Jump to content
IGNORED

Ski fra Hjerkinn til Lillehammer uken før påske


Hafrak
 Share

Recommended Posts

Hei 

 

Noen som har gått denne eller deler av den rundt påske. Kommer fra Jæren så har ingen erfaring med området. Vil helst gå for meg selv og ikke i kø, men tenker at denne løypen i så fall må tas tidligere? Noen som vet når den blir kvistet? Om den blir. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg gikk fra Øyer til Venabygdsfjellet for et par år siden. Flott område og gikk absolutt ikke i kø. Hvis du vurderer noen netter under tak, så var det jevnt over litt folk på dnt-hyttene, mens de åpne buene/hyttene fikk vi for oss selv. Angående kvisting, så ville jeg  gått til kilden og sendt en mail til DNT Oslo og omegn. Når jeg gikk der i midten av mars var det oppkjørt spor rundt Øyer frem til Djupslia ca, kvistet videre og så kom vi inn på litt trikkeskinner igjen ved vegen over Venabygdsfjell.

 

P1000886.JPG

BFO (admin i fri dressur..) To knepp øst for Jammerdalsbu

Link to comment
Share on other sites

Hei

Jeg har gått der noen ganger for noen år siden, men ikke helt fra Hjerkinn. Google DNT kvistekart for 2021, for DNT endrer vanligvis lite på kvisteløypene, men noe - så sjekk det oppdaterte, som kommer en gang til vinter for 2022!  

Hidden Content

 

Du må ta deg opp fra Hjerkinn og komme deg inn på løypen til Grimsdalshytta, så videre Rondvassbu, Eldåbua. Ved Mysuseter kommer du inn på Trollløypa som egentlig bare følges videre. I sin tid gikk man over Gråhøgdbua (nedlagt) nå Veslefjellbua. I stedet for å fortsette slavisk av Trollløypa vil jeg anbefale å gå via "Staurløypa" (merket på papirkart) over høgfjellet og så videre via DNT hyttene evt noen av de åpne fjellstyrebuer. Står også på papirkartet, som du må ha uansett. Det er ofte villrein på Staurløypa, så vis hensyn! Du kommer atter inn på Trollløypa og kan fortsette til Nordseter, hvor det er løype, som går rett ned til Lillehammer. Man kunne også ta buss fra Nordseter. Nordseter - Sjusjøen er sikkert bra befolket.

Det pleier å være ganske bra med snø i Ringebufjell/Øyerfjell, så det burde være bra før påsken. Fint og forholdsvis lett terreng. Relativ lite folk, bortsett fra en invasjon av elever på friluftslinja på Ringebu Høgskole, som var litt i sjokk etter å ha campet ute. Det hadde vi også i flatmarksgrop - så vi fikk litt respekt! En annen gang var det engelske soldater på skimanøver. De var ganske greie - og ble kommandert til total rydding, vask og oppvask av hytta. Vi er faktisk dumpet inn i tilsvarende gruppe andre ganger. Der fikk vi også respekt som eldre par der kom inn fra snøfokket og dårlig sikt på Gråhøgdbu. Vi hadde vært der før og følte vi kjente vegen - og gikk da også rett på hytta. Men det er jo tilfeldige invasjoner på tilfeldige hytter i januar. 

Før påsken er det formentlig levelig med folk?

Elgen

Link to comment
Share on other sites

Det kan være noe avblåst i området Hjerkinn mot Venabygdsfjellet, spesielt tidlig på sesongen. Derfra og videre sydover kommer du inn i snillere terreng og det ikke så avblåst. En bør dog ta høyde for noe sesongvariasjoner og tidlig, eller sen påske. (Jeg har vært på Sjusjøen et par påsker i løpet av de siste 12 år, uten nok snø til å gå på ski)

Tror ikke du blir gående i kø, men det er naturlig noe mer folk rundt hytte/turist destinasjoner. Som allerede nevnt kan du følge Trolløypa fra Høvringen til Lillehammer. Med et mulig unntak for strekket mellom Kvamsfjellet og Venabygdsfjellet er det oppkjørte løyper hele veien og den kvistes vel sånn ca feb/mars.

Jeg skrev litt om turen jeg hadde fra Spidsbergseter til Sjusjøen for noen år siden og den ligger vel fortsatt under Turrapporter her på forumet. I tillegg har jeg en video på YouTube (saktetur) fra samme tur.

Lykke til med planlegging og tur👍 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy