Jump to content

Duppfiske med 1000-snelle?


tttime

Recommended Posts

Annonse

Ser ingen grunn til at en 1000-snelle ikke kan brukes. Duppfiske er vel mere stanglengde-involverende enn snelle-involverende.

Dog så følger stanglengde/kastevektvektklasse og snellestørrelse hverandre mere linjert, ikke hva du kaster.

Dette er dog min mening ang ditt spørsmål. 😊

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det kommer vel litt an på duppen. Vekta på duppen bør passe til vektangivelsen på stanga og så må du som regel ha et litt tykkere snøre. Tykkere snøre krever ofte litt større snelle, eller i hvert fall en spole som kan ta snøret.

Min erfaring fra fiske med mark og dupp går mange år tilbake, til da jeg var gutt og gikk i vannet nedenfor der jeg vokste opp for å fiske.  Jeg hadde en fast plass i osen der elven rant ut fra vannet. Her var det en smal renne som var noe dypere enn resten av vannet i området og der fikk jeg alltid fin fisk. I dag er dette stedet ødelagt av en tursti og folk som mater ender og måker, og osen er helt gjengrodd av gress og siv.

Den gang fisket jeg med den stanga jeg hadde og den brukte jeg både på ferskvannsfiske og sjøfiske. Den var litt for stiv til å kaste små sluker og spinnere med, men det fikset jeg ved å bruke en grønn dupp, et par meter fortom og en spinner i enden.  Samme teknikk ble brukt ved fluefiske.

Jeg husker ikke hvilken stang jeg hadde, men jeg mener at snella var en Mitchell 320. Senere kjøpte jeg en 9.5 fots Tjøsthem stang og en Mitchell 306. Det må vel ha vert ca. 1970. Dette utstyret står fremdeles i kjelleren. Velbrukt men fremdeles fullt brukbart.

Men dette har ingen ting med trådstarters spørsmål å gjøre, så jeg får vel holde meg til saken.   Så lenge stanga tåler vekta av duppen og en kyse med mark, og snella takler snøret så burde det vel gå greit. Men det finnes jo flere typer dupp. Jeg har stort sett bare brukt en sånn grønn standard dupp av tre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy