Gå til innhold

Salaren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Salaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Salaren

  Anorakk i Bommul

  Se har ja, nå renner det inn med tips. Helt klart at "google" ikke var særlig selektiv når jeg skrev "anorakk bomull herre". Takker for tips.
 2. Salaren

  Anorakk i Bommul

  Hei. For å si det rett ut, jeg er møkkalei av ytterbekleding av syntetiske moderne materieler som "puster". For til mitt bruk så gjør de ikke det. Når jeg ferdes ute på ski i hei og fjell gjerne med ryggsekk så blir det litt svetting, sånn er det bare og jeg synes det er en del av turen å kjøre kroppen littegranne. Har jo prøvd diverse skalljakker som oppgis å ha slike suverene pustende egenskaper men opplever aldri noe som er bra, det blir kondens inni og det blir vått og da fryser man fort. Pleier å gå med enkel ulltrøye under og hvis kaldt så blir det en ullgenser i tillegg. På dager med lite vind, ikke for kaldt og tørrvær så går jeg helst uten skalljakke og har det jo bare helt vidunderlig. Men jeg trenger en bomulsanorakk som man kan vokse selv for jeg mener disse puster bedre og jeg tåler godt at en slik bomullsanorakk ikke er helt vindtett, det er vel derfor den puster. Elendig lite av slike produkter å få tak i nå men fant disse her på nett https://www.ludostore.no/blue-anorakk-herre.html man kan velge i mellom rød eller blå. Ser jo greie ut og de er av bomull og litt nylon men jeg lurer jo på hvordan hetten er. Er det noen som kjenner disse anorakkene her og kan gi en liten tilbakemelding så hadde jo det vært fint. Er 187 høy og tenkte å bestille en XL og håper denne er så stor at den kan strammes nederst med strikken slik at den blir værende under rompa. Samt at armene er så vide at en tykk ullgenser under gir rom for ventilasjon også i armene. Noen som vet..?
 3. Salaren

  Trenger tips_Telt som er lett og sette opp

  Hei og takk for tips, Trenger ikke være Hilleberg nei, jeg trodde i starten det mere var telt fra Helsport, Bergans og slikt som var mest aktuelle og har aldri sett på de Hillebergteltene men de er jo absolutt intresanne, men du verden man betaler også
 4. Salaren

  Trenger tips_Telt som er lett og sette opp

  Ikke dumt teltet der men prisen er jo ganske stiv, det er så Ser også dette er såkalt superlight og det er ikke noe jeg egentlig trenger å betale for da vekt egentlig ikke spiler den helt store rollen i mitt tilfelle. Betyr forresten lav vekt at duken og teltet generelt er mindre solid enn et telt i "vanlig" utførelse..?
 5. Salaren

  Trenger tips_Telt som er lett og sette opp

  Ja som du sier, der er noe langt men jeg klarer ikke å finne et tremanns tunneltelt uten baggasjerom dvs. de har alle 3 stenger. Jeg ser det finnes diverse 2 manns tunneltelt uten stort baggasjerom og med 2 stenger men disse er så forbasket lave og små. Skulle ønske det fantes en 3 manns tunneltelt med 2 stenger. Jeg har jo aldri annet enn skoa uti der alikevel og finner kanskje på å koke opp en kopp med vann til havregrøten om det regner. Så jeg har ikke behov for den fasiliteten stort bagasjerom gir.
 6. Hei Ikke umulig dette temaet er tatt opp før men skitt la gå Etter flere tiår med diverse kuppeltelt av typen 3 manns som man i tidligere år handlet på Europris og lignende butikker så har jeg nå bestemt for å kjøpe et telt som må oppfylle noen kriterier. Jeg er lei av telt som etter vindkast brekker 8,5mm glassfiberstenger fordi jeg ikke har bardunert skikkelig. Jeg pleier ofte å campe langs innsjøer hvor det lett kan bli ganske vindfullt og har ofte teltet med meg i båt så vekt trenger ikke bety så mye da jeg sjelden drar langt til fots om jeg har teltet i ryggsekken, det blir mere et basetelt jeg er ute etter så det kan godt være et såkalt 3 manns telt i 3 om ikke også 4 sesongs utførelse(med eller uten stormkant..?) i tilfelle jeg skulle finne på å prøve vintercamping. For det meste er jeg alene i teltet men liker å ha god plass og liker også best å ha ryggsekken og klær inni selve soveteltet og jeg må også ha høyde da jeg rager 190cm over bakken. Jeg er lei av dette med vanskelig træing av stenger som stadig faller i fra hverandre og at man må ha på ytterteltet etter at innerteltet er satt opp, som er spesielt vanskelig når det blåser, samt sammensurrede barduner og annet kjas og pes. Jeg lurer derfor på om et tunneltelt kan være det riktige for meg nå og spesielt tenker jeg da på et telt som har inntertelt og yttertelt ferdig snappet i hop slik at man kun trenger å træ i stenger og plugge i endene så er det oppe. Dette er viktig da jeg sliter med å sneppe sammen slikt når man er kald og stiv i kroppen. Teltet bør være litt høyt inni altså en høyde på 105 eller mer i ene enden men må samtidig ikke være for langt da dette gjør det vanskeligere å finne egnede steder for oppslåing. Noen som har konkrete anbefalinger her, gjerne direkte linker. gode kjøp skader heller ikke
 7. Salaren

  God bukse for ryggsekkbæring

  Ja, har testet ut bukseseler på jaktbekledning og det føles bra og gå med da buksevekten da bæres på skuldrene og så puster også buksen bedre da beltet kan være mye løsere. Men jeg har aldri prøvd med ryggsekk da jeg har innbilt meg at bukseselene vil komme i konflikt med bærekonstruksjonen på ryggsekken og lage heft og gnag.
 8. Salaren

  God bukse for ryggsekkbæring

  Takker for gode svar. Har jo spekulert på om det finnes bukser for menn som er høyere, altså går nesten opp mot navlen slik at buksens øvre del ikke ligger i hoftebeltesonen men kan det være noe å tenke videre på..? så får jeg heller vurdere å droppe kniv og belte når jeg bærer ryggsekk
 9. Salaren

  God bukse for ryggsekkbæring

  Hei dere Ny her jeg men ikke helt ny i fjell og hei. Jeg pleier alltid å bære kniv med meg da jeg stadig får bruk for den når jeg fisker meg innover heiene osv. Og bærer man kniv så har man jo på seg et belte. Men når man har på seg bukser med belte så opplever jeg gnag og vonde hofter/hoftekammer når jeg bærer ryggsekk på 80 liter med hoftebelte. Hoftebeltet kommer jo i konflikt med lærbeltet og dermed gnager dette slik at det blir vondt og sårt etter noen timer eller kanskje mest dagen derpå. Jeg lurer derfor på om det finnes noen greie bukser å få tak i som er bedre egnet når man bærer ryggsekk slik at hoftebeltet ikke havner i sonen hvor lærbeltet og kniven er. Noen som vet..?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.