kutte ut) en sirkulær plate i titan for deg da?  Får du hamret den litt bølgete i ytterkanten så vil den nok bli bedre. (2 mm fra bølgens bunn til topp målt på samme side av plata vil gi stor effekt i bremsinga av varme på midten.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ok, har fått litt greier fra Aliexpress:

IMG_0831.thumb.jpeg.b1951bfe043a08be2a750b73c3a731e3.jpeg

IMG_0829.thumb.jpeg.ab961471b4bd84618f53e73495213f87.jpeg

IMG_0828.thumb.jpeg.a4abf6fb6698abd448b547a81583cd8b.jpeg

IMG_0827.thumb.jpeg.ff6fb1b49025955c11cb6a4298511cdd.jpeg

 

Iom at den består av tre segmenter sitter den veldig stødig på brenneren med tennene ned mot brenneren som vist over. Eneste ulempe er muligens at varmen ikke sprer seg like godt ut ytterst på kokekaret som hadde skjedd hvis tennene pekte oppover. Så dog ikke stor forskjell på tenner opp vs ned da jeg kokte vann i panna.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så litt vannkoking i panna på Whisperlite’n:

Rekkefølge for begge serier under: Uten avstandsring - tenner opp - tenner ned  

 

3 første bilder: 1/4 omdreining fra stengt, med vindskjerm:

IMG_0825.thumb.jpeg.831a8d958eaf046b81f91718985fb625.jpeg

IMG_0822.thumb.jpeg.11119e3fe7420abdfe8a0572fe85cd47.jpeg

IMG_0823.thumb.jpeg.2a06d32700357aa56c12d5d63d0479d3.jpeg

 

3 siste bilder: Brenneren på «passe høy» guffe, uten vindskjerm:

IMG_0819.thumb.jpeg.fe8a13152c953ffe2e474c63251f007a.jpeg

IMG_0821.thumb.jpeg.5aa197335dcffd04002c619c64bacbe7.jpeg

IMG_0820.thumb.jpeg.8c7b59668e1acb6f97e3f2c45d3c1668.jpeg

 

Siden det er såpass liten forskjell på tenner opp vs ned er jeg fristet til å gå til neste steg, dvs å steke noen lapper/pannekaker/etc :D

Endret av langen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

langen skrev (1 time siden):

Hmm det der så strøkent ut, og ser ut som en Trangia-panne også? Dvs ikke det tykkeste godset… Noen spesielle triks for å få det så lite brent, @Kristoffer Sandnes?

Siden denne tankerekken startet etter systematisk sviing av pizza er det kanskje nettopp dét jeg burde teste…

Har stekt det aller meste på WL og Trangia panne. 

Forvarmer alltid WL med rødsprit da jeg syns den blir alt for sotet med bensin. Pumper opp kanskje rundt 10 trykk, å stiller den ned på lav effekt. Men ikke på det aller laveste, det blir som regel for lite varme til steking.

Pizzabunn har jeg aldri prøvd å der kommer nok løsningen din til sin rett. Men for pannekaker er noe ekstra helt unødvendig etter min mening :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.