Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Leirplass ved vei


Anbefalte innlegg

Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke  noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle forslag. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Veg 2442 som går forbi Lenningen i sørkanten av Langsua NP har mange fine plasser langs vegen man kan campe vegnært. Den blir vinterstengt, så det må evt sjekkes ut før man drar.

Mulige utflukter er Spåtind, Djuptjernkampen, Ormtjernkampen eller Hærfjellet med variert lengde. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Fenrisfrøya skrev (8 timer siden):

Lygna, masse fin ved og fin skog.

Hvis du først er på denne siden av Romeriksåsene er det også en mulighet å ta veien innover mot Vassbråa. Jeg har ikke selv kjørt der, men har sett biler der, så det skal være mulig å kjøre inn dit. Jeg har også sett biler inne ved Huldretjern nord-øst for Vassbråa, oppunder Huldertjernsberget og Fugleåsen. Det går en sti fra Huldertjernhytta og til de tre oddene på vestsida av Tjernet. En av disse er veldig flott med svaberg og muligheter for bading. Akkurat hvordan man kommer seg inn dit med bil er jeg usikker på. Jeg har bare gått dit fra Skrukkelia.

Honsjøen nord for Maura er også en mulighet. Her går det bilvei helt inn til Vikkelihytta (DNT). Denne veien er stengt om vinteren, så her bør man sjekke om det er mulig å kjøre helt opp til Honsjøen. På østsida av Honsjøen ligger det ei lita åpen hytte, Honsjøhytta (NB! ikke det samme som Honsjøstua!) Fine turområder.

Veien inn fra Ask mot Buvannet (parkering hele året på Kokstadvangen) og Gjerdrumsgjermenningen (åpen vei fram til snøen kommer, parkering et par hundre meter før vannet) er også en mulighet. Fine teltplasser. Ved Gjermenningen er det to gapahuker også (syd-øst og syd-vest i vannet). Man kan også stoppe ved Myrgruvefossen og slå opp telt der. Du vil ellers kunne finne teltplasser mange steder langs Gjermåa.

Skal man innover skogsbilveiene er det viktig å sjekke om de er åpne helt fram dit man skal (siden dere ikke kan gå noe særlig). Mange veier stenger når den første snøen ankommer. Man kan kontakte allmenningene for å høre, men dette er ellers såpass nært at man fort kan ta en kveldstur rett før og sjekke ved selvsyn.

God tur!

Endret av Skogens Stønn
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor vilt skal det være? På strekningen Oslo-Lillehammer, så er det nærliggende å foreslå Stange Almenning. For eksempel området ved Bergsjøen. Det er en tilrettelagt badeplass, men en er jo garantert alene der på denne tida, og det er skog rundt på alle kanter.

Åstdalen, i Ringsakerfjellet kan og være en mulighet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 4 weeks later...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.