Gå til innhold
Kåbbåi-kåre

Tape til teltsømmer

Anbefalte innlegg

Har et gammelt Vaude telt jeg skulle ha «retapetsert». Tapen i sømmene er sprukket opp, så jeg tenkte bare å prøve å fjerne denne og legge på ny. Men hva slags tape bruker man? Noen som har gjort dette?

Endret av Kåbbåi-kåre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du er sikker på at du ikke bare skal sømforsegle? Da bruker du silikon eller seam-sealer som er laget for formålet. Du tynner ut silikonet med whitesprit og pensler det over sømmene. Er skikkelig drittjobb skal sies.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette blir litt synsing siden jeg ikke har utført det selv, men min erfaring er at det er veldig vanskelig å få bort gammel tape som har begynt å sprekke opp. Skal du bytte teip er du avhengig av å fjerne den gamle for å få ny til å feste og "forsegle". Jeg ville satset på seam sealer som Skjult lenke - logg inn for å se den nevner.
Spørsmålet er om det er verdt det.. Jeg vurderte det på en gammel Helsport lavvo, men la det fra meg når jeg skjønte hvor mye jobb det faktisk er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, nei, er usikker selv. Trodde det var sånn at seam sealer funket på visse typer nylon/søm, og tape på andre. Men jeg vet ikke, så derfor jeg lurte. Har vurdert å kladde på den forseglergugga, men kommer det til å funke da? «Det» er spørsmålet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
31 minutter siden, Kåbbåi-kåre skrev:

Ja, nei, er usikker selv. Trodde det var sånn at seam sealer funket på visse typer nylon/søm, og tape på andre. Men jeg vet ikke, så derfor jeg lurte. Har vurdert å kladde på den forseglergugga, men kommer det til å funke da? «Det» er spørsmålet. 

Man får sømforsegler til både silikonert duk og polyuretanbelagt duk. Om hukommelsen står meg bi heter de hhv "SilNet" og "SeamGrip". Er det teip på duken er den trolig polyuretanbelagt og da er det altså SeamGrip som brukes. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan være lurt å sende en epost til Vaude og spørre om duken på det teltet har silikonbelegg eller PU-belegg. Eller kanskje begge deler; PU-belegg på den siden av duken som er tapet, og silikonbelegg på andre siden. Alternativt teste med en 2-4 dråper ulike sømforseglere på et par lite synlige steder og se hva som fester seg godt nok til at det kan lønne seg å gjøre jobben på alle sømmene. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 timer siden, Kåbbåi-kåre skrev:

På teltet står det bare at ytterduken er 100% polyester, og innerduken 100% polyamid. Kanskje like greit å sende en mail til Vaude ja. 

Hvis det er et gammelt telt, som du skrev, så tror jeg at det er 99% sikkert at ytterduken har et belegg av polyuretan (PU) - det er bare noen få år siden at polyester med silkonbelegg begynte å få litt "fart" i tarp-/teltsammenheng (ofte benevnt "silpoly"). Da kan du glemme SilNet og selvblandete silkonløsninger, mens SeamGrip, AquaSure, StormSure og andre uretanbaserte forseglere/lim burde ha muligheter for å fungere greit. En dråpetest kan uansett være lurt å gjøre først ;) Tipper det kan være lurt å sveipe kjapt over med en en liten fille med sprit i for å fjerne fett/skitt der du skal teste. 

