Gå til innhold

Salaren

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Salaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Spekulerer nå på ei etlags turjakke og har blinket ut Fjellreven Skogsø eller Singi trekking. Singi trekking har herlige store lommer og jakka virker sid og god men jeg er usikker på om denne jakka har lufteglidelåser under armene slik som Fjellreven Gutulia anorakken har. Jeg har prøvd Skogsø og liker den igrunnen godt men den har ikke lufting under armene. Noen som vet om Singi trekking har lufteglidelåser under armene og ellers har brukererfaringer som er verd å ta med seg så hadde det vært veldig fint. Skogsøjakken likeså, erfaringer motaes med takk slik at valget kan bli lettere.
 2. Forferdelig mye ekstra styr man får på kjøpet skulle man handle Alfa Skisko altså. Undrer meg på om det blir noe bedre når de blir en smule inngått..? Merket meg akkurat da nå i sted da jeg gav de første shin med litt sauefett at de har formet seg noe og blitt litt mykere i læret. Sikkert fordi jeg gikk siste dagene har gått i fuktig snø.
 3. Hadde meg en 6 mils tur over 2 dager nå nylig og brukte da silikonbelagt hælsokk på begge beina og en ull raggsokk. Det ble ørlite antyding til gnagsår men ikke værre enn at dette er så godt som borte nå 2 dager etter. Ser at silikonbelegget inni hælsokkene er helt borte på enkelte punkt, silikonen er flaket helt av. Men det som plager meg når man går lenge med Alfa skiskoa er at fotsålen i hælpartiet blir vonde. Man får også en slik stikkende ubehagelig følelse etter noen mil og når kvelden kommer og man endelig får av seg skoa så går dette over til en nummen følelse i fotsolen helt bakerst. Jeg lurer på om det er fordi foten ikke blir orntlig låst, altså presset nok bakover og ned og holdt der når man har strammet lissene helt igjen. Fordi når man går så kjenner man liksom at for hvert steg så blir det et lite nedslag i skoen. Merkelige skisko dette her.
 4. Da ble det en Fjellreven Gutulia i XL størrelse. Har brukt denne nå flere dager i vind, duskregn og snøvær. Kjempefornøyd. den er sid og god og sitter godt over rompa. Bruker da den skrævstroppen så er man sikker på at anorakken ikek sklir oppover når man går. Genialt med de store luftehullene i armhulene såvel. Kjempefine og store lommer. Kort fortalt et skikkelig gjennomført kvalitetsprodukt. Prøvde også den som heter Singi men den var ikke så sid som Gutulia. Godt å være fornøyd
 5. Som lovet komme jeg med en tilbakemelding. Hadde i går snaue 3,5 mil på ski og gikk første halvparten med ekstra såler som beskrevet i forrige innlegg. Det gikk fint men merket at det ble en smule trangt, hvilket jeg også kunne se på foten når jeg luftet bena halveis i turen. Det ble også antydning til gnagsår på høyrefoten. Jeg valgte derfor å ta ut den ekstra sålen og lot den anatomiske opprinnelige være igjen og gikk da siste halvdel slik. Vel fremme på kvelden etter en ellers helt nydelig solskinnsdag i fjellheimen så hadde fremdeles ikke det begynnende gnagsåret på høyrefoten utviklet seg og er i dag helt levelig men forsiktig rødt på ene siden, ingen hudløsning eller vannblemme. Men jeg merket meg at jeg fikk ubehag i selve fotsålen bakre del på begge beina. Kan jo være det er fordi jeg er litt utrent etter en hittil dårlig vinter med skigåing. Men så fort skiskoa var av i går kveld så gikk denne følelsen over. Konklusjonen min er derfor rimelig sikker, nemlig at det er hælsokken med silikonbelegg som er redningen skal man benytte Alfa skiskoa i fremtiden. Så disse ligger nå nede i hver sko klar til neste dyst. Skal da prøve å bruke hælsokk og to par tynnere sokker utenpå. Bruker dere tynne ullsokker innerst eller ull i begge parene..?
