Gå til innhold
Fjellrevenka

Billig og like bra?

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk!

I dag var vi innom allsport på Vestby for å se på sovepose. Den beste der var uten tvil Marmot col membrain, vi spurte om hjelp og da viste hun oss allsport sitt eget merke til en markant billigere penge, Eagle til 1799-. Hun sa den var like bra og var også med dun, og at siden alle mellomledd var borte kunne de også selge den så billig. Komforttemp til -36. Vi måtte tenke på det. Så er det noen som kan hjelpe meg med litt info rundt denne soveposen? Tusen takk.

DSC_0013.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå kjenner ikke jeg disse merkene men det er dessverre ofte sånn at man får det man betaler for, forskjellen ligger i produksjonkvalitet, vekt, kvalitet på glidelåser osv. Man må selvfølgelig selv vurdere hva som er bra nok, men hadde jeg vært deg hadde jeg heller satset på å finne et av kvalitetsmerkene på tilbud. Sjekk f.eks Fjellsport eller Hekta på tur. Jeg har gått i den "billig og bra" fella mange ganger, det viser seg stort sett at det ikke er så bra likevel.  

Når det gjelder merkingen der vil jeg tro, uten at jeg skal si det sikkert at komforttemperatur er - 5 grader og ekstrem er -36, jeg synes det var et veldig stort spenn ellers ...   

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skillnad I pris ligger också på sådant som:

Stora international aktörer som måste tjäna extra för att betala overhead till en ledning med mångmiljonlöner. Firmor som G-sport och XXL kan köpa direkt från kineiska producenter under eget märke och slipper då en massa extra kostander. Dom slipper också pålägget från en importör eftersom det är dom själva som är importören (förklaringen till varför diamir kostar nästan dubbelt så mycket i Norge som i Sverige fick jag när jag av misstag besökte importörens kontor. Ingen av bilarna utanför kontoret kostade mindre än 1 miljon. Så jag köpte i Sverige istället).

Sedan har vi det här med arbetsvilkår och miljöhänsyn.. Men det gäller även när du köper från stora märken. Små fabrikat som Valandé som bara använder dun från djur som ändå mördas för att ätas upp, har helt andra priser.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes Johan2000 hadde ett viktig poeng. med tanke på hvordan dyra har det. og at dunen er restprodukt fra dyr som brukes som mat. 

Jeg prøver ihvertfall så langt jeg kan å kun kjøpe fra produsenter som benytter for eksempel "dyrevennlige" produsenter. om vi kan kalle det for det? 

Og betaler heller noen kr ekstra om jeg vet at det er skikkelig dokumentasjon på produksjon. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eagle soveposer har jeg ikke hørt om. står ikke noe om fillpower på etikett heller. Ofte slik at billige poser har dårligere fillpower slik at det kreves mer dun for samme temp, ergo tyngre pose. Så er det generell kvalitet,  glidelås, om den lekker dun., slikt er vanskelig å vurdere uten å se på den fysisk. Evt dunlekkasje er noe man som regel ser først i praktisk bruk. Så vanskelig å gi noe tips på den.

kjøpte selv en Nanok dunpose for en del år siden. Den kostet vel en 1700-1800 på tilbud. Den går til minus 30 og har vært en god pose, har dog ikke  testet den kaldere enn minus 18 og da lå jeg uten klær i posen og sov godt hele natta. Så det er ikke umulig å finne billige ting som fungerer bra. Klart det er litt mindre dunspenst etc kontra dyre poser. Den posen veier 1750gr og går som sagt til minus 30. Den Eagle posen veier 1500gr i følge etikett og går til -36. Da må den ha veldig god dunkvalitet hvis den tåler slik kulde. Men det kan også være slik at minus 36 er ekstremtemp. Da vil  komforttemp i praktisk bruk være en del varmere. Kanskje de vet noe mer de som jobber der. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Styr unna er mitt råd. Min erfaring tilsier at det i lengden er dyrt å kjøpe billig. Om man skal bruke posen to netter i året i moderat temperatur går det sikkert fint, men sjansen for at den ikke holder mål er stor. 

Dessverre er det, stort sett, sånn at man får det man betaler for.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • Av Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • Av linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
  • Av HannahS
   Har hatt fire netter i hengekøya nå. De tre første holdt jeg fint varmen, men denne helga frøs jeg meg igjennom natta. Temperaturen var nede i minus 2. Brukte Bamse som underlag i køya. 

   Vi er helt grønne på dette området, og kjøpte noen forholdsvis billige 3sesongposer. 
   Har prøve å Google litt rundt og sett mange anbefalinger om Rago vinterpose til damer. Ser prisen er oppe i 5700, men kom over denne; 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Er det noen store ulemper med denne i forhold til den til 5700kr? Er det Evt noen andre poser dere anbefaler? 
  • Av Nybegynner på tur
   Hei, jeg trenger hjelp til valg av en 3-sesongs sovepose.
   Jeg er 198 cm høy og veier 105 kg. Jeg ser etter en sovepose jeg skal bruke på turer rundt i Oslo-marka fra vår til høst (fra rundt 0 grader og opp over). 
   Jeg tenkte meg hovedsaklig en dunpose, budsjettet er rundt 2000-3000 kr, men jeg kan være fleksibel.
    
   Etter å ha tittet litt så ser jeg at mange soveposeprodusenter sine Long-utgaver passer til folk opp til 195 cm, disse regner jeg med da er uaktuelle for meg.
    
   Noen alternativer jeg har funnet er f.eks.
   Skjult lenke - logg inn for å se den    Denne er satt ned fra 4499 til 2799.
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Denne har en T-Comfort-grense på 5 C. XXL har vanlige Rago-utgaven med T-Comfort på 0 C, men denne koster 1000 kr mer.
   Jeg tenkte at da kan jeg heller kjøpe Spring-utgaven og kjøpe meg en varm lakenpose jeg kan bruke på de kaldeste nettene, eller er dette en dum ide? 
    
   Det hadde også vært fint hvis soveposen var litt romslig slik at man kan snu seg rundt, men det er kanskje ikke å oppdrive i dette prissegmentet?
   Noen som har erfaringer med disse 2 soveposene, eventuelt finnes det noe bedre til rundt 2000-3000 kr? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.