Hvis du satser på å gjøre forseglingsjobben, så ikke vær gnien på herdetiden - la det gjerne tørke 3-4 ganger så lenge som antydet på tuben. Hvis halvherdete "fuger" kommer  kommer i kontakt, klistrer de øyeblikkelig seg sammen med stor styrke - og det vil du ikke :huh: (Enkelte bruker også litt talkum for å være helt sikker, men det skal egentlig ikke være nødvendig.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av northern_fov
   Hei og beklager ny tråd om dette.
   Jeg skal ha med minsten på 2 år og kjærringa på tur og ser etter et telt både for nåtiden men som også er et telt for fremtiden så fleksibilitet er bra.
   Antatt bruk:
   - Kommer ikke til å gå lange turer nå, maks 1-2 kilometer. Kanskje det blir lenger på sikt.
   - Antar det blir mest bruk i godvær
   - Over tregrensa
   - Jeg vil ha stort fortelt og da er vel tunneltelt beste opsjon.
   Til nå har jeg siktet meg inn på disse:
   Fjellreven Abisko Endurance 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Helsport Lofoten Pro Camp 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Robens Voyager Versa 4: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Jeg sikler mest på Abisko men det koster skjorta. Til gjengjeld har det enorm plass som sikkert kommer godt med når man har små barn. Robens VV finner jeg lite om men det ser veldig spennende ut. Når det er så billig blir jeg litt skeptisk. Har et Robens telt fra før av som jeg ikke har noe spesielt å utsette på.
   Takk for innspill.
  • Av Kuolseie
   Hei lurer på om det er noen her som har noen tips til gode tur muligheter  i Agder. 
   Skal noen dager til Setesdal vesthei i sommer, men kunne gjerne hatt noen tips til andre plasser. Gjerne i lavlandet. 
   Helt topp vis det er fiskemuligheter også 
  • Av Eva Iren Haldorsen Holm
   Er det noen som kan gi noen råd angående kuppeltelt beregnet på fjellturer.
   Holder på å lete i jungelen av telt og utforminger.
   hva er deres anbefaling når det gjelder innerteltet. Synes det er mye mesh. Er en frysepinn. Bør jeg se etter telt med mindre mesh, eller har ikke dette noe å si?
   ser nå på :
   - tungsten ul 3
   - Salewa litrek pro iii
  • Av Lillehei
   Hei, har ca. 20 overnattinger i året på fjellet og fram til nå har jeg bodd på DNT sine hytter når jeg er på fjelltur. Har tenkt flere ganger når jeg går forbi flotte steder ved vann eller plasser med utsikt, at her hadde det vært fint å hatt telt å sove.   Jeg syns det er tungvint å planlegge turen etter hyttene og på sommeren er det veldig fullt på hyttene.   Og tenker spesielt i år siden jeg er gift med ei sykepleier, at det er uaktuelt å bruke DNT hyttene i sommer pga Corona.  En annen ting er at det virker som det er lite fisk i vannene som hyttene ligger ved og ofte bedre i flere vann som ikke ligger i nærheten av DNT hyttene.
    
   Vurderer flere telt fra denne produsenten der de alle har lik matrial, bare forskjellige størrelser: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Fordel med akkurat dette er at hundene kan velge å sove inni teltet, eller i forteltet. Eller jeg kan ta av ytterduken for å ha følelsen av å sove under åpen himmel, samtidig som jeg er beskyttet mot knott/mygg. Men vurderer også et annet fra Nemo som nesten er helt lik, men veier 1 kg mindre.
   Bruksområder som må oppfylles:
   Ha følelsen av å sove under åpen himmel.  Må kunne tåle to rolige hunder uten å bli ødelagt. Fra Mai/juni- September.  Reiser kun når det er meldt fint vær, men må tåle uventa regn. Men ikke dagevis. God plass.  Stort, for å kunne brukes av og til med barna (9 og 10 år) mens kona koser seg hjemme alene. Lett, Maks 3 kg  Vet at det er en dyr engangsinvestering å kjøpe inn telt, dunsovepose, liggeunderlag, kokeapperater osv.
   Med med to hunder + ved og div er det fort 20.000 kr i året for å sove på DNT hyttene.  Selvbetjente er ca. 500kr natta, men ikke uvanlig med 1000-1200 kr for ei natt med frokost og middag på betjent hytte.
   Noen som har erfaring med NEMO  teltene? 
   Er det andre telt enn Nemo som passer for meg?  
  • Av torbjornhb
   Hei 🙂 
   Noen som har erfaringer med MSR Hubba Hubba NX3 og MSR Mutha Hubba NX3?
   Har et splitter nytt Big Agnes Cooper Spur HV UL3, men vurderer MSR også. Mulig det tåler litt mer juling, i hvert fall slik jeg har forstått det fra ulike tester. Big Agnes er til gjengjeld lengre, og det passer godt til mine 188cm.
    
   Tar gjerne imot erfaringer og tips. Og til info, det er kun disse tre modellene der står mellom. Ønsker et lett telt til sommerbruk.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.