 6. Har man tatt noe opp og fått kommentarer så kan man godt gi tilbakemelding også. Jeg hadde halvannen mil i går med Alfaskoa og brukte da slike tynne hælsokker med silikonbelegg på innsiden. Pga. silikonbelegget så ble sokken sittende godt fast på hælen og brukte da kun en tykk ullsokk utenfor der. På skitur bar det som sagt og det ble ikke gnagsår nå. Det gikk altså overaskende bra, mye bedre enn jeg hadde forventet. Men jeg kjenner at skoen er veldig romslig og kommer til å legge en ca 4-5mm tykk jevnflat filtsåle under den anatomiske sålen i tillegg slik at foten kommer litt høyere i skoen. I morgen, hvis det blir noenlunde greit vær så planlegger jeg en skitur som blir en god del lengre og vil da få testet ut oppsettet jeg beskriver, altså bygge opp sålen samt fortsette å bruke halvsokker med silikonbelegg. Jeg vil prøve å gi en tilbakemelding også på det.
 7. Flott, takker. Ja nå ser jeg at også andre har lignende erfaringer med samme skoa. Glemte å nevne at jeg tok kontakt med Alfa for noen uker siden men de hadde aldri hørt at dette kunne være noe problem og forstod nærmest ingenting. Men nå skal jeg få tak i slike halvsåler, alternativt skal jeg underbygge hele den anatomiske innersålen med en filtsåle underst som er like tykk hele veien. Jeg tok nemlig ut de orginale sålene og satte i slike kvalitetsåler som man bruker i vernesko og disse bruker jeg jo med stort hell i mine vanlige fjellsko. Jeg skulle mene at sålene jeg satt i også er tykkere en orginalsålene men altså neppe tykke nok i hælen slik at foten presses noe høyere opp. Takker for tips, blir spennende. Håper snøen holder såpass at jeg kan få komme med en tilbakemelding på denne tråden om ikke altfor lenge. Flott forum dette her.
 8. I fjor vinter slet jeg veldig med å velge meg nye fjellskisko da mine gode gamle var utslitt. Valget stod i mellom Alpina Alaska eller Alfa Quest Advance i BC modell. Alpina støvelen fikk jeg aldri prøvd men Alfa Quest fikk jeg prøve i en butikk i størrelse 44 men de kjentes ørlite for korte i lengden og siden de ikke hadde inne str. 45 så ble det heller handel på nett/vårsalget noen uker senere hvor jeg fikk sikret meg str 45. Først i vinter har jeg fått brukt Alfa Quest skiskoene men etter 4 turer med samlet gåing ca 8-10 mil så angrer jeg rett og slett på handelen. Årsaken er ikke at Skistøvelen har dårlig kvalitet, den er utmerket og forsegjort. Problemet er at Alfastøvlene gir meg fæle smertefulle gnagsår over hele hælens bredde, faktisk litt ut på hæles sider også og dette gjelder begge føttene. Ja jeg går mye i hei og fjell og kjenner knepene når nye sko skal inngåes men intet hjelper her. Tynne strømper innerst og tykkere ytterst, sportstape påklistrert i alle mulige konfigurasjoner, gnagsår ble det åkken som til stor frustrasjon for en som vanligvis ikke plages så mye med dette. Skoa str. 45 har riktig lengde og skoen er også nokså romslig som jeg følte ville være en fordel for meg som har meget høy rist. Men skoen er i meste laget romslig i hælpartiet og den er dessuten relativt stor og åpen og strammer dårlig rundt ankelen. Den kunne også med fordel ha vært litt høyere mener jeg men hovedutfordringen er at den er vid i ankelkneppingen til tross for at man strammer max snøring. Dermed låses eller trekkes ikke foten bakover skikkelig og låser foten mot skoens hælparti, foten blir altså akkurat så løs at det blir bevegelse nok til at det blir gnissing i mot hælskinnet og resten av historien kjenner vi jo så altfor godt når slikt oppstår. Det som jo er merkelig er at tape og sokkekombinasjoner her ikke ser ut til å ha noen effekt. Klart dette er veldig irriterende da jo skoa ikke akkurat var billige heller. Men som en siste utvei, er det noen her inne som har noen tips som ikke jeg har kommet på og som kan hjelpe meg til å kunne bruke noen ellers utmerkede skisko..?
