Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Tape til teltsømmer


Anbefalte innlegg

Dette blir litt synsing siden jeg ikke har utført det selv, men min erfaring er at det er veldig vanskelig å få bort gammel tape som har begynt å sprekke opp. Skal du bytte teip er du avhengig av å fjerne den gamle for å få ny til å feste og "forsegle". Jeg ville satset på seam sealer som @tronn nevner.
Spørsmålet er om det er verdt det.. Jeg vurderte det på en gammel Helsport lavvo, men la det fra meg når jeg skjønte hvor mye jobb det faktisk er.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
31 minutter siden, Kåbbåi-kåre skrev:

Ja, nei, er usikker selv. Trodde det var sånn at seam sealer funket på visse typer nylon/søm, og tape på andre. Men jeg vet ikke, så derfor jeg lurte. Har vurdert å kladde på den forseglergugga, men kommer det til å funke da? «Det» er spørsmålet. 

Man får sømforsegler til både silikonert duk og polyuretanbelagt duk. Om hukommelsen står meg bi heter de hhv "SilNet" og "SeamGrip". Er det teip på duken er den trolig polyuretanbelagt og da er det altså SeamGrip som brukes. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan være lurt å sende en epost til Vaude og spørre om duken på det teltet har silikonbelegg eller PU-belegg. Eller kanskje begge deler; PU-belegg på den siden av duken som er tapet, og silikonbelegg på andre siden. Alternativt teste med en 2-4 dråper ulike sømforseglere på et par lite synlige steder og se hva som fester seg godt nok til at det kan lønne seg å gjøre jobben på alle sømmene. :) 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Kåbbåi-kåre skrev:

På teltet står det bare at ytterduken er 100% polyester, og innerduken 100% polyamid. Kanskje like greit å sende en mail til Vaude ja. 

Hvis det er et gammelt telt, som du skrev, så tror jeg at det er 99% sikkert at ytterduken har et belegg av polyuretan (PU) - det er bare noen få år siden at polyester med silkonbelegg begynte å få litt "fart" i tarp-/teltsammenheng (ofte benevnt "silpoly"). Da kan du glemme SilNet og selvblandete silkonløsninger, mens SeamGrip, AquaSure, StormSure og andre uretanbaserte forseglere/lim burde ha muligheter for å fungere greit. En dråpetest kan uansett være lurt å gjøre først ;) Tipper det kan være lurt å sveipe kjapt over med en en liten fille med sprit i for å fjerne fett/skitt der du skal teste. 

Hvis du satser på å gjøre forseglingsjobben, så ikke vær gnien på herdetiden - la det gjerne tørke 3-4 ganger så lenge som antydet på tuben. Hvis halvherdete "fuger" kommer  kommer i kontakt, klistrer de øyeblikkelig seg sammen med stor styrke - og det vil du ikke :huh: (Enkelte bruker også litt talkum for å være helt sikker, men det skal egentlig ikke være nødvendig.)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Nikke
   Hei Fjellforum folket. Håper alle er trygge i disse tider!
   Det er vel ingen tvil om at det har vært rare tider en god stund, og for egen del, egentlig helt siden vinteren 2020. Regner med at jeg ikke er alene. Likevel, den vinteren forsøkte turkompisen og jeg å både holde humøret oppe, samt beholde troen på at det ble langtur på oss den sommeren.  Hvert fall så brukte vi tiden til å oppgradere utstyr, drømme oss bort på kartene, og ikke minst gjennomføre noen treningsturer. For tross alt sto to ukers tur til Finnmark på dagsorden. De nevnte treningsturene ble gjennomført både sammen, og soloturer.
   På treningsturen til Birtedalen, cirka to uker før avgang til Finnmark den 5 juli, var det kun meg. Må si mitt første møte med Birtedalen ble fantastisk. Flott og variert natur med muligheter for padling og trasking mil etter mil. Fiske var også overraskende bra. Legger ved en en kort amatørvideo, og håper den fanget opp litt av stemningen og turen generelt.
  • Av norrbaggen
   Ønsker å kjøpe Exped Orion, alle modeller aktuelt.
  • Av hanoroi
   Hei! Vi er en vennegjeng på 4 voksne i 30 åra som ønsker å utforske Setesdal området til fots for en 4-5 dagers tur i begynnelsen av August 😊. Vi er relativt spreke alle sammen og ønsker oss en tur der vi forflytter oss fra dag til dag med overnatting i telt eller på dnt hytte. Gjerne i et område med gode fiskevann og fine teltmuligheter. Vi er nokså ferske i gamet når det gjelder friluftsliv men er sporty og ivrige folk på leting etter vårt nye tureventyr etter fjorårets magiske tur på Senja 🙌. . Så, har noen her inne vært på tur i området med telt eller besøkt noen av hyttene? Og har gode tips til hvor vi kan/bør legge turen? Alle tanker og innspill tas imot med stor iver og engasjement 😃 
  • Av Eirik Søberg
   Hei 
   Jeg vurderer innkjøp av et nytt telt til turer alene (med og uten bikkje). Har selvsagt fått med meg at det er Hilleberg Unna som er tingen, men ser også på noen andre alternativer. Jeg finner lite informasjon om Bergans superlight dome 2. Er det noen her på forumet som har dette og/ eller har synspunkter på teltet?
   Noe av det som tiltaler meg er høyden på innerteltet, stor åpning på siden og lav vekt. Jeg er 190 og kommer i hovedsak til å bruke teltet på helgeturer/ ukesturer vår, sommer og høst. 
    
  • Av Tonje.
   Hei! Etter flere år med masing for å få folk med meg på telttur har jeg innsett att jeg blir en solo camper. Desverre har jeg ikke like mye erfaring som jeg like å tru att jeg har og lurte på om det er noen som har litt peiling og tips til hvilken telt som er brukbar. 
   Jeg bor i Troms og så mye av teltingen blir å foregå hær men blir sikkert også å ta turen opp til Finnmark og ned til Nordland. Jeg her på utkikk etter ett tomanstelt som tåler litt regn. Helst ikke noe som koster så alt for mye- for proff telter e eg ikke😂
   Om noen også har noen tips og triks til en som skal telte alene så e eg åpne ører🐙
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.