Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Tape til teltsømmer


Anbefalte innlegg

Dette blir litt synsing siden jeg ikke har utført det selv, men min erfaring er at det er veldig vanskelig å få bort gammel tape som har begynt å sprekke opp. Skal du bytte teip er du avhengig av å fjerne den gamle for å få ny til å feste og "forsegle". Jeg ville satset på seam sealer som @tronn nevner.
Spørsmålet er om det er verdt det.. Jeg vurderte det på en gammel Helsport lavvo, men la det fra meg når jeg skjønte hvor mye jobb det faktisk er.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
31 minutter siden, Kåbbåi-kåre skrev:

Ja, nei, er usikker selv. Trodde det var sånn at seam sealer funket på visse typer nylon/søm, og tape på andre. Men jeg vet ikke, så derfor jeg lurte. Har vurdert å kladde på den forseglergugga, men kommer det til å funke da? «Det» er spørsmålet. 

Man får sømforsegler til både silikonert duk og polyuretanbelagt duk. Om hukommelsen står meg bi heter de hhv "SilNet" og "SeamGrip". Er det teip på duken er den trolig polyuretanbelagt og da er det altså SeamGrip som brukes. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan være lurt å sende en epost til Vaude og spørre om duken på det teltet har silikonbelegg eller PU-belegg. Eller kanskje begge deler; PU-belegg på den siden av duken som er tapet, og silikonbelegg på andre siden. Alternativt teste med en 2-4 dråper ulike sømforseglere på et par lite synlige steder og se hva som fester seg godt nok til at det kan lønne seg å gjøre jobben på alle sømmene. :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Kåbbåi-kåre skrev:

På teltet står det bare at ytterduken er 100% polyester, og innerduken 100% polyamid. Kanskje like greit å sende en mail til Vaude ja. 

Hvis det er et gammelt telt, som du skrev, så tror jeg at det er 99% sikkert at ytterduken har et belegg av polyuretan (PU) - det er bare noen få år siden at polyester med silkonbelegg begynte å få litt "fart" i tarp-/teltsammenheng (ofte benevnt "silpoly"). Da kan du glemme SilNet og selvblandete silkonløsninger, mens SeamGrip, AquaSure, StormSure og andre uretanbaserte forseglere/lim burde ha muligheter for å fungere greit. En dråpetest kan uansett være lurt å gjøre først ;) Tipper det kan være lurt å sveipe kjapt over med en en liten fille med sprit i for å fjerne fett/skitt der du skal teste. 

Hvis du satser på å gjøre forseglingsjobben, så ikke vær gnien på herdetiden - la det gjerne tørke 3-4 ganger så lenge som antydet på tuben. Hvis halvherdete "fuger" kommer  kommer i kontakt, klistrer de øyeblikkelig seg sammen med stor styrke - og det vil du ikke :huh: (Enkelte bruker også litt talkum for å være helt sikker, men det skal egentlig ikke være nødvendig.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.