 9. Hei. Etter å ha sterkt vurdert anorakk så er jeg nå kommet frem til at jeg nok er en jakketype heller. Og kom til å prøve Skogsø jakke i diverse størrelser nå nylig. Jeg er 187høy og veier rundtom 90kg, normalbygd noenlunde atletisk 50åring Det ble ikke noe kjøp da jeg ikke fant fargen men jeg er veldig glad jeg fikk prøve. Jeg hadde da på meg langermet ullundertrøye og en tynn grovvevd ullgenser. Large ble altfor trang og kort så den gikk ut med en gang. XL som man skulle anta var min størrelse var grei på armlengde men følte den kunne være sidere. XL var ikke vid men det som overasket meg mest var at den var trang over skulderbladene, altså når man førte albuene ihop så ble det stramt. Når jakka var slik med en tynn ullgenser så tenkte jeg at det må jo bli mye verre med en slik klassisk tykk ullgenser med glidelåskrave så da jeg fikk prøve XXL så forsvant all tvil, XXL var størrelsen min. Ermene var heller ikke trange her og jakka var sid og god og satt godt på setepartiet når man strammet bunnstrikken. Så jeg venter nå på at denne jakka skal komme i riktig farge i XXL. G-1000 stoffet sies det mye bra om, jakka hadde gode lommer og dype gode innerlommer. Kjekk knepping og justering på hetten. Skulle det være noe så måtte det vært at hetten fikk innfelt en messingtråd slik at tunnellen holder fasongen når hetten er igjennkneppet og det blåser. Jeg liker også at jakken ikke har de dere kjipe borelåsene på ermene men hadde skikkelige knapper med 2 kneppeposisjoner. Men jeg har jo aldri prøvd jakken under lengre belastning. Jeg svetter mye når jeg går på tur. Går ofte med ryggsekk hele dagen og tenker også å bruke jakke på skiturer med ryggsekk på fjellet. Jeg bruker bare ull unnerst og liker å justere bekledningen lagvis iforhold til belastning, vind og temperatur. Kan noen brukere fortelle litt om Skogsøjakken eller G-1000 så hadde det vært flott. Takk ellers for fint forum
 10. Se har ja, nå renner det inn med tips. Helt klart at "google" ikke var særlig selektiv når jeg skrev "anorakk bomull herre". Takker for tips.
 11. Hei. For å si det rett ut, jeg er møkkalei av ytterbekleding av syntetiske moderne materieler som "puster". For til mitt bruk så gjør de ikke det. Når jeg ferdes ute på ski i hei og fjell gjerne med ryggsekk så blir det litt svetting, sånn er det bare og jeg synes det er en del av turen å kjøre kroppen littegranne. Har jo prøvd diverse skalljakker som oppgis å ha slike suverene pustende egenskaper men opplever aldri noe som er bra, det blir kondens inni og det blir vått og da fryser man fort. Pleier å gå med enkel ulltrøye under og hvis kaldt så blir det en ullgenser i tillegg. På dager med lite vind, ikke for kaldt og tørrvær så går jeg helst uten skalljakke og har det jo bare helt vidunderlig. Men jeg trenger en bomulsanorakk som man kan vokse selv for jeg mener disse puster bedre og jeg tåler godt at en slik bomullsanorakk ikke er helt vindtett, det er vel derfor den puster. Elendig lite av slike produkter å få tak i nå men fant disse her på nett https://www.ludostore.no/blue-anorakk-herre.html man kan velge i mellom rød eller blå. Ser jo greie ut og de er av bomull og litt nylon men jeg lurer jo på hvordan hetten er. Er det noen som kjenner disse anorakkene her og kan gi en liten tilbakemelding så hadde jo det vært fint. Er 187 høy og tenkte å bestille en XL og håper denne er så stor at den kan strammes nederst med strikken slik at den blir værende under rompa. Samt at armene er så vide at en tykk ullgenser under gir rom for ventilasjon også i armene. Noen som vet..?
 12. Hei og takk for tips, Trenger ikke være Hilleberg nei, jeg trodde i starten det mere var telt fra Helsport, Bergans og slikt som var mest aktuelle og har aldri sett på de Hillebergteltene men de er jo absolutt intresanne, men du verden man betaler også
 13. Ikke dumt teltet der men prisen er jo ganske stiv, det er så Ser også dette er såkalt superlight og det er ikke noe jeg egentlig trenger å betale for da vekt egentlig ikke spiler den helt store rollen i mitt tilfelle. Betyr forresten lav vekt at duken og teltet generelt er mindre solid enn et telt i "vanlig" utførelse..?
 14. Ja som du sier, der er noe langt men jeg klarer ikke å finne et tremanns tunneltelt uten baggasjerom dvs. de har alle 3 stenger. Jeg ser det finnes diverse 2 manns tunneltelt uten stort baggasjerom og med 2 stenger men disse er så forbasket lave og små. Skulle ønske det fantes en 3 manns tunneltelt med 2 stenger. Jeg har jo aldri annet enn skoa uti der alikevel og finner kanskje på å koke opp en kopp med vann til havregrøten om det regner. Så jeg har ikke behov for den fasiliteten stort bagasjerom gir.
 15. Hei Ikke umulig dette temaet er tatt opp før men skitt la gå Etter flere tiår med diverse kuppeltelt av typen 3 manns som man i tidligere år handlet på Europris og lignende butikker så har jeg nå bestemt for å kjøpe et telt som må oppfylle noen kriterier. Jeg er lei av telt som etter vindkast brekker 8,5mm glassfiberstenger fordi jeg ikke har bardunert skikkelig. Jeg pleier ofte å campe langs innsjøer hvor det lett kan bli ganske vindfullt og har ofte teltet med meg i båt så vekt trenger ikke bety så mye da jeg sjelden drar langt til fots om jeg har teltet i ryggsekken, det blir mere et basetelt jeg er ute etter så det kan godt være et såkalt 3 manns telt i 3 om ikke også 4 sesongs utførelse(med eller uten stormkant..?) i tilfelle jeg skulle finne på å prøve vintercamping. For det meste er jeg alene i teltet men liker å ha god plass og liker også best å ha ryggsekken og klær inni selve soveteltet og jeg må også ha høyde da jeg rager 190cm over bakken. Jeg er lei av dette med vanskelig træing av stenger som stadig faller i fra hverandre og at man må ha på ytterteltet etter at innerteltet er satt opp, som er spesielt vanskelig når det blåser, samt sammensurrede barduner og annet kjas og pes. Jeg lurer derfor på om et tunneltelt kan være det riktige for meg nå og spesielt tenker jeg da på et telt som har inntertelt og yttertelt ferdig snappet i hop slik at man kun trenger å træ i stenger og plugge i endene så er det oppe. Dette er viktig da jeg sliter med å sneppe sammen slikt når man er kald og stiv i kroppen. Teltet bør være litt høyt inni altså en høyde på 105 eller mer i ene enden men må samtidig ikke være for langt da dette gjør det vanskeligere å finne egnede steder for oppslåing. Noen som har konkrete anbefalinger her, gjerne direkte linker. gode kjøp skader heller ikke